Piłka Ręczna - Strona 10

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 01 lut 2007, 22:50

właśnie liczy sie wynik nie gra,
Cris7 pisze:Wydaje mi się, że Duńczycy prezentowali się lepiej w tym meczu,
a tutaj sie nie zgdze moze przez pewnie okres gry faktycznie mieli przewage"techniczną" ,ale na początku i pod koniec to właśnie my mielismy przewage

Cris7 pisze:Trybuny będą z nimi
i siedziowie
Ostatnio zmieniony 01 lut 2007, 22:50 przez Meczetinio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 lut 2007, 22:50

cloner pisze:
Wydaje mi się, że Duńczycy prezentowali się lepiej w tym meczu, ale najważniejsze jest zwycięstwo i awans
Hehehe. Zaraz wpadnie Martinho i bedzie wszystkich przekonywal, ze Niemcy sa najlepsze, Polska miala wielkie szczescie, itp. :lol2:
O spotkaniach Niemców wolę nie wspominać. W ćwierćfinale sędziowie wypaczyli wynik i dzisiaj również można było mieć wiele wątpliwości co do pracy arbitrów.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 01 lut 2007, 22:51

fieldy pisze:Polac mieli biegunkę ? nie zauważyłem
Przed WC pewnie do teraz kolejka stoi :lol2:

To jednak nasze kozaki są :P Piękny mecz. Muszę przyznać, że do tej pory, głównie przez sesję, nie interesowały specjalnie mnie te mistrzostwa, ale to, co pokazują nasze grajki, jest naprawdę imponujące :o Mam nadzieję, że w finale nie powtórzy się nie tak odległa historia z mistrzostw w siatkówkę. Nie interesuję się piłką ręczną, ale każdy wie, że Niemcy, to wyjadacze i będzie to dla nas najtrudniejszy mecz ze wszystkich dotychczasowych. Chyba zacznę regularnie oglądać niemiecką ligę na DSFie :P

Do boju Biało-czerwoni!!! :jupi:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 01 lut 2007, 22:52

cloner pisze:Hehehe. Zaraz wpadnie Martinho i bedzie wszystkich przekonywal, ze Niemcy sa najlepsze, Polska miala wielkie szczescie, itp.

Taaa Martinho... Znafca przez duze "F" :P Polska pokona Niemcy a on dalej bedzie mowil, ze jestesmy ciency :roll:
Cris7 pisze:Trybuny będą z nimi,

Nie tylko kibice ale takze sedziowie, ktorzy dosc kontrowersyjnie sedziuja na korzysc gospodarzy zarowno dzisiaj jak i we wczesniejszych spotkaniach.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lut 2007, 22:52

jeepppp :angry2: Jeszcze mecz sie nie zaczal o tu juz stereotypy a sedziach :P
Ogladalem 1 polfinal i tam sedziowie raczej sprzyjali Francuza - w mojej ocenie :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 01 lut 2007, 22:53

Cris7 pisze:Wydaje mi się, że Duńczycy prezentowali się lepiej w tym meczu
Nie znam sie na pilce recznej, bo zaczalem sie nia interesowac pewnie jak 80% obecnych kibicow szczypiorniaka jakis tydzien temu, ale moim zdaniem w takim sporcie nie da sie zagrac gorzej i wygrac. To nie pilka nozna, ze jedna akcja decyzuje o wyniku. Za duzo bramek jest zdobywanych, zeby mogla wygrac druzyna bedaca gorsza. No ale jak juz pisalem - nie znam sie na pilce recznej.

W kazdym razie wielkie gratulacje, mecz ogladalem pewnie z cisnieniem 180/120, a cieszylem sie jak glupi (zreszta dalej sie ciesze ;) ). Jak widac, mozna sie tez ekscytowac sportami o ktorych nie wie sie za duzo ;)

Gratulacje za to, ze w ciagu pol roku drugi raz gramy w finale mundialu dyscypliny druzynowej. To osiagniecie niemale. A dla Wenty i spolki gratulacje za to, ze potrafili sprawic, ze w tydzien dorobilismy sie kolejnego sportu narodowego ;) Moze wreszcie damy sobie spokoj ze skokami narciarskimi.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 lut 2007, 22:55

czeher pisze:jeepppp :angry2: Jeszcze mecz sie nie zaczal o tu juz stereotypy a sedziach :P
Ogladalem 1 polfinal i tam sedziowie raczej sprzyjali Francuza - w mojej ocenie :P
Też widziałem ten mecz i odniosłem zupełnie inne wrażenie. No trudno. Może na finał wyznaczonych zostanie para kompetentnych arbitrów i nie będzie problemu z presją ze strony kibiców itd.

Krzysztof Jarzyna pisze:Nie znam sie na pilce recznej, bo zaczalem sie nia interesowac pewnie jak 80% obecnych kibicow szczypiorniaka jakis tydzien temu, ale moim zdaniem w takim sporcie nie da sie zagrac gorzej i wygrac. To nie pilka nozna, ze jedna akcja decyzuje o wyniku. Za duzo bramek jest zdobywanych, zeby mogla wygrac druzyna bedaca gorsza. No ale jak juz pisalem - nie znam sie na pilce recznej.
IMO grali lepiej technicznie i konstruowali ciekawsze akcje. Zwłaszcza w drugioej połowie regulaminowego czasu. Nasi jednak w decydujących momentach potrafili zachować zimną krew i psychicznie wygrali końcówkę.
I chwała im za to.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lut 2007, 23:01

Cris7 pisze:Też widziałem ten mecz i odniosłem zupełnie inne wrażenie.
:think: Moze akurat nie widzialem pewnych sytuacji :P Ktore moglyby zmienic moja opinie na temat sedziow ppatrzac na ogol spotkania - gdyz ogladalem koncowke 1polowy az do zakonczenia 1 dogrywki :lol:
Ale mniejsza o to,
Krzysztof Jarzyna pisze:Gratulacje za to, ze w ciagu pol roku drugi raz gramy w finale mundialu dyscypliny druzynowej.
No to teraz czekamy na ME pilkarzy i koszykarzy :mike:

Co do finalu mysle ze bedzie tak samo jak w przypadku siatkarzy

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 01 lut 2007, 23:04

Cris7 pisze:IMO grali lepiej technicznie i konstruowali ciekawsze akcje. Zwłaszcza w drugioej połowie regulaminowego czasu. Nasi jednak w decydujących momentach potrafili zachować zimną krew i psychicznie wygrali końcówkę.
Musieli konstruowac ciekawsze akcje, bo nie dysponuja potencjalem typu Bielecki, ktory potrafi rzucic bramke z polowy (pewnie by rzucil ;)). Twoj argument mozna porownac do mniej wiecej wypominania druzynom grajacym przeciwko Brazylii, ze nie prezentuja ciekawszej techniki i ciekawszych akcji. Wrazenie artystyczne o ile sie nie myle jest w lyzwiarstwie figurowym. No i skokach :?
Poza tym wygrywa sie najprostszymi srodkami i silna psychika decydujaca w najwazniejszych momentach. Po tym sie poznaje mistrzow. Dzisiaj - Polakow.
Co najwyzej efekt. Brazylia w siatkowce to nie Niemcy w pilce recznej. Przynajmniej okiem "szczypiorniakowego laika" ;)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 lut 2007, 23:08

o piłce ręcznej wiedziałam jeszcze nie tak dawno niewiele więcej ponad to, że jest. kto by pomyślał, że w dodatku może być tak emocjonująca =)) teraz jeśli nawet przegramy z Niemcami, podobnie jak ostatnio z Brazylią w siatkówce, nie ma mowy o przegranych MŚ. tak czy inaczej, znów niespodzianka, znów polska reprezentacja pokazała, że nie warto ich lekceważyć, a Polacy znów patriotycznie jednoczą się przed telewizorami!

BRAWO!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lut 2007, 23:12

Krzysztof Jarzyna pisze:Cytat:
Co najwyzej efekt. Brazylia w siatkowce to nie Niemcy w pilce recznej. Przynajmniej okiem "szczypiorniakowego laika" Wink
Oczywisice, zasadniczo chodzilo mi o to, ze bedzie srebrny medal :oops: Moze niezbyt trafny "skrot myslowy" :lol: Bo trudno liczyc na to, ze zostaniemy rozneisieni w huk i w pyl w finale przez druzyna z ktora wygralismy ostatnie 2 mecze w krotkim okresie czasu - reasumujac bedzie wyrownany mecz ale raczej nie wygramy - a jezlei tak bylby to naprawde wielki cios wymierziny Niemca ::P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lut 2007, 23:14

W zasadzie to Niemcom dość mocno dzisiaj pomogli...sędziowie, ale nie ma co tego rozgrzebywać i rozważać :P Liczy się tylko i wyłącznie dzisiejsze zwycięstwo Polaków. Oglądałem wszystkie mecze naszej reprezentacji na tym turnieju i trzeba przyznać, iż gramy rewelacyjnie poza tą drugą połową z Francją. Po prostu nigdy w życiu bym nie postawił na taką postawę tej drużyny obserwując to jakie jest w tym kraju ogólne zainteresowanie "szczypiorniakiem".

A co do dzisiejszego meczu to ile razy dzisiaj usłyszałem wynikające z frustracji słowo na k i że już dostaliśmy ten mecz w dupę to głowa mała :lol: Dobrze tak nie oglądać w samotności. Byliśmy jednak naprawdę blisko porażki w regulaminowym czasie i to na własne życzenie bo kilkakrotnie traciliśmy dwu, trzybramkowe prowadzenie. Rewelacyjne ostatnie pięć minut. Co tu zresztą pisać...wszyscy widzieli :P :D

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 01 lut 2007, 23:30

Polska definitywnie czarnym koniem tej imprezy ;)

Fantastyczne widowisko, niesamowite emocje, a druga dogrywka była już ponad moje siły. ;)

Nadal nie mogę doprowadzić się do porządku. Serce w gardle, nogi się trzęsą... :lol:

Ciężko cokolwiek teraz napisać... Jestem cholernie dumna z polskiej reprezentacji, wierzyłam w nich od początku i będę wierzyć w ich sukces aż do końcowej syreny meczu przeciwko Niemcom! Są wspaniali, dla mnie, kibica piłki ręcznej, są już mistrzami świata ;)

Cudowny wieczór. :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2007, 23:35

Wielki sukces, final to juz medal. Złoto to Pekin. Niemcy to Niemcy i przydałoby sie choc raz przypomniec im, ze kiedys z nami przegrywali.

Mecz podobnie jak pierwszy połfinal, bardzo zaciety, dobey w defensywie. Sama ilosc punktow o tym dobrze mowi. Prowadzilismy gre przez wieksza czesc spotkania, bylismy lepsi. Szkoda strat, niecelnych podan, b spotkanie mogło zakonczyc sie juz po godzinie, jednak warto było jeszcze troche sie podenerwowac.
Sedziowie ida pod gospodarzy, wiec to jest cos trudnego.
Ogromny sukces, potrzebny pilce recznej. Wiekszosc interesuje sie pilka nozna, a tam suksesu brak :P

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 01 lut 2007, 23:38

Ciekawe, czy jak włączyłbym na curling z udziałem Polaków to też przeżywałbym takie emocje jak dzisiaj...Fajny mecz, duża dawka adrenaliny, za tydzień memory deleted i znów będę żył z błogą nieświadomością ile trwa mecz w piłce ręcznej, po jaką cholerę dają tam żółte kartki skoro za poszczególne faule dostaje się 2 minuty kary i dlaczego piłka po 60 minutach wygląda tak, jakby wrzucono ją do błota i nakryto dwoma dorodnymi Murzynami. Fajnie jest.
tiaga pisze:Polska definitywnie czarnym koniem tej imprezy

Ja nawet teraz nie wiem, czy przed turniejem byliśmy potencjalnym czarnym koniem czy kandydatem do złota. Fajnie jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”