Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 75

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Dzwonson
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dzwonson » 22 lut 2006, 22:31

To że Real zagrał dno nie musze nikomu mówić.To że Ronaldo już za to co powiedział na konferencji powinien być odstawiony od składu na spory czas.Krew mi się buzuje kiedy patrzę na to co wyprawia Ronaldo a Soldado i Cassano nie dostają żadnych szans.Mam ponurą wizję że za kadencji Pereza nic nie zdobędziemy,mam nadzieję że się nie spełni.No cóż ciężkie jest życie Madritisty.Real jest za mocny na słabeuszy i za słaby dla dobrych drużyn.Teraz można się tylko łudzić że coś się stanie w te 2 tygodnie i Real chociaż podejmie walkę o dobry wynik i awans do 1/4.
Dumni po zwycięstwie,Wierni po (kolejnej) porażce.
HALA MADRID
PS.Gratuluję zwycięstwa faonom FCB należało im się mimo,że kartka dla Del Horno była troszkę na wyrost.Myślę że Barca ma awans praktycznie zapewniony, bo Chelsea będzie ciężko wygrać dwoma bramkami lub 3:2

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 lut 2006, 10:15

vakabayashi pisze:Nie wyzdrowieje do końca nigdy.Jak teraz nie jest gotowy na 90 minut tzn. ze nie bedzie gotów nigdy
Ronaldo w swoim czasie tez nie byl gotowy przez 2 lata grac 90 minut i wyzdrowial, strzela gole, ale jest nielubiany. Prawda jest ze bardzo czesto zdazaja mu sie kontuzj, np. w tym roku az 5 razy.
vakabayashi pisze:Bez pomysłu, zero rozegrania tak naprawde szkoda słow bo to jest nie do opisania.
Problem jest w tym ze Real to taka "druzyna na fali", raz sie unosi a raz opada. Czasami sie wywraca, ale wsyaje i plynie dalej. W pocharze krola mamy najlepszy przyklad. W 1/2 przegrali 1:6 z Zaragossa i w rewaznu w 10 minut strzelili 3 gole (jeden gol Ronaldo :wink: ), wygrywajac w koncu pechowo 4:0. :)
Dzwonson pisze:Myślę że Barca ma awans praktycznie zapewniony, bo Chelsea będzie ciężko wygrać dwoma bramkami lub 3:2
Chelsea to Chelsea, nie mozna odrazu przekreslac tej druzyny, bo sa w stanie wygrac z kazdym rywalem, nawet z Barca na CN.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 23 lut 2006, 15:04

Jeden z najsłynniejszych piłkarskich zespołów świata - Real Madryt - zagra w Polsce. Spotkanie z gwiazdami polskiego sportu odbędzie się 20 maja, a dochód z niego zostanie przeznaczony na cel dobroczynny.

Mecz odbędzie się na stadionie łódzkiego Widzewa.

Przed rokiem na zaproszenie firmy Gefco przyjechały do Polski byłe gwiazdy francuskiego futbolu, z Michelem Platinim na czele. Środki uzyskane z meczu z byłymi reprezentantami Polski zasiliły konto stowarzyszenia opiekującego się rodzinami dzieci chorych na dystrofię mięśniową.

W składzie "Królewskich" pojawią się takie gwiazdy jak Emilio Butrageno, Fernando Redondo, czy Fernando Hierro. W polskiej drużynie zagrają m.in. Zbigniew Boniek, Józef Młynarczyk i Tomasz Wieszczycki.
To raczej weterani Realu Madryt przyjadą do Polski. A szkoda, bo sam początek newsa był obiecujący :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lut 2006, 15:14

Dzwonson pisze:Gratuluję zwycięstwa faonom FCB należało im się mimo,że kartka dla Del Horno była troszkę na wyrost

Przeciez to byl ewidentny faul , gdzie byla pilka a gdzie Messi i del Horno....Czerwien dla Hiszpana jak najbardziej sluszna.
A co do rewanzu to wszystko sie moze zdarzyc przeciez przed rokiem Chelsea prowadzila z Barca 3:0...

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 23 lut 2006, 15:15

Ale grała u siebie. Moim zdaniem to dość znaczna różnica, która (przynajmniej mi) rozwiewa wszelkie wątpliwości dt. tego, kto awansuje dalej :]

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 lut 2006, 15:48

No dobra ale to ze Barca gra u siebie to wcale nie znaczy ze ma awans na 99%.W futbolu sie wszystko moze wydarzyc...Nie to zebym mial cos do Barcy, wprost przeciwnie :) Chelsea to jest druzyna nieobliczalna nie powiedziiane ze na Camp Nou nie stac ich na 2-bramkowe zwyciestwo...

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 23 lut 2006, 15:51

Martinho pisze:Przeciez to byl ewidentny faul , gdzie byla pilka a gdzie Messi i del Horno....Czerwien dla Hiszpana jak najbardziej sluszna.
A co do rewanzu to wszystko sie moze zdarzyc przeciez przed rokiem Chelsea prowadzila z Barca 3:0...

Moim zdaniem faul był ale napewno nie na zadną kartke
A Messi zrobił z siebie błazna najpierw popatrzył na sędziego a potem dopiero zaczął się TURLAĆ jak to go bardzo boli :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2006, 18:48

sbQ pisze: chamstwo trzeba wytępić z boisk - mam na myśli oczywiście Del Horno.
I wyjdź czasem pograć w piłkę, a nie gnijesz przed komputerem.
Widze ze Cantona juz ma swoich zwolennikow :wink:
Futbol jest piekny dzieki takim zawodnikom jak Messi ktorych trzeba szanowac a nie kosic jak Hajto itp

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 23 lut 2006, 19:05

Widze ze Cantona juz ma swoich zwolennikow
Futbol jest piekny dzieki takim zawodnikom jak Messi ktorych trzeba szanowac a nie kosic jak Hajto itp
Ten spot z Cantoną jest rewelacyjny :] A Messi rzeczywiście pokazuje klasę, wczoraj zagrał świetnie, choć brakowało mu szczęścia w podbramkowych sytuacjach...

btw, we wspomnianej "reklamie" jest nasz Robinho machający swoimi chudymi nóżkami :wink:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 24 lut 2006, 13:25

vieris pisze:A Messi zrobił z siebie błazna najpierw popatrzył na sędziego a potem dopiero zaczął się TURLAĆ jak to go bardzo boli
Messi już widząc, że del Horno nie bardzo zainteresowany jest piłką dał sobie spokój z kontynuowaniem akcji i tak się nastawił żeby mu bezmyślny Bask krzywdy jakiejś nie zrobił. A potem oczywiście wywrócił się i dodatkowo zasygnalizował sędziemu, że wejście było bardzo ostre (nawet jeżeli w sumie nie odczuł tak bardzo jego skutków) - robi tak 90% faulowanych graczy - nie wiem czemu się dziwisz :roll:
A błazna to zrobił z siebie del Horno, który wiedząc już co mu grozi spojrzał szybko na sędziego i zaczął się zwijać jakby to Messi jego zaatakował a nie na odwrót :shock: :roll:

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 24 lut 2006, 15:00

ja uważam że faul był ewidentny i czerwona kartka była jak najbardziej zasłużona (mimo że jestem kibicem chelsea)

a odnośnie gry Realu we wtorkowym meczu, to uważam, że gdyby nie zejści Robinho (mógł zejśc lub powinien Ronaldo bo nic nie pokazał) to wynik mógłby byc znacznie inny. No ale nie ma co gdybac

Teraz czekamy na następny mecz w lidze i mam nadzieje, że wygrają i się odbudują psychicznie zawodnicy Realu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 25 lut 2006, 12:29

Wiele sie ostatnio mowi o mozliwym odejsciu Zidane'a na emeryture po sezonie, a co za tym idzie o jego mozliwych nastepcach. Wymienialo sie juz takich pilkarzy jak Riquelme czy Ballack, a ja chcialbym jeszcze dodac do tego grona innego z Argentynczykow - Pablo Aimara. Co prawda ostatnio jest o nim dosc cicho i szczerze mowiac, nawet nie wiem jak wyglada jego sytuacja w Valencii, ale jest to pilkarz nietuzinkowy, dobrze czytajacy gre, potrafiacy dokladnie rozegrac i dograc pilke, posiadajacy ta poludniowoamerykanska fantazje, a kogos takiego po odejsciu Zidane'a na pewno bedzie brakowalo. IMHO to ciekawa kandydatura, lepsza niz jego rodak Riquelme. Jak myslicie :?: :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 25 lut 2006, 12:46

makis pisze:Wiele sie ostatnio mowi o mozliwym odejsciu Zidane'a na emeryture po sezonie, a co za tym idzie o jego mozliwych nastepcach. Wymienialo sie juz takich pilkarzy jak Riquelme czy Ballack, a ja chcialbym jeszcze dodac do tego grona innego z Argentynczykow - Pablo Aimara.
IMHO Aimar z calej wymienionej przez Ciebie trojki najbardziej by sie przydal "Blancos". Pablo jest ograny w La Liga, ma spore doswiadczenie, a i jego wiek nie jest zaawansowany. Idealny zastepca Zidana. Ostatnio glosno jest o zainteresowaniu Pereza osoba Katalonczyka Cesca Fabregasa, ale jego transfer wydaje sie byc malo prawdopodobny.

Jesli chodzi o mecz z Arsenalem to Lopez Caro popelnil wielki blad zdejmujac Robinho, a zostawiajac na placu gry ospalego Ronaldo.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 25 lut 2006, 13:30

Szkoleniowiec Realu jednak na własnych błędach się nie uczy i najprawdopodobniej wystawi Ronaldo w podstawowym składzie jutro z Mallorcą. Już nie tyle dziwi, co wręcz irytuje mnie fakt, iż szansy nie dostaje Cassano :/

Tak na marginesie - dzisiaj pojawiły się kolejne spekulacje transferowe. Znów odżył temat Ibrahimovica i Podolskiego :] Ja osobiście w drużynie ich nie widzę, ale najśmieszniejszy jest fakt, że Podolski ma być następcą Zidane'a w drużynie :rotfl4:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 25 lut 2006, 13:34

Fernando pisze:Jesli chodzi o mecz z Arsenalem to Lopez Caro popelnil wielki blad zdejmujac Robinho, a zostawiajac na placu gry ospalego Ronaldo.
To nie był błąd to byl wielbłąd :wink:

Fernando pisze:o zainteresowaniu Pereza osoba Katalonczyka Cesca Fabregasa, ale jego transfer wydaje sie byc malo prawdopodobny.
Jeśli Perez wyłoży odpowiednią sumke to Cesc moze grać w Blancos jednak czy w jego sercu nie plynie krew w kolorach Blaugrana kto wie, moze to być jedynym problemem, zapora w transferze Cesca. Chciałbym aby dołączyl do nas bo grać potrafi.

Głośno tez było o transferze Raula Garci z Osasuny, jednak gdy ten gracz zagra jeszcze ejden mecz to klauzulka odejscia z 18 mln wskoczy na 22...Zapewne dla Floro nie bedzie to zaporą ale ejdnak to są ogromne pieniadze za piłkarza grajacego pierwszy tak dobry sezon w La Liga.
Perez chce takze Xabiego Alonso z którego zrezygnowal Camacho, widać Floro szuka graczy Hiszpańskich, grajacych na dziwnych pozycjach, bo zarówno Cesc, Raul jak i Xabi potrafią zagrać swietnie w defensywie i doskonale w ofensywie. Najbardziej bym chciał Xabiego jednak to będzie trudne zadanie wyrwać go z Liverpoolu.

Natomiast jeśłi chodzi o następce Zizou to ciężko wytypowac takwoego gracza, ale Pablo Aimar mogł by sie sprawdzić, ale jeśli przyjdzie Misza to się nie obrażę, o Riqulme raczej mozna zapomnieć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”