Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 75

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 sie 2006, 12:45

Przyznanie mistrzostwa Interowi albo jak kto woli pierwszej czystej druzynie poprzedniego sezonu bylo kwestia czasu.UEFA tylko przyspieszyla ten proces.
Dla mnie przyznanie tego mistrzostwa jest logiczne abstrahujac nawet od tego czy uwazam taki obrot sprawy za sluszny.
A na koszulce zawsze jest miejsce na tarcze :wink:

W jednym moge sie z wami zgodzic.Dla wiekszosci kibicow Calcio liga wloska nie ma obecnie mistrza.Dla mnie mimo ze scudetto trafilo w rece Interu mistrz Wloch nie istnieje.To mistrzostwo z nadania.Mistrzostwo urzednikow.Kibice Interu moga sie z tym nie zgodzic (news na oficjalnej stronie Interu: "Mistrzostwo sprawiedliwych") ale dla mnie po prostu mistrza wyloni przyszly sezon.Teraz panuje bezkrolewie.
nerwowy pisze:Chlopaczek teraz to mnie oslabiles tym, ze to w koncu UEFA nakazala wylonic mistrza... blabla. Gadaj zdrow. Chyba nie sadzisz, ze uwierzymy, iz Inter nie przewidzial reakcji UEFA planujac wczesniej wszystko w najdrobniejszych szczegolach ?
:shock: :?
nerwowy pisze:Pytam sie w takim razie, gdzie sa dowody winy tych klubow ?
Jestes ostatnia osoba na tym forum ktora powinna krzyczec o dowody.
I mnie tez o nie nie pytaj.Nie mam w zwyczaju udowadniac cokolwiek osobom ktore podszywaja sie pod kibicow innych klubow.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 sie 2006, 12:54

Przepraszam że nie na temat troche :roll: ale pisze to mi. do Bagg choc nie tylko - dzisiejsza Piłka Nożna - Tomasz Lipiński i własna wizje :wink: i może by powiedzieć "co kraj to obyczaj" Jednak tym który mają dzisiejszy numer radze zwrócić uwage na ostatni akapit :wink:

Życze powodzenie w dalszej dyskucji :twisted:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

afera_mirage

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 01 sie 2006, 13:39

Wiesz Chlopaczek ja caly czas mowilem o swojej tezie i przeslankach z tym zwiazanych (w koncu mam do tego prawo). Natomiast kazdy uczciwy i sprawiedliwy sad, aby kogos skazal musi miec dowody, bo inaczej nie jest sadem a kpina. Nawet nie spodziewalem sie, ze odpowiesz Chlopaczek, bo wiesz ze dowodow nie ma, a jesli takowe nie istnieja to znaczy, iz ta cala twoja paplanina jest calkowicie bez sensu.

Oddzielnie potraktuje twoj tekst, w ktorym sugerujesz, ze podszywam sie pod inny klub. To kolejny z twoich nieudowodnionych wymyslow, ktory ma tyle wpolnego z prawda, co wyroki sadu pierwszej instancji. Jednak zbadajmy ten problem logicznie. Czy podszywajacym sie pod klub jest ten, ktory go autentycznie broni (pomijajac to czy ma racje), czy ten ktory atakuje go na rowni z jego wrogami, niszczac go od srodka ? Wydaje mi sie, ze odpowiedz jest prosta i logiczna. Powiem wiecej, ze jasno z niej wynika Chlopaczek, iz jestes skompromitowany jako wierny sympatyk Milanu. Nie bede tu pisal komu kibicujesz... czy to Interowi, czy Chievo, bo nie to jest wazne. Kluczowy jest fakt, ze w trudnym momencie odwrociles sie od klubu przyznajac racje wrogom, co okazalo sie w rezultacie nieprawda. Dlatetgo powinienes schylic glowe i przeprosic wszystkich za swoje zachowanie bedac kibicem Milanu, a nie nadal udawac, ze nic sie nie stalo i uwazac Rossonerich za winnych. Troche pokory Chlopaczek.

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 sie 2006, 14:16

nerwowy pisze:Nawet nie spodziewalem sie, ze odpowiesz Chlopaczek, bo wiesz ze dowodow nie ma, a jesli takowe nie istnieja to znaczy, iz ta cala twoja paplanina jest calkowicie bez sensu.
Ktos kto w żadnym swoim komentarzu lub poscie nie podał dowodu, wszystkie teorie opiera na swoich wymysłach, wierzy ze sad wydał wyrok bez dowodu itp., zarzuca innym "paplanine całkowicie bez sensu". Czysta hipokryzja. Wiesz nerwowy marnujesz sie na forum, w sejmie zrobisz wielka kariere. Tyle ode mnie.
nie odpisuj, szkoda mojego czasu
Chlopaczek pisze:To mistrzostwo z nadania.Mistrzostwo urzednikow.Kibice Interu moga sie z tym nie zgodzic (news na oficjalnej stronie Interu: "Mistrzostwo sprawiedliwych") ale dla mnie po prostu mistrza wyloni przyszly sezon.Teraz panuje bezkrolewie.
Dokładnie. Żaden powazny kibic Interu nie zachwyca się tak zdobytym mistrzostwem. Byłem mocno zniesmaczony tym co pojawiło się na oficjalnej stronie. Teksty, że teraz mozemy świetowc scudetto itp. były troche nie na miejscu. Myslałem nad tym i potrafie zrozumieć zawodników, którzy byli oszukiwani jednak z tym świetowaniem to lekka przesada.
Nie rozumiem jednak na jakiej podstawie oczernia sie Inter. Bo niby Rossi jest związany z Interem. To znaczy, że nikt go nie kontroluje? Że razem z Morattim stworzył sobie państwo w państwie? Żałosne.

Dla kibiców Juve tych jawnych i tych bardziej skrytych. Lepiej czasami nic nie pisać, bo w waszej sytuacji przypomina to łapanie sie brzytwy przez tonącego. Amen.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 sie 2006, 14:31

To moze i ja cos napisze. Daleki jestem od twierdzenia jakoby Inter wladal calymi pilkarskimi Wlochami i byl w stanie zrobic taki spisek. Specjalnie poslalem ten link Zazie, bo nie bylo mnie troche w Polsce i nie wiedzialem dokladnie jak sytuacja. Nie wiem jakie powiazania ma Rossi z Interem. Wiem za to, ze jesli w czasie sledztwa byla brana pod uwage opinia publiczna to to troche smiechu warte. Zaza polecil mi jeszcze dzisiejszy nr Pilki Noznej, w ktorej Pan Tomasz Lipinski pisze jakoby 4 kluby zzamieszane w afere mialy zakaz wpuszczania kibicow na stadion. Jesli okaze sie to prawda nie bede juz wiedzial czy sie smiac czy plakac. Scudetto dla Interu nie jest dla mnie scudettem. To chyba normalne. Najlepiej by bylo, aby ten tekst Pana Christiana Rocco skomentowal ktos obiektywny. Ale takich osob na tym forum brak. Mysle, ze i we Wloszech bysmy takich osob nie znalezli. I naprawde, ciezko mi wierzyc, ze Inter, ktory ma klopoty z dobrze przymyslanymi transferami mogl zrobic taka intryge. Ale koncepcja Il Foglio dosc ciekawa.

EDIT: Mam jeszcze pytanie, czy to prawda, ze prokuratura miala zastrzezenie tylko do meczu Lecce - Parma ?! I ze po procesie prezes Corto Federale wypowiedzial te slowa : "Nie było żadnego oszustwa, wszystko odbyło się regularnie. Sezon 2004-05 nie został sfałszowany. Wątpliwości budzi jedynie mecz Lecce-Parma."
Ostatnio zmieniony 01 sie 2006, 14:36 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

afera_mirage

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 01 sie 2006, 14:33

Ten twoj koncowy tekst Babel byl zalosny. Widac szybko reagujecie, aby bronic swego kumpla. Natomiast jesli chodzi o dowody to nie moim zadaniem jest je zbierac, tym bardziej ze nie mam takiej mozliwosci. Jednak potrafie za to wyciagac wnioski i budowac na ich podstawie wlasne opinie, ktore sa oparte na realnych przeslankach. Natomiast to jakimi przeslankami, czy poszlakami zajmie sie prokuratura rowniez nie ja decyduje. Za to wciaz nie moge sie doczekac tych powaznych dowodow obciazajacych wszystkie kluby. Dobrze wiecie, ze ten proces to farsa, to mirage, w ktory moga uwierzyc tylko glupcy. Kary za nic ? Zgadza sie, bo zadnych racjonalnych dowodow nie przedstawiono. Co do waszej radosci z mistrzostwa (mowie do fanow Interu) to roznie z nia bylo. Jednak sporo osob sie cieszyla z tego mistrza. No, ale nie badzmy drobiazgowi.

Forza Milan !!!

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 sie 2006, 15:03

nerwowy pisze:Natomiast jesli chodzi o dowody to nie moim zadaniem jest je zbierac, tym bardziej ze nie mam takiej mozliwosci. Jednak potrafie za to wyciagac wnioski i budowac na ich podstawie wlasne opinie, ktore sa oparte na realnych przeslankach.
Nie twoją i moją sprawą jest rozliczać włoski wyniar sprawiedliwości. Należy wierzyć, że jest niezawistny i na tym zakończę. Widać jeśli jakieś wyroki zostały ogłoszone to znaczy, że dowody były. Nie mówię tutaj o setkach stron przechwyconych rozmów bo to przecież nie są dowody :lol:
nerwowy żałosne jest twoje wnioskowanie. To tak jakby złapać mordercę na miejscu zbrodni z narzędziem zbrodni w ręku i stwierdzić, że ofiara popełniła samobójstwo :lol: Polecam zaliczenie przedmiotu z logiki może, ewentualnie poczytanie "Ala ma kota" i "Elementarza" - może wtedy twoje wnioskowanie będzie na normalnym poziomie bo w tej chwili służy tylko niepotrzebnym napinkom i wywołuje u mnie i moich znajomych (bynajmniej nie fanów Interu i Calcio, ale orientujących się mniej więcej w sprawie) salwy śmiechu i wyrazy politowania.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

afera_mirage

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 01 sie 2006, 16:13

Salwy smiechu i wyrazy politowania to mozesz jednie ty otrzymac za pisanie tych kompletnych bzdur i nieprawd. Natomiast o logicznym mysleniu sie w ogole nie wypowiadaj, bo z tym masz najwiekszy problem. Moze twoja sprawa nie jest rozliczanie wymiaru sprawiedliwosci (no bo i po co ?), ale dla mnie jest to jak najbardziej potrzebne. To, ze wyroki zostaly wydane, nie zanczy wcale, iz byly sluszne i przeprowadzil je bezstronniczy i niezawisly sad. Mozna to zreszta wywnioskowac na podstawie dowodow, ktorych oczywiscie brak. W koncu zostaly przedstawione jakies smieszne mecze, ktorych przebieg i wyniki wskazywaly tylko na kompromitacje wymiaru sprawiedliwosci. Najbardziej jednak zalosne sa te rozmowy, z ktorych okazalo sie, ze tak naprawde nic nie wynikalo, a co najwyzej byly tylko przypuszczenia, czy tam zwykle poszlaki albo tez przeslanki ku popelnieniu przestepstwa. Sady wydaly wyroki, pokazaly dowody i sie skompromitowaly. Przeciez trzeba byc slepcem lub tez kompletnym imbecylem, aby tego nie dostrzec. Z tym zlapaniem mordercy na miejscu zbrodni Pellergino tylko udowodniles, ze sam nie wiesz co piszesz. Bo co ma piernik do wiatraka ? Gdyby byly jasne dowody to nie byloby w ogole dyskusji w tym temacie. Sad pierwszej instancji po prostu sie osmieszyl i dlatego Guido Rossi wraz ze swoim ludzmi powinien odejsc z wloskiej pilki jak najszybciej.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 sie 2006, 16:43

nie będę się chyba wtrącać do dyskusji o wyrokach, bo wszystkich okoliczności i dowodów nie znam, pewnie też nie będzie mi dane poznać- a swoje przypuszczenia i brak zaufania do SerieA i czystości pozostałych klubów poza ukaranymi już wyraziłam.
zainteresowało mnie tylko stwierdzenie Nerwowego, że Chłopaczek powinien przepraszać. za to, że odwrócił się od klubu, któremu kibicował- Milanu i zaczął bronić Interu. chyba ktoś powinien zajrzeć do słownika i zobaczyć co znaczy ''kibic'' ;) wielokrotnie rozmawiając z różnymi ludźmi odnoszę wrażenie, że myślą, iż to zobowiązuje do bycia ślepym fanatykiem, który zawsze mówi, że jego klub gra najlepiej i przegrywa niesprawiedliwie, nawet kiedy grają fatalnie, broni piłkarza, który na boisku lub poza nim pokazał się z najgorszej strony, jednym słowem nie potrafi się zebrać na odrobinę obiektywizmu. a chyba powinno być odwrotnie- jasne, że zmienianie ulubionych klubów jak rękawiczki to bezsens, chodzi o to, aby pozostawać z jednym klubem, ale kiedy trzeba umieć go mimo wszystko skrytykować i po prostu mieć nadzieję, że będzie lepiej. tacy są prawdziwi kibice, którzy cieszą się szacunkiem, przynajmniej moim zdaniem.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 sie 2006, 17:26

Natomiast o logicznym mysleniu sie w ogole nie wypowiadaj, bo z tym masz najwiekszy problem.
Normalnie... rozszyfrowałeś mnie :lol: jestem nietrzeźwo myślącym imbecylem :brawo: Myślisz, że powiedziałeś coś co mnie uraziło? :lol: Takie teksty jak ten poprostu pokazują, że tak naprawdę nie wiesz co piszesz. Starasz się tylko wyróżnić z tłumu forumowiczów jakimiś bezsensownymi teoriami, które trzymają się kupy tylko w twoim "inteligentnym" móżdżku.
Kilkaset stron przechwyconych rozmów między Moggim i Pairetto, że o innych rozmowach już nie wspomnę, to zwykła mistyfikacja Morattiego i Rossiego :lol: ... Już nie mam siły. Poprostu ręce opadają... na szczęście istnieje wspaniała funkcja "ignorowania"... nerwowy, żegnaj na zawsze

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 01 sie 2006, 17:30

Martin Pellegrino pisze:Kilkaset stron przechwyconych rozmów między Moggim i Pairetto, że o innych rozmowach już nie wspomnę, to zwykła mistyfikacja Morattiego i Rossiego Laughing ... Już nie mam siły. Poprostu ręce opadają... na szczęście istnieje wspaniała funkcja "ignorowania"... nerwowy, żegnaj na zawsze

Z tych rozmowow ujawnionych w mediach, wynikalo ze Juventus kupil sobie chociazby jeden mecz?

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

afera_mirage

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 01 sie 2006, 17:31

Girlfromipanema mylisz pojecia. Zreszta zacznijmy od poczatku. Po pierwsze nie chodzi o to, ze bronil Inter, ale glownie o to, iz atakowal Milan. Poza tym okazalo sie, ze na Milan jak nie bylo dowodow, tak nie ma, wiec sie chlopak skompromitowal, jak ten sad pierwszej instancji. Takie jest przy najmniej moje zdanie. Co do tego twojego pojecia obiektywnego "kibica" to takie nie istnieje, gdyz kazdy w jakims mniejszym lub wiekszym stopniu bedzie zawsze skazony wlasnymi aksjomatami. Jednak wcale to nie oznacza, ze musi byc z tego powodu zaraz jakims slepym fanatykiem, o ktorym tutaj pisalas. Wlasciwie to nie bardzo rozumiem po co poruszylas ten temat. Uwazasz mnie za fanatyka ? Otoz powiem Ci droga kolezanko, ze w tej sprawie chodzi o prawde, a nie jakas slepa wiare w wyrok rzekomo sprawiedliwego sadu, co jest szczerze mowiac bardzo watpliwe. Przedstawianie zas swoich racji i wzajemna wymiana pogladow, znacznie sie od siebie rozniacych, w kulturalnie przekazywanej formie, stanowi niezbity przyklad, ze Twoje teorie sa dalekie od rzeczywistosci. Dlatego nie mam pojecia co ma to wspolnego z fanatyzmem i wyglada na to, iz niestety nie bardzo bylas swiadoma tego, co w swoim poscie napisalas.

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

afera_mirage

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 01 sie 2006, 17:42

O to chodzi, ze z tych rozmow nic nie wynikalo. To tylko poszlaki, nawet przeslanki do wszczecia postepowania, ale nie dowody na podstawie ktorych mozna kogos skazac. Zegnaj Pellergino, szczerze mowiac nie bede po tobie plakal.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: afera_mirage

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 01 sie 2006, 17:47

nerwowy pisze: To tylko poszlaki, nawet przeslanki do wszczecia postepowania, ale nie dowody na podstawie ktorych mozna kogos skazac.
Takie sprostowanie - na podstawie poszlak można skazywać, nic nie stoi na przeszkodzie.

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 sie 2006, 18:14

Nerwowy- daleko mi od nierozumienia samej siebie, ponadto sądzę, że Ty też nie bardzo zrozumiałeś ogólny sens mojego posta i być może dlatego skupiłeś się na wybieraniu z niego poszczególnych sformułowań i czepianiu się ich.
po pierwsze- oczywiście, że kibic danego klubu nie będzie do końca obiektywny. ale ''do końca'' nie znaczy ''wcale'' i naprawdę jest wielu takich, którzy nawet na ulubioną drużynę potrafią w miarę trzeźwo spojrzeć.
po drugie- ok, nie doczytałam, nie bronił Interu a atakował Milan. ale to nadal pozostaje tylko krytyką- mimo wszystko wg. mnie konstruktywną- opartą na tym co w tym czasie mówiło się w prasie i od dłuższego czasu obserwowało w SerieA. czy przestał być po tym co powiedział kibicem Rossonerich, nawet jeśli czuł się skrzywdzony tym co się stało? chyba nie, więc nie rozumiem za co miałby przepraszać, za wyrażanie swojego zdania, do którego jak sam mówisz każdy ma prawo nawet jeśli nie ma na jego poparcie dowodów? i nawet jeśli sąd pierwszej instancji się ośmieszył to Chłopaczek raczej nie, bo nie miał dostępu do tych materiałów do których miał sąd i jak wszyscy my w dowiadywaniu się o tym co dzieje się poza boiskiem (my w sensie forumowicze) dowiadywał się o wszystkim z mediów.
po trzecie- nie napisałam, że uważam Cię za fanatyka! może trochę wyolbrzymiłam i niepotrzebnie napisałam, że dla niektórych kibic to ''ślepy fanatyk''. w każdym razie nie miało to żadnego odniesienia do Ciebie i chodziło tylko o to, żeby podkreślić, że kibic nie zawsze musi chwalić swój klub, może też go krytykować, chodzi o to, aby pozostać mu wiernym w dobrych i gorszych chwilach.

i na koniec- nie wiem czy twierdzenie, że sama nie rozumiem tego co piszę jest do końca kulturalne.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”