Pytania Techniczne - Strona 73

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
red_devil
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red_devil » 03 lut 2008, 22:05

Nie jestem pewien, czy w dobrym temacie to piszę.

Nie to, żebym się czepiał, ale w opisie działu "Inne sporty" jest mały błąd:

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
ponieważ powinno być kończąc.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lut 2008, 16:27

Od jakiegoś czasu gdy włączam kompa uruchamia się on (pokazuje się logo windowsa) a następnie widzę ciemność czyli czarny ekran :evil: Aby uruchomić komp muszą go zresetować a następnie wybrać opcję aby uruchomił się z ostatnimi dobrze działającymi ustawieniami. I wtedy działa poprawnie. Jaka może być tego przyczyna :?: Mam dwa dyski w tym jeden ma już więcej niż kilka wiosen na karku i kiedyś miałem ten sam problem. A jak odłączyłem ten starszy dysk to komp uruchamiał sie normalnie. Teraz zaś nie ma różnicy czy tamten dysk jest podłączony czy nie :roll: Czy to znaczy że nawala mi drugi czy to w ogóle nie ma to związku z dyskami. I jeszcze przez pierwszą minutę działania blaszaka wiatrak od karty graficznej chodzi jak traktor. Może tu też leży jakaś przyczyna :?: Pomożecie :?: Zrobimy sobie burzę mózgów :?: :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 lut 2008, 16:40

Jak Windows to pierwsze o czym pomyślałem to format. Tylko, że to najprostsze rozwiązanie i dość czasochłonne. Na razie nic innego mi na myśl nie przychodzi :) Może potem coś sie wykombinuje :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lut 2008, 16:44

Może spróbuje podłączyć ten dysk jakąś inną taśmą. One też się psują.
Może po prostu taśma jest troche poluzowana, a moze trzeba ją wymienić.

Krótko mówiąc, zanim posłuchasz Baska i zabierzesz sie za "format c:" :P
podłącz dysk inną taśmą. A nuż się uda.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 05 lut 2008, 20:40

Yukasz
sprobuj tez poskanowac sobie kompa jakims programem typu tuneup utilites czy jakis inny system mechanic- ktory wykrywa bledy w rejestrze, plikach windowsa itp.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 05 lut 2008, 20:43

peepe pisze:sprobuj tez poskanowac sobie kompa jakims programem typu tuneup utilites czy jakis inny system mechanic- ktory wykrywa bledy w rejestrze, plikach windowsa itp.
Dobra myśl. To od razu Yukasz przeskanuj kompa w poszukiwania wirusów, spywarów, trojanów itd :]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lut 2008, 17:54

peepe pisze:sprobuj tez poskanowac sobie kompa jakims programem typu tuneup utilites czy jakis inny system mechanic- ktory wykrywa bledy w rejestrze, plikach windowsa itp.
I tak też zrobiłem. Jak później uruchomiłem jeszcze raz kompa to przy przeglądaniu dysków komp cały czas się wieszał i już nie dało rady go uruchomić :lol:

A potem z pomocą przyszedł już tylko kolega
format

A teraz tak :arrow: jak stworzyć tą ikonę 'pokaż pulpit' na pasku stanu (? w każdym razie tym na dole :P ) Wiem że jakiś plik się tworzy ale nie pamiętam co tam sie wpisuje :(

Osoba znająca mój numer gg niech prześle mi go na priv :lol:

PS Jak ja nie cierpię formatów :hardkor2:

OK dzięki za numer gg :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 lut 2008, 18:20

Yukasz pisze:jak stworzyć tą ikonę 'pokaż pulpit' na pasku stanu
Może to być dla Ciebie zaskoczeniem, ale najłatwiej znaleźć taką metodę za pomocą... google :o .

http://support.microsoft.com/kb/190355/pl

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 06 lut 2008, 20:01

Yukasz pisze:peepe napisał:
sprobuj tez poskanowac sobie kompa jakims programem typu tuneup utilites czy jakis inny system mechanic- ktory wykrywa bledy w rejestrze, plikach windowsa itp.

I tak też zrobiłem. Jak później uruchomiłem jeszcze raz kompa to przy przeglądaniu dysków komp cały czas się wieszał i już nie dało rady go uruchomić Laughing

hehe - sory ;)

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 16 lut 2008, 19:19

Witam mam pytanie. Używa ktoś konta internetowego ING BANK SLASKI pod Firefoxem Mozillą?
Bo mam problem takiej maści, że nie wyskakuje mi okienko do wpisywaniu hasła po zrobieniu przelewu, zepewne jest to wina javy, jednak mam ją zainstalowaną i wszystko działa prócz właśnie tego co opisałem.
Dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lut 2008, 19:43

sprawdz na innych przeglądarkach, ja jak w ramach studiów musiałem się babrać w różnych stronach europejskich insytyucji i miałem ten problem bardzo często (przeglądarka albo nie otwiera różnych okienek albo wyglądają inaczej na Mozilli niż na IO lub Operze) a i nijak tego zmienić się nie da, najprawdopodobniej Internet Exproler powinien zadziałać

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 16 lut 2008, 19:50

Owszem, ja używam i nie mam żadnego problemu, działa bez zarzutu. Masz zainstalowaną samą wtyczkę Javy do FF czy całą Java Runtime Enviroment - bo ja mam zainstalowane JRE, może dlatego działa bez problemu. Lub firewall coś ci blokuje.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 19 lut 2008, 19:28

sprawdz na innych przeglądarkach, ja jak w ramach studiów musiałem się babrać w różnych stronach europejskich insytyucji i miałem ten problem bardzo często (przeglądarka albo nie otwiera różnych okienek albo wyglądają inaczej na Mozilli niż na IO lub Operze) a i nijak tego zmienić się nie da, najprawdopodobniej Internet Exproler powinien zadziałać
Tak na IE działa tyle że myślałem że wszystkie sprawy będę mógł załatwić na Mozilli :wink:
iceald pisze:Owszem, ja używam i nie mam żadnego problemu, działa bez zarzutu. Masz zainstalowaną samą wtyczkę Javy do FF czy całą Java Runtime Enviroment - bo ja mam zainstalowane JRE, może dlatego działa bez problemu. Lub firewall coś ci blokuje.
mam pełną wersję zainstalowaną bo sprawdzałem,nawet na nowo zainstalowałem i dalej to samo.
Da się jakoś to jeszcze obejść?

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 23 lut 2008, 7:27

Ja potrzebuję najprostszego a zarazem dobrego programu do obróbki muzyki. Zna się ktoś na tym? Jakie programy polecacie? Pilne

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 lut 2008, 11:55

Audacity, posiada większość podstawowych funkcji + jest darmowy i prosty w obsłudze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”