Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 89

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 lis 2010, 14:54

Moze cos mnie ominelo ale czemu na meczu z Wisla polowa stadionu byla pusta? Juz dochodza do mnie sluchy ze wybudowaliscie taki duzy stadion specjalnie na Legie :lol:

Druga kwestia co sie wczoraj stalo ze juz macie troszke wybrakowany stadion?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lis 2010, 15:24

Nie chce mi się kłócić z oficjalną stroną, ale jeśli w niedziele było tyle samo/ czy porównywalnie z Zagłębiem kibiców, to jest coś nie tak z podliczaniem. Gołym okiem było widać, że jest kilka tysięcy więcej. Stadion nie był zapełniony w 100%, ale 3/4 raczej było, przynajmniej tak to było widać. 2 i 4 były zapełnione a to daje 14 tys. Co nie zmienia faktu, ze i tak było trochę mniej niż się spodziewałem, ale to może przez wyjazdy na WŚ. ostatnia sprawa, że Lech będzie zapełniał stadion raczej i wyłącznie w LE.
Bienias pisze: Druga kwestia co sie wczoraj stalo ze juz macie troszke wybrakowany stadion?
Wisła zapłaci więc pewnie podadzą za co płacą.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 lis 2010, 16:03

Bienias pisze:Moze cos mnie ominelo ale czemu na meczu z Wisla polowa stadionu byla pusta?
Jeśli oglądałeś w tv to mogłeś odnieść złe wrażenie ponieważ trybuna na która był widok przez większą częśc meczu była najmniej zapełniona ;) Z danych oficjalnych strony podają 14 tysiące ale tyle samo był na Zagłebiu więc na pewno odpada - bardziej prawdopodobna wersja mówi o 30 tysiącach i do niej bym sie przychylił ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 lis 2010, 16:08

majer13 pisze:Z danych oficjalnych strony podają 14 tysiące ale tyle samo był na Zagłebiu więc na pewno odpada - bardziej prawdopodobna wersja mówi o 30 tysiącach i do niej bym sie przychylił ;)
Spora rozbieżność :o

Na Legii też jakoś dziwnie zaniżają frekwencje. Wczoraj podali, że było niecałe 18k, a na oko było spokojnie 20.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 lis 2010, 16:22

Zico_FCI pisze:Spora rozbieżność :o
Źle napisałem ;P Rozbieżność jest między 24-30 tysięcy a nie 14 ;)

Ale tak czy inaczej - liczba widzów podana przez stronę Lecha Poznań na pewno jest sporo zaniżona ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lis 2010, 17:21

Jak Lechowi nie zamkną stadionu za rozróby, to będziemy mieli kolejny dowód, że w tym kraju są równi i równiejsi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lis 2010, 17:31

Tam akurat jest kretyński układ z miastem w sprawie budowy stadionu i nie zdziwię się, jeśli stadionu nie zamkną, bo miasto dało ciała przy planowaniu stadionu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lis 2010, 18:20

Wilmore pisze:Tam akurat jest kretyński układ z miastem w sprawie budowy stadionu i nie zdziwię się, jeśli stadionu nie zamkną, bo miasto dało ciała przy planowaniu stadionu.
Nie wiem o jakim daniu ciała mówisz. Zarzuty wysuwane wobec stadionu są tak bezsensowne, że głowa boli. Akurat w Poznaniu jest problem, żeby pokonywać obiekt z trybuny na trybunę, przynajmniej jeśli chodzi o całość. Co nie zmienia faktu, że nie ma w tym nic złego, bo stadion tu nie ma nic do rzeczy. Jeśli przyjeżdżają debile to stadion może być ogrodzony drutem pod napięciem a i tak nic im to nie pomoże. Co toalety może także były źle rozplanowane i kolor krzesełek także może jest nie taki. Nie widziałem, żeby w Anglii była potrzeba odgraniczania kibiców np. na Stamford Bridge i żeby tam nie mieli problemu z okrążeniem obiektu jeśli by chcieli. Tylko tam są normalni kibice.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 01 lis 2010, 18:22

A wiecie co się w ogóle stało czy piszecie dla zasady ? :lol: A może za dużo Mirka Szymkowiaka czy Radio Eska - gdzie podano, że mecz przedłużono o 13 min przez rozróby haha :rotfl:
Jestem ciekaw na czym wysuwacie wnioski, ze stadion należy zamknąć...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lis 2010, 18:25

MENDEZ pisze:Jestem ciekaw na czym wysuwacie wnioski, ze stadion należy zamknąć...
Moja wypowiedź o równych i równiejszych opierała się na tym, że nam stadion zamknięto za brzydkie słowo za transparencie. Jestem po prostu ciekaw konsekwencji PZPN-u w karaniu bogatszych.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lis 2010, 18:51

Nie wiem o jakim daniu ciała mówisz.
A jak wygląda sektor dla gości w Poznaniu? Nie ma żadnych błędów Twoim zdaniem?

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 01 lis 2010, 19:00

emdżej

A więc chcesz by absurd gonił absurd w imię zasady "każdy równy" ? Ogarnijcie się. (swoją drogą na wczorajszej oprawie widniał napis "zapierdalać"... zamknąć ? Do końca roku ?)
Wiele osób na różnych forach w dupie było i gówno widziało. Piszą o tym, że Clebera wygwizdano, podczas gdy to jest nieprawdą a zadymy zaczęli wiślacy. O żadnej jatce nie ma mowy.

Wilmore

Nie trzeba zamykać, wystarczy poprawić pewne rzeczy. Nie może być tak, że kibole będą płacić za błędy projektanta, gdy ten zgarnia kokosy za fuszerę.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 lis 2010, 19:10

Nie, ja nie chcę żeby absurd gonił absurd. Nie chcę, żeby jakikolwiek stadion był zamykany. Ciekawi mnie tylko czy PZPN potrafi być konsekwentny w swoim debilizmie, czy znajduje sobie kozły ofiarne.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lis 2010, 19:15

Nie trzeba zamykać, wystarczy poprawić pewne rzeczy.
A gdzie ja chcę zamykać stadion?
Nie byłem w Poznaniu, ale jeśli prawdziwe są informacje dotyczące sektora gości, czyli totalnej prowizorki, które do mnie docierały, to uważam, że klub nie powinien ponosić odpowiedzialności za to, że miasto wybudowało mu stadion niedostosowany do rozgrywek klubowych.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 01 lis 2010, 19:49

Bienias pisze:Moze cos mnie ominelo ale czemu na meczu z Wisla polowa stadionu byla pusta? Juz dochodza do mnie sluchy ze wybudowaliscie taki duzy stadion specjalnie na Legie :lol:

Druga kwestia co sie wczoraj stalo ze juz macie troszke wybrakowany stadion?
Stadion jest dobry. Wcale nie jest duży. Chyba oglądacie tylko ligę angielską i niemiecką, że dziwią was niepełne stadiony. W Anglii są zawsze pełne bo są za małe... taki Liverpool czy ManCity powinny mieć gdzieś na 80 tys. a nie czterdzieści pare. Tylko kilka przykładów: Milan - stadion na 80 tys, średnia 50, Ateny - stadion na 71 tys. średnia PAO - 27 tys. Rzym stadion 72 tys. - Lazio i Roma po 35-40 tys. FC Porto stadion 52 tys. średnia 33, Shchtar stadion na 52 tys, średnia 27, dalej wielka Maracana na 95 tys. Flamengo ok. 42 tys, Flu 40, Barcelona Guayaquil stadion 59 tys. średnia ponad 10, Hajduk Split stadion 35 tys, średnia ok 9 tys, Crvena Zvezda - stadion 51 tys, średnia 11. Kair - Al Ahly 74 tys, średnia 30, Mexico City - Azteca - Club America 105 tys, średnia 40-60tys., Teheran - stadion 95 tys, średnia Esteghlal i Persepolis ok. 40-50 tys... i tak można wypisywać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”