Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013 - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2450

Re: Mistrzostwa Swiata U-20 & Mistrzostwa Europy U-21 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 cze 2013, 22:37

Berele Lewartow pisze:Indywidualnie kto się z Włochów dobrze zaprezentował? Z pobieżnego przeglądniecia twittera wynika, że Insigne gwiazda spotkania, ktoś jeszcze?
Verratti, Marrone,Bianchetti i Gabbiadini. Borini też .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 cze 2013, 22:49

Verratti dobrze grał, ale brakowało mi jakichś naprawdę kozackich podań. Inna sprawa, że z dwa razy niesamowicie zakręcił atakującym go anglikiem. Marrone też był bardzo pewny w środku pola. Siła, niezłe podania, dobra praca w defensywie. Po jego zejściu defensywnie włosi się pogubili w drugiej linii. Insigne strzelił ślicznego gola i miał jeszcze dwie efektowne choć trochę niewykończone okazje, też parę indywidualnych akcji pokazał, z drugiej strony bywał niedokładny i chaotyczny. Myślę, że najlepszy na boisku, ale to nie był występ idealny. No i faktycznie Gabbiadini dał dość ożywczą zmianę. Ciekawszy piłkarz niż Immobile. Bardziej wszechstronny.

A o Anglikach nie ma co pisać. Nie było na kim zawiesić oka.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 cze 2013, 0:33

Trzeba to powiedzieć, że Anglicy bez Zahy i Ince'a w składzie to jakieś 50% potencjału ofensywnego. Tam po prostu nie ma kto kreować sytuacji, a Wickham jakimś kozakiem też nie jest, nie umniejszając nic Redmondowi, ale to nie ta półka co wspomniani wcześniej skrzydłowi. Liczę, że w następnym spotkaniu Zaha wyjdzie w podstawowym, dzisiaj nie wystąpił gdyż zmaga się jeszcze z kontuzją, a Ince jest zawieszony za kartki chyba.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 cze 2013, 9:34

Nie ma co usprawiedliwiać Angoli. To ich najsłabsza grupa od lat, a w dodatku trenejro jest mierny jak zawsze, więc naprawdę nie ma co liczyć na poprawę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 cze 2013, 13:30

Nie demonizowałbym też Zahy i Ince'a. Chłopaki coś tam potrafią ale do tej pory pokazali się raptem w Championship, w której i Radek Majewski sieka hattricki. W innych zespołach są goście o być może większej skali talentu a w dodatku obyci już na piłkarskich salonach.

Co do meczu to nie ma nad czym się rozwodzić za bardzo, Włosi powinni wygrać to wyżej bo Anglia naprawdę biedna. Pokolenie pokoleniem ale mnie zastanawia to o czym pisał red, lata mijają a Angole dalej jak beton forsują siermiężną grę jakby nie dostrzegając, że piłka się zmieniła i warto byłoby poszukać innych rozwiązań, szczególnie już u podstaw w młodszych rocznikach. Pearce raczej na pewno im ich nie wskaże.

Dzisiaj zaczyna zabawę grupa śmierci i o 20.30 hit Holandia - Niemcy między dwoma poważnymi kandydatami do złota. Cholernie jestem ciekawy tych ekip, dla kibiców dodatkowym smaczkiem powinno być to, że zobaczymy sporo nazwisk, które są łączone z czołowymi klubami i być może zmienią tego lata pracodawcę. Wcześniej kolejny gigant, Hiszpania gra z Rosją i tu też powinno być na co popatrzeć choć o młodych Rosjanach praktycznie nic nie wiem.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 cze 2013, 13:36

Morrow pisze:Nie demonizowałbym też Zahy i Ince'a. Chłopaki coś tam potrafią ale do tej pory pokazali się raptem w Championship, w której i Radek Majewski sieka hattricki. W innych zespołach są goście o być może większej skali talentu a w dodatku obyci już na piłkarskich salonach.
W dotychczasowych spotkaniach młodzieżowej reprezentacji Anglii, które dane mi było oglądać Ince bądź Zaha lub też oboje jednocześnie, gdy grali razem odpowiadali za kreowanie sytuacji bramkowych. Zakładam, że oglądałeś wczorajsze spotkanie w całości, ja widziałem kawałek pierwszej połowy i kawałek drugiej, ale po tym co zobaczyłem przez tę krótkie chwile Anglia nie potrafiła stworzyć sobie sytuacji bramkowych. Sordell raczej jeździec bez głowy, a Wickham to straszliwie przereklamowany młodzian, który w reprezentacji jest raczej słaby. Myślisz, że z któryś z dwójki Zaha/Ince nie wpłynąłby pozytywnie na ofensywę Włoską? Bo ja jestem przekonany, że tak by było.

Zdaję sobie sprawę, że piszę o sprawach oczywistych, ale to czysta prawda. Anglicy zagrali wczoraj bez trzech podstawowych zawodników, i to było widać.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 06 cze 2013, 13:39

Dobrze że Anglikom trafił się Jack. W innym wypadku za jakieś 2-3 lata środek pola: Hendo-Clev-Jones :lol: Wie ktoś czy zmieniły się przepisy na wyspach określające ile dzieciaki w tygodniu mogą odbyć treningów ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 cze 2013, 13:49

Zmieniły się.

A Clev to akurat dobry kierunek. Może piłkarz nie wybitny, ale o mentalności już kotynentalnej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 cze 2013, 13:50

Arwin pisze:
Morrow pisze:Nie demonizowałbym też Zahy i Ince'a. Chłopaki coś tam potrafią ale do tej pory pokazali się raptem w Championship, w której i Radek Majewski sieka hattricki. W innych zespołach są goście o być może większej skali talentu a w dodatku obyci już na piłkarskich salonach.
W dotychczasowych spotkaniach młodzieżowej reprezentacji Anglii, które dane mi było oglądać Ince bądź Zaha lub też oboje jednocześnie, gdy grali razem odpowiadali za kreowanie sytuacji bramkowych. Zakładam, że oglądałeś wczorajsze spotkanie w całości, ja widziałem kawałek pierwszej połowy i kawałek drugiej, ale po tym co zobaczyłem przez tę krótkie chwile Anglia nie potrafiła stworzyć sobie sytuacji bramkowych. Sordell raczej jeździec bez głowy, a Wickham to straszliwie przereklamowany młodzian, który w reprezentacji jest raczej słaby. Myślisz, że z któryś z dwójki Zaha/Ince nie wpłynąłby pozytywnie na ofensywę Włoską? Bo ja jestem przekonany, że tak by było.
Oczywiście zgadzam się z Tobą, że Zaha i Ince powinni być filarami i wyróżniającymi się graczami tego zespołu, wczoraj naturalnie by się przydali i mogliby narobić trochę wiatru, być może nieco poprawiliby odbiór tego meczu w wykonaniu Anglii ale w moim odczuciu to nie ich nieobecność sprawiła, że Anglia wyglądała tak biednie. Nie odmawiam im też w żadnym wypadku szans na zrobienie wielkich karier, to dopiero przed nimi, chodzi mi raczej o całą drużynę angielską i jej pomysł na grę.

Wydaje mi się jednak, że słabości Anglików nie należy upatrywać głównie w nieobecności tych dwóch dzieciaków a w modelu gry jaki proponuje od lat angielska myśl szkoleniowa. Czy to Zaha czy Ince mogą być nawet gwiazdami tego turnieju ale nie zmieni to faktu, że angielska piłka wciąż stoi w miejscu i to brutalnie widać już na płaszczyźnie młodzieżowej. A jeśli dodamy do tego naprawdę biedne pokolenie i kolejnego trenera, który nic nie zmienia ani nie wnosi to trudno być optymistą.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 cze 2013, 13:51

League pisze:
Berele Lewartow pisze:Indywidualnie kto się z Włochów dobrze zaprezentował? Z pobieżnego przeglądniecia twittera wynika, że Insigne gwiazda spotkania, ktoś jeszcze?
Verratti, Marrone,Bianchetti i Gabbiadini. Borini też .
A dla mnie akurat Borini jeden z najslabszych na boisku. Przez wiekszosc drugiej polowy obgryzalem paznokcie, zeby go w koncu zmienili.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 cze 2013, 13:53

Zaha i Ince nic nie zmienią. Pearce mając Jonesa, Smallinga, Sturridgea, Welbza czy Cleva(czyli materiał znacznie lepszy) nie potrafił nic wymyśleć i gra wyglądała równie mizernie. Popisywał się wystawiając do środka Mancienne z Hendo, a na skrzydło wypychał Toma. Nie rozumiem co ten człowiek robi na tym stanowisku, naprawdę.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 06 cze 2013, 14:02

A Hendo według ciebie to też dobry kierunek ? Tom, byłby dobry...gdyby lepiej potrafił grać w piłkę. Zaangażowany w mecz, mobilny na boisku i średni jeżeli chodzi o umiejętności piłkarskie :? Z takimi zawodnikami Angole będą długo czekać na sukces...niestety.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 cze 2013, 14:09

Tom szybko podejmuje decyzje, dobrze się czuje grając piłką, lubi szybką grę krótkimi podaniami czestokroć na jeden kontakt - czyli wszystko to, czego brakuje zdecydowanej większości angielskich zawodników. Kuleje jeśli chodzi o kwestie taktyczne, ale dopiero zaczyna grę na poważnie na środku pomocy, więc można mieć nadzieje, że się poprawi.

Sam dupy nie urywa, ale otoczony zawodnikami, którzy lubią podobny styl gry (ot taki Welbz, czy Kagawa w United) może być bardzo, a to bardzo pożyteczny.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 06 cze 2013, 14:27

Czas wszystko zweryfikuje. Po części się zgadzam z tym co napisałeś, lubi grać szybko i na jeden kontakt. Osobiście brak mi w nim błysku, gra asekurancko, nie ma zmysłu jak rozprowadzić akcję, umiejętności wyjścia z pressingu. Tego się wymaga w dzisiejszych czasach, inaczej będziesz biegał za piłką. Będzie pewnie grał w tej reprezentacji, zaliczy kilkadziesiąt występów jak Barry chociażby i obejdzie się smakiem na arenie międzynarodowej. Tak to widzę :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 cze 2013, 14:32

Ja tylko dodam myśl szkoleniową Pearce. 2 lata temu grał w środku pola...środkowym obroncą Manciene czy jak mu tam a w tym roku gra..prawym obronca z Blackubern-Lowe bo tam chłopaczka za czasów gry w Prem pamiętam.

Cleverley dupy nie urywa ale w druzynie która gra piłka i ma dobrych piłkarzy się przydaje bo lubi grac klepki,dlatego wyśmiewanie jego jest nie na miejscu.Tak samo Jonsa ktory ma papiery bycie genialnym stoperem jak i prawym obroncą.Potrafi też być piłkarzem zadaniowyn co pokazał z Realem. Problem Angli jest w środku pola...henderson od lat gra tak samo, dlatego mnie nie zdziwi jak Anglia po 3 meczech pojedzie do domu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”