Piłka w TV - Strona 75

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 30 lip 2009, 18:03

Pozostaje radio merkury Poznań
Widzę, że jest elegancko opcja słuchania online, więc skorzystam. Dzięki.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sie 2009, 11:10

Gdyby kto jeszcze nie wiedział - najbliższy sezon zaczynającej się w piątek Bundesligi będzie transmitowany przez Eurosport 2 :wink:

Z rozkładu terminarza, wynika, że transmitowane na żywo powinny być przynajmniej 4 spotkania - 2 sobotnie (o 15.30 i 18.30) oraz 2 niedzielne (15.30 i 17.30). Na starcie dojdzie nam jeszcze (i tak samo powtórzy się chyba przy kilku innych okazjach) spotkanie piątkowe, o 20.30. Także w najbliższy weekend mamy na tapecie:

piątek, 20.30 VFL Wolfsburg - VFB Stuttgart
sobota, 15.30 Werder Brema - Eintracht Frankfurt
sobota, 18.30 TSG Hoffenheim - Bayern Monachium
niedziela, 15.30 VFL Bochum - Borussia Moenchengladbach
niedziela, 17.30 SC Freiburg - HSV Hamburg

Do tego będą również programy ze skrótami spotkań + zapewne mecze 2 Bundesligi (na następny poniedziałek zapowiedziane jest spotkanie Arminii Bielefeld z Hansą Rostock). Bogaty repertuar :)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 04 sie 2009, 12:43

Dodatkowo mecz 1 kolejki pomiedzy Vfl Wolfsburg-Vfb Sttugart bedzie pokazywane na niemieckim Ard ktory jest dostepny na C+ Cyfrowym Polsacie i pewnie kablowkach.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 sie 2009, 12:46

Michał M pisze:Bogaty repertuar
Ja spodziewałem się więcej.Kiedy BL miała sportklub to w piątek dwa mecze 2. Bundesligi, + mecz BL, w sobote też dwa mecze BL, a w niedzielę aż cztery spotkania - dwa z najwyższej klasy rozgrywkowej + 2 z 2. Bundesligi.
Oczywiście tam były dwa kanały i leciało to na dwóch, ale sądziłem, że Eurosport włączy jeszcze dwa czy trzy kanały [ tak robi n sport na LM ] i jest dowolność oglądania.
Ja czytałem, że właśnie tak mają zrobić no ale niestety się na to nie zanosi :? .

Dodam, ze mecz na otwarcie BL też będzie na pewno na ARD lub ZDF.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sie 2009, 12:59

EnJoy's pisze:Ja spodziewałem się więcej.
Ja nie narzekam, może dlatego, że pamiętam jeszcze czasy, kiedy do oglądania były tylko skróty w "ran" na SAT 1, a mecz na żywo BL to był od święta :) A dowartościowania 2 BL kosztem meczów 1 BL to bym nie chciał - a zwróć uwagę, że teraz (z uwagi na nieco inny rozkład spotkań) mamy jednak więcej spotkań na żywo - np. wszystkie spotkania rozpisane przeze mnie wyżej są na żywo. Jesli do tego dojdzie dobry skrót reszty spotkań + mecz na szczycie 2 BL (taki mecz zawsze 2 BL gra w poniedziałki, więc jest spora szansa) to naprawdę będzie OK :wink:

Pamiętajmy poza tym, że BL była dla Sportklubu siłą napędową, dla Eurosportu jest owszem ważna, ale chyba jednak nie najważniejsza :?:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 sie 2009, 13:13

Michał M pisze:Pamiętajmy poza tym, że BL była dla Sportklubu siłą napędową, dla Eurosportu jest owszem ważna, ale chyba jednak nie najważniejsza
No i trzeba przyznać, że SportKlub wykorzystywał możliwości BL w 100 % bo na prawdę był szeroki wybór i zawsze ciekawe mecze.A jeżeli ma to teraz E2 i nie jest to dla nich priorytetem to jest to przede wszystkim strata dla kibiców ligi bo będzie mniej meczy do zobaczenia.
Co do poniedziałkowego meczu to nie trzeba mieć E2 tylko DSF i tam też jest zawsze ten mecz ;).

Nie wiem czy miałeś Sport Klub ale uwierz mi, że wyglądało to lepiej przynajmniej na rozpisce [ nie chcę jeszcze oceniać Eurosportu bo jeszcze nie mieli szansy pokazania się ].

Kiedyś skróty miało SAT.1, teraz wieczorem w sobotę ma ARD [ nie jestem pewny ] , a na pewno w niedzielę o 9.30 jest "Pur'' gdzie też są skróty BL.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 sie 2009, 13:35

Jeśli chodzi o 1.BL to chyba nic się nie zmieni. Jeżeli Eurosport będzie pokazywał piątkowe mecze, to będzie można zobaczyć 5 spotkań live w każdy weekend. A ponieważ zostały zmienione godziny rozgrywania spotkań, to nie będą się one na siebie nakładać. Ja nie mam żadnych powodów do narzekań. 2.BL i tak oglądałem raz na ruski rok :) Najbardziej cieszę się z urozmaicenia godzin rozpoczęcia meczów.

Obawiam się jedynie o komentarz. Na SK stał on na wysokim poziomie, a jacy ludzie są w Eurosporcie - każdy wie. Całe szczęście, że na zwykłym Eurosporcie można zmienić język na angielski :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sie 2009, 14:27

EnJoy's pisze:Nie wiem czy miałeś Sport Klub ale uwierz mi, że wyglądało to lepiej przynajmniej na rozpisce [ nie chcę jeszcze oceniać Eurosportu bo jeszcze nie mieli szansy pokazania się ].
Miałem Sportklub (do kablówki został dodany z uwagi na prośby mieszkańców, czyli nie ja jeden oglądam BL :) ), ale przyznam szczerze, że i tak nie miałem czasu korzystać z ich oferty na 100%. Zwłaszcza w stosunku do 2 BL :P
EnJoy's pisze:Kiedyś skróty miało SAT.1, teraz wieczorem w sobotę ma ARD [ nie jestem pewny ] , a na pewno w niedzielę o 9.30 jest "Pur'' gdzie też są skróty BL.
Teraz pierwsze mecze (skróty) w "darmowej" niemieckiej TV to chyba na ZDF dopiero będą (chyba, że ARD zachowało swój Sportschau o 18.30 :?: ) o 22. No DSF też ok, tyle tylko, że w niektórych kablówkach (np w mojej niestety) strasznie pocięli obcojęzyczne kanały i tak z niemieckich pozostały mi jedynie RTL, Pro 7 i SAT 1. Także Eurosport 2 (a wcześniej Sportklub) ratuje mi życie (a raczej - nie ogranicza mnie tylko do netu :P ).
Corinthians pisze:Najbardziej cieszę się z urozmaicenia godzin rozpoczęcia meczów.
To zasługa głównie DFL (niemiecki związek reprezentujący ligę), a wpłynąć ma to na zwiększenie przychodów z transmisji.
Corinthians pisze:Obawiam się jedynie o komentarz. Na SK stał on na wysokim poziomie, a jacy ludzie są w Eurosporcie - każdy wie.
Szczerze mówiąc, komentarz mi wisi. Ja mogę oglądać mecze Bayernu nawet z wyłączonym głosem :lol: A aż tacy super ci kolesie ze Sportklubu też nie byli, miałbym czasami do nich zastrzeżenia merytorycznej treści :wink: Chociaż w sumie jestem przyzwyczajony do błędów komentatorów polskich odnośnie BL, pieknie np. popisywał się ostatni komentator z Polsat Sport (mecz Bayern - Man Utd i wszystkie kwoty transferowe poprzekręcane :roll: ).

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 sie 2009, 15:17

Jeśli będą mieli tych samych komentatorów co podczas Pucharu Narodów Afryki, to nie będzie wcale źle. Do tego z Eurosportem pracuje też Borek, więc na pewno będzie komentował niektóre mecze. Tylko Kołtoniowi pewnie żal, że on się nie załapie :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 sie 2009, 15:41

emdżej pisze:Tylko Kołtoniowi pewnie żal, że on się nie załapie :lol:
Za to nam oglądającym żal nie będzie :]

Powiem może nieskromnie, że ja w sumie powinienem komentować taką BL :D Ech, skonczyło się na marzeniach... :płacze:

Awatar użytkownika
Budep
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Budep » 04 sie 2009, 20:01

Heheh, Kołtoń już rozpacza :P. Hmm, szkoda, że nie będzie komentował Bundesligi Pełka czy Iwanow, bo są dobrzy, no ale to ES. Tam jedynie lubie Tomasza Lacha, a reszta...hmmm, dno?

Tak czy siak, dobrze jest, że wreszcie można coś pooglądać :)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 07 sie 2009, 21:20

Czy tylko u mnie nie ma meczu Volfsburga na Eurosporcie 2 ,to trzeba jakos dodtakowo placic u mnie jez plazowka , szit co jest ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 sie 2009, 21:30

myhalek_acm pisze:Czy tylko u mnie nie ma meczu Volfsburga na Eurosporcie 2
Jak nie ma ....jak jest :D nie mam dodatkowej oplaty, jest jak zawsze E2 i smiga meczyk (Cyfra)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 07 sie 2009, 21:32

U mnie jest Motherwall - Steaua :D Mam cyfrowy polsat ,no i nie lapie co jest ostatnio placilem :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 sie 2009, 21:41

Najpierw były dwa mecze plażówki, a potem Motherwell - Steaua :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”