NBA... - Strona 9

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 08 kwie 2005, 17:23

NBA jest wg mnie najleprza liga sportowa na swiecie. Ja kibicuje PHOENIX SUNS juz od 5 lat, ale dopiero w tym roku idzie im znakomicie.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 28 kwie 2005, 19:10

uwielbiam grac w kosza.... ta gra jest cudowna....

po prostu ""i love this Game"" !.......!.......!

lubie kazdy klub w ktorym gra moj idol T-Mac ten czlowiek po prostu wymiata........ brak mi slow zeby go opisac jest po prostu machina do robienia punktow

jego kuzynka tez lubie :wink: dla mniejwiedzacych (Vince Carter aktualnie New Jersey)

Houston Rockets dwa mecze na wyjezdzie z Dallas Mavericks zwyciezone w oby dwoch meczow najlepszy na parkiecie nie kto inny jak wielki Tracy McGrady!!!!

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2005, 19:13

Chandler, Chandler Chandler Chandler!!!! Chicago!! Od prawie 10 lat kibicuję temu klubowi. Od 5 roku życia kocham Byki! Tak, tak od 5 roku!
2:0 z Washingtonem, jeszcze dwa i awans a potem pewnie Heats... musimy sprawić sensacje. Od czasów Jordana Byki nie weszły do Play offów teraz jest okazja na sukces.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 28 kwie 2005, 19:17

Bykow zawsze lubilem duza zasluga w tym gwiazd dawnych lat!!!
jestem z nimi i mam nadzieje ze utra nosa Miam!...!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 20:29

Bulls to zawsze Bulls

Ale jak myślicie kto w tym sezonie ?? Pistons obronią mistrza ?? Czy duet Wade i O`Neal poprowadzą Heat do pierścieni :D ?? a może Spurs i Manu Ginlobili mój idol za 3 pkt. :D albo Yoa i Houstona :D ?? Co myślicie ??

Ostatnio dobry mecz widziałem Heat - Peacers i 40 latek Reggie Miller w akcji 9 "trójek" a ja w szoku w tym wieku taka gra i tak go Tata O` Neal i synek Wade :D

W niedziele mecz mistrzowie Pistosn kontra 76 - bedzie ciekawie :D 2:0 chyba jest w tej rewalizacji.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 28 kwie 2005, 20:34

Houston :!: :!: Yao Ming i T-Mac rozwala wszytskich hehehe a tak realnie mysle ze Miami ale sercem jestem za Houston Rockets !!...!!

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 28 kwie 2005, 21:05

NBA...ach stare dobre czasy :wink: Jak były transmitowane mecze w Polsce to wstawałem o 4.00 czy 5.00 nad ranem. Kibicuję cały czas Bykom już 9 lat. To była drużyna: Michael Jordan (inicjały jak moje :P M.J.), Scottie Pippen, Steven Kerr, Toni Kukoc, Ron Harper, Dennis Rodman, Luc Longley no i oczywiście świetny trener Phil Jackson. Pamiętny sezon 96'-97' w finale z Utah Jazz to były emocje. Aż do dzisiaj czuję dreszcze. 97'-98' również z Utah pamiętam jak dzisiaj.
Teraz NBA bez nr 23 to nie to samo. LeBron James i Kobe Bryant to jedni z moich ulubionych, a Chicago Bulls będę kibicował do końca życia. Narazie prowadzą z Washington 2-0 i w końcu w play-off.

........ach a pamiętacie te spontaniczne DEFENCE...DEFENCE..... :D gdy drużyna Byków broniła.......ajajaj :wink: [/u]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 kwie 2005, 21:07

No własnie też mi sie zdaje że Stan Van Gundy zrobił cool pake z Miami. Samo to że tam każdy punktuje :D jak w Footbalu kadra kluczem. Chyba że Spurs albo Pistons staną im na drodze ..

Swoją droga pojedynek Yau - O`Neal był by cool. I Trace konta Wade :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2005, 21:57

Ja mam nadzieję, że Bulls staną im na drodze. Najprawdopodobniej w następnej fazie Bulls zmierzą się z Heats. Illinois kontra Floryda.
Chciałbym aby Byki wygrały NBA, ale to jednak mało realne, aby tak hop siup się obudzili po kilku latach gry w cieniu. Moimi faworytami są Miami i Spurs, chociaż nie grają tak jak nas przyzwyczaili. Myśle, że Słońca potkną się w nastepnej fazie. A! I Dallas może być groźne!

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 kwie 2005, 22:38

Ja w sumie mam sentyment do Seattle (miasto K.C.) , oraz Dallas (zawsze nimi gram w NBA, posiadają w pierwszej piątce aż trzech graczy których specjalnością jest rzut za 3 pkt, a jeszcze Stackhouse też dużo trafia).W tym sezonie imponuje mi szczególnie Phoenix oraz Miami...początkowo dobrze szło Seattle, ale nie potrafili już utrzymać 1 miejsca w konferencji zachodniej...

Jak narazie Dallas przegrywa rywalizację z Houston 2-0 i marnie wyglądają ich szanse...

Seattle natomiast 2:0 do przodu z Sacramento Kings...oj będzie ciekawie w tym roku :twisted: Ostatni mecz wygrany 105:93...teraz kolejne mecze w Sacramento...

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 10 maja 2005, 21:32

Obrazek PISTONS 96 PACERS 81 Obrazek

pierwszy pogrom w dzisiejszym dniu
jezeli Indiana bedzie grała w na tak niskim poziomie skutecznosci to nie ma nawet co szukac z Detroit.
Tłoki w II kwarcie wygrały 29-18 i nastepnie kontrolowały przebieg spotkania.
nieźle Hamilton = 28 pkt, Ben Wallace = 21 pkt i 15 zb.
w ekipie Indiany nikoko nie moge wyroznic, bo albo ktos ma mase strat albo beznadziejnie rzucał jedynie Reggie "coś" zagrał, ale 6 pkt ? pff... no comment

ObrazekSUNS 127 MAVERICKS 102 Obrazek
to mnie akurat kompletnie nie dziwi :) Dallas nie ma co szukać w PO
z tak silną ekipą jezeli wygraja chociaz raz niech czują się szczęsliwi !
b.dobrze D. Nowitzki 28 pkt 13/24 i 13 zb. i 4 as. ( najwiecej w zespole ) !
ale to był mecz nie Dirka a Amare = 40 pkt. 16 zb. i 2 przechwyty :)
Nash 13 as. : ) Johnson 25 a Marion 23 pkt
nie powiem ze chcialbym sie juz doczekac meczu nr II bo i tak wiem kto wygra 8) lepszy :P

Wyniki głosowania MVP NBA 2005:

1. Steve Nash (Phoenix Suns) 1066 pkt.,

2. Shaquille O'Neal (Miami Heat) 1032,

3. Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) 349,

4. Tim Duncan (San Antonio Spurs) 328,

5. Allen Iverson (Philadelphia 76ers) 240,

6. LeBron James (Cleveland Cavaliers) 93.

Głosowali dziennikarze (każdy podawał pięć nazwisk).
-------------------------------------------------------------------------------------
Szkoleniowiec Phoenix Suns Mike D'Antoni został wybrany trenerem sezonu 2004/2005. Phoenix miało najlepszy bilans po rundzie zasadniczej w całej lidze - 62-20 - a w pierwszej rundzie play-off rozbiło 4-0 Memphis Grizzlies.

Informację podała agencja AP, powołując się na publikację gazety "East Valley Tribune" i jej anonimowego źródła. Oficjalne ogłoszenie wyników głosowania ma się odbyć we wtorek na specjalnej konferencji prasowej organizowanej przez NBA.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 maja 2005, 13:45

Po odpadnięciu Chicago i Dallas będe za Suns i Detroit. Chciałbym aby ci drudzy znów wygrali NBA. Ale Słońca mają Nash'a....

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 07 cze 2005, 18:57

Słońca mają nie tylko Nasha w squadzie ( MVP ligi zasadniczej ) , ale również młodego gniewnego Amare, oraz Mariona który dużo zbiera z tablic oraz punktuje średnio około 20 pkt na spotkanie.

Poza tym Suns aby spotkać sie z "tłukami" musza pokonać jeszcze ostrogi, które do najłatwiejszych rywali nie należą ;)

---------------------------------------------------------------------------------

do modów : jakby była opcja "edytuj" na tym pieknym forum to bym wyedytował, ale sie nie da...

i po sloneczkach...

Obrazek SPURS 101 - SUNS 95 Obrazek

Świetne spotkanie rozegrał cały zespół ostróg, który szalę zwyciestwa przechylił w III kwarcie wygrywając ją 29-20. SAS byli lepsi w % rzutów za 2 , rzutów za 3 w asystach oraz w zbiórkach, jedynie gwiazdy słoneczek probowaly walczyc ze świetnie poukladanym przeciwnikiem Nash zdobył 21 pkt i 10 as natomiast Stoudemire dołozył 42 pkt i 16 zb.
http://www.nba.com/games/20050601/SASPHO/boxscore.html

stan rywalizacji 4-1

finał San Antonio Spurs - ?

Nie ma opcji edytuj, ale jest zmień :roll: //Tomusmc

Miami czekamy za rok...

finał bedzie moim zdaniem niezmiernie pasjonujący, gdyz SAS jest tak samo jak Detroit bardzo dobrze zgrane i każdy zawodnik wie co ma robic na boisku...

może mały tajper ;)

trenerzy => 0-1 dla Detroit
Larry Brown to najwiekszy fachowiec w obecnych dziejach NBA.

T. Parker vs. C. Billups
średnie z całego sezonu prawie dokladnie takie same, gra obiektywnie również, jak dla mnie typ 1-1
[ulr=http://www.nba.com/playerfile/tony_parker/index.html] statsy Tonego [/url]
statsy chaunceya

M. Ginobili vs. R. Hamilton
również remis 1-1 obaj są motorami napędowymi akcji offensywnych swoich ekip
statsy Manu
statsy Hama

B. Bowen vs. T. Prince
mimo o wiele lepszych statystyk rzutów i zbiórek koszykarza z ekipy Detroit, Bruce jest najlepszym obrońcą ligi ! znowu remis :)
Bruce
Tysh

T. Duncan vs. R. Wallace
wyraaaaaaaaaaaaaaaźna przewaga "dominatora" Tima the dream-a i to IMHO własnie dzieki niemu - lub nie, druzyna z SAS siegie po pierscien mistrzów, gdyz bardzo duzo od niego zalezy 1-0 dla SAS.
statsy Tima
statsy Sheeda

Nazir vs. Big Ben
doswiadczenie, wieksza ilosc zbiorek to wszystko przemawia za obecnym mistrzem NBA 0-1 dla tłoków
statst centra SAS
statsy Bena

cóż jeszcze pozostaje ? oczywiscie ławka rezerwowych w ktorych u ekipy z Detroit prym wiodą już doświadczeni L. Hunter,A. McDyess oraz E. Campbell natomiast w San Antonio są to R. Horry,B. Barry,B. Udrih oraz T. Massenburg, którzy mimo wszystlko chyba wiecej wnoszą w grę swojego zespołu 1-0 dla SAS

i wychodzi 5-5 : ) zapowiada sie ciekawy finał

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 10 cze 2005, 13:55

W pierwszym finalowym meczu NBA, w ktorym graja San Antonio Spurs z Detroit Pistons, ci pierwsi wygrali 84:69 :shock: . Bohaterem spotkania był złoty medalista igrzysk olimpijskich z Aten - Argentyńczyk Manu Ginobili, który zdobył 26 punktów i zebrał 9 piłek :) . Znakomitym wsparciem dla Argentyńczyka był Tim Duncan, który rzucił 24 punkty i zaliczył 17 zbiórek. :)
Tak wiec, w serii do czterech zwycięstw zespół Spurs prowadzi 1-0. 8)
Mam nadzieje ze to bedzie dluugi final i o zwyciestwie zadecyduje siudmy mecz. :)

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 12 cze 2005, 8:07

Only Chicago Bulls

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”