Już to sprawdziłeś? Pytam zwyczajnie ciekawości, nie żeby się "puszyć".blackmore pisze:Nigdy nie było takiej sytuacji.Ebi pisze: Kiedy ostatni raz piłkarze jednego klubu na jednym turnieju zajebali dwa trójpaki?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2014, 0:21
Już to sprawdziłeś? Pytam zwyczajnie ciekawości, nie żeby się "puszyć".blackmore pisze:Nigdy nie było takiej sytuacji.Ebi pisze: Kiedy ostatni raz piłkarze jednego klubu na jednym turnieju zajebali dwa trójpaki?
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 26 cze 2014, 0:23
Skoro tak definiujecie ''klęskę'', to nie rozumiem zarzutów w kontekście porównania akurat do Argentyny, która znacznie większe klęski poniosła jakoś na ostatnich 5 MŚ. Zwłaszcza, że dla Argentyny największe wyniki ostatnich 20 lat to finały Copa America w czasach, gdzie nie mieli z kim przegrać.Ebi pisze:Euro u siebie z genialnym składem i pamiętna klęska z Włochami (dwa karne w regulaminowym czasie gry) to chyba klęska co?
Bouma
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2014, 0:25
Ja nie brałem udziału w licytacji argentyńsko-holenderskiej więc nie wiem czemu do mnie te pretensje. Zwyczajnie napisałem o porażkach "cudownych" Holendrów.Bouma pisze:Skoro tak definiujecie ''klęskę'', to nie rozumiem zarzutów w kontekście porównania akurat do Argentyny, która znacznie większe klęski poniosła jakoś na ostatnich 5 MŚ. Zwłaszcza, że dla Argentyny największe wyniki ostatnich 20 lat to finały Copa America w czasach, gdzie nie mieli z kim przegrać.Ebi pisze:Euro u siebie z genialnym składem i pamiętna klęska z Włochami (dwa karne w regulaminowym czasie gry) to chyba klęska co?
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 26 cze 2014, 0:26
Chyba że Bońka weźmiesz jako gracza Juve, ale on kontrakt podpisał po Mundialu. Także z Rossim nie pasują.Ebi pisze:Już to sprawdziłeś? Pytam zwyczajnie ciekawości, nie żeby się "puszyć".
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2014, 0:28
A jakieś turnieje sprzed 60 lat? Tam padało o cholery goli i mnóstwo hat-tricków a drużyny narodowe były w większości oparte na grajkach jednego, wiodącego w kraju klubu.blackmore pisze:Chyba że Bońka weźmiesz jako gracza Juve, ale on kontrakt podpisał po Mundialu. Także z Rossim nie pasują.Ebi pisze:Już to sprawdziłeś? Pytam zwyczajnie ciekawości, nie żeby się "puszyć".
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 26 cze 2014, 0:32
Bouma
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2014, 0:36
Bo była inna piłka. Dlatego pytałem o te najstarsze mundiale (i budowanie kadry o piłkarzy głównie jednego klubu - może i Węgrzy z 54 mieli podobną sytuacją).Bouma pisze:Pierwsi byli Gustav Wetterström i Harry Andersson. Nie dość, że zawodnicy jednego klubu (IK Sleipner Norrköping), to te hattricki strzelili w jednym meczu - z Kubą na Mundialu w 38 roku. Do tego osiągnięcia nawet piłkarze Bayernu nie są w stanie nawiązać.
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 26 cze 2014, 0:38
Ok, bo ja właśnie brałem pod uwagę dwa różne mecze.to te hattricki strzelili w jednym meczu
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 26 cze 2014, 0:42
Wtedy w kadrze szwedzkiej (jak i ocw na całych MŚ), było tylko czterech zawodników z Norrkoping, z czego dwóch grało w wyjściowym składzie. Nie to co teraz, gdzie Bayern ma w składzie oprócz większości najlepszych Niemców - także Brazylijczyków, Hiszpanów, Chorwata, Holendra, Francuza, Duńczyka, Peruwiańczyka, Szwajcara, Austriaków, a pewnie ktoś jeszcze by się znalazł.Ebi pisze:budowanie kadry o piłkarzy głównie jednego klubu - może i Węgrzy z 54 mieli podobną sytuacją
Bouma
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2014, 0:46
Amerykanin Julian GreenBouma pisze:Wtedy w kadrze szwedzkiej (jak i ocw na całych MŚ), było tylko czterech zawodników z Norrkoping, z czego dwóch grało w wyjściowym składzie. Nie to co teraz, gdzie Bayern ma w składzie oprócz większości najlepszych Niemców - także Brazylijczyków, Hiszpanów, Chorwata, Holendra, Francuza, Duńczyka, Peruwiańczyka, Szwajcara, Austriaków, a pewnie ktoś jeszcze by się znalazł.Ebi pisze:budowanie kadry o piłkarzy głównie jednego klubu - może i Węgrzy z 54 mieli podobną sytuacją
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 26 cze 2014, 1:05
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 26 cze 2014, 1:11
Nikt nie musiał przyjeżdżać do Polski - Włodek Lubański oraz spółka byli tacy łaskawi i jeździli do Rzymu czy Glasgow, żeby łoić zachodnich średniaków.blackmore pisze:Wątpliwe, aby ktokolwiek miał ochotę przyjeżdżać do Polski i podglądać naszych : P
Bouma

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 cze 2014, 9:13
http://www.rp.pl/artykul/55308,1120750- ... ihadu.htmlRebelianci z sunnickiej ekstremistycznej grupy Islamskie Państwo Iraku i Lewantu (ISIS) na Twitterze pogratulowali Messiemu i wyrazili wdzięczność za pokonanie ich wroga - Iranu. ISIS wykorzystał media społecznościowe, by z tej okazji zaproponować Messiemu przyłączenie się do ich świętej wojny - dżihadu.
"ISIS gratuluje Messiemu i zaprasza do przyłączenia się do dżihadu. Jednocześnie przyznaje mu tytuł ojca argentyńskich goli i tytuł Króla Ameryki Południowej" - napisali islamiści na swoim koncie na Twitterze.
grzegorzfcb
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 cze 2014, 10:38
Sammyy
Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio