Niemcy - Transfery (zbiorczy) - Strona 14

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 lip 2005, 16:41

Nie zmienia to faktu, że Stuttgart będzie mieć ciekawy zespół i chyba nawet lepszy kadrowo niz Leverkusen.

Awatar użytkownika
m_wojtas
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: m_wojtas » 23 lip 2005, 1:48

Czołem wszyscy

Jak macie ochote obejrzeć jeszcze raz wszystkich pilkarzy przychodzących do poszczególnych klubów, zpraszam do galerii "Letnie transfery w Bundeslidze":

http://www.pilka.pl/index.php?mid=30&show=93

lub po prostu ze strony głównej w link: galerie.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 23 lip 2005, 8:15

bardzo fajna galeria jak mozna taka dodac tam do galeri?? :lol:

ciekawe aptekarze kupila Rolfesa i Athirsona a stracili France,Ponte,Placente :(

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 02 sie 2005, 10:58

Ja wróciłem w piątek z koloni i musze przyznac ze jestem mile zaskoczony transferami klubów nimieckich. Takie gwiazdy jak Tomasson, Van der Vaart czy Gronkjear czy tez domniemany transfer Barosa do Schalke, moga tylko uatrakcyjnic rozgrywki, ciesze sie tez z tego ze bedzie wieksza rywalizacja o Mistrza choc niemam watpliwosci ze Bayern bedzie najlepszy. Po transferze Ismaela do Bayernu, bawarczycy maja najlepsza obrone w Bundeslidze, wyzdrowiedz jeszcze musi Lahmi obrona nie od przejscia. Jestem bardzo ciekaw jak wypadnie Ali Karimi, po tym co widziałem co wyczyniał w rep. Iranu czy tez w sowim poprzednim klubie to powinien rzadzic w Bundeslidze. Ale Liga Arabska to nie Bundesliga... Martwi mnie ze Bayer Leverkusen nie poczynił zadnych znaczących transferów, moim zdaniem jeszcze sie osłabił. Tak jak przed kazdym sezonem Schalke dokonało paru wzmocnien ale jak zawsze po kazdym sezonie zostanie z niczym. Szkoda ze z Bundesligi odszedl Hleb, byl on jednym z najlepszym pilkarzy w Bundeslidze. Przez niego Bundesliga byla bardziej atrakcyjna... Tak wiec seozn który zaczyna sie za 3 dni zapowiada sie bardzo atrakcyjnie...

Awatar użytkownika
rapid
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rapid » 02 sie 2005, 11:19

bartek12 pisze:bardzo fajna galeria jak mozna taka dodac tam do galeri?? :lol:

ciekawe aptekarze kupila Rolfesa i Athirsona a stracili France,Ponte,Placente :(
Franca nadal jest w Leverkusen.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 sie 2005, 11:28

wazi pisze:musze przyznac ze jestem mile zaskoczony transferami klubów nimieckich. Takie gwiazdy jak Tomasson, Van der Vaart czy Gronkjear czy tez domniemany transfer Barosa do Schalke, moga tylko uatrakcyjnic rozgrywki
Ja też jestem tym zaskoczony. Bardziej tym, ze ci znakomici piłkarze zostali kupieni za pieniądze, nie za darmo. Heh, nagle w klubach Bundesligi pojawiła się kasa. Bayern praktycznie nie musiał nikogo kupować, bo mieli świtny skład, który byłby w stanie zdobyć Mistrzostwo i w tym sezonie. Ale zakupili Ismaela, odzyskali Lahma. Wydaje mi się, że mogą teraz być mocni w Champions League. Prawdopodobnie przyjdzie jeszcze Podolski.
Bayer kupił tylko Athirsona. Dobrze, że wzmocnił obronę. Trudno będzie jednak Aptekarzom wywalczyć awans do LM. Jak w tym sezonie dobrze zaprezentują się w PUEFA, to zarobią trochę kasy. Tak więc sądze, że Bayer może być mocny w następnym sezonie (chodzi mi o lige) w Pucharze UEFA też mogą daleko zajść. Na pewno są w stanie zwyciężyć, ale poczekamy zobaczymy. Oby nie dali plamy w tym sezonie jak trzy lata temu.

Awatar użytkownika
Skibal
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Skibal » 04 sie 2005, 15:56

Na mnie te transery tez zrobiły wrażenie. Widziałem wczoraj Van der Vaarta w akcji. Nie dość że grał zaczepiście to jeszcze strzelił bramkę. Moim zdaniem do walki o tytul włączy się Werder i Herta. Ale i tak faworytem jak zawsze jest Bayern.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 04 sie 2005, 19:18

Ja osobiście bardzo sie ciesze ze do Bundesligi sprowadza sie coraz wiecej gwiazd grajacych wczesniej w nie wiele lepszych ligach np. wloska, hiszpanska, angielska. Wplynie to napewno na zwiekszenie atrakcyjnosci meczy w bundeslidze a co za tym idzie jeszcze bardziej zwiekszy sie frekwencja na stadionach ktora i tak juz jest ogromna. Niestety trzeba sobie uswiadomic ze takie gwiazdy jak np. Ronaldinho czy Gerrard nigdy nie zagraja w Bundeslidze chocby nie wiem ile kasy Bayern oferowal :P bo porpostu w Bundeslidze oprocz paru dobrych druzyn reszta odstaje od nich i to daleko. Poprostu nie jest to wyrownana liga. Ale jesli kluby niemieckie bede robic wiecej takich transferow jak chocby Van der Vaart to mozemy miec nadzieje ze to sie zmieni :)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 14 sie 2005, 11:52

Najciekawsze transfery oczywiście po stronie Stuttgartu(pomimo straty Kuranyi'ego zyskali Gronkjaera i Tomassona i Tapattoniego :-) )!!

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 14 sie 2005, 12:57

bundesliga.pl napisala:
Pierwszoligowa Arminia Bielefeld dokonała kolejnego wzmocnienia swojej kadry. Klub z Westfalii pozyskał Czecha, Radima Kucere z Sigmy Ołomuniec, który ma podpisać trzyletni kontrakt.
"On może przyjść, wszystkie formalności zostały załatwione." - powiedział dyrektor sportowy, Reinhard Saftig. W najbliższy poniedziałek Kucere czekają testy medyczne w Bielefeldzie. Czech w Arminii ma występować na pozycji defensywnego pomocnika, w miejsce poważnie kontuzjowanego Rüdigera Kaufa. Suma odstępnego została przez oba kluby zatajona.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 sie 2005, 14:14

Całkiem niedawno czytałem pewien artykuł, wydany w czasopiśmie ,,Piłka nożna", w którym to pan redaktor wyśmiewał Bundesligę, opisując chybione transfery, straty najlepszych zawodników. Nie sposób się nie zgodzić z tym faktem. Wszak, liga niemiecka, to nie naszpikowana gwiazdami liga, w której więcej się mówi o transferach, niż o bramkach, meczach i zaangażowaniu kibiców w doping.
Ale właśnie to Bundesligę wyróżnia i wyróżniać chyba zawsze będzie. Jest odskocznią do innych lig, promuje gwiazdy, rozsławia ich nazwiska. Tylko, szkoda, że im więcej się nią zachwycamy, tym mniej zespołów przechodzi do wyższych szczebli Champions League. Bayern, Bayer, Dortmund, Schalke, Werder, Stuttgart ... jeszcze troszkę musimy poczekać.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 sie 2005, 14:45

Loczek pisze:Całkiem niedawno czytałem pewien artykuł, wydany w czasopiśmie ,,Piłka nożna", w którym to pan redaktor wyśmiewał Bundesligę, opisując chybione transfery, straty najlepszych zawodników. Nie sposób się nie zgodzić z tym faktem. Wszak, liga niemiecka, to nie naszpikowana gwiazdami liga, w której więcej się mówi o transferach, niż o bramkach, meczach i zaangażowaniu kibiców w doping.
Ale właśnie to Bundesligę wyróżnia i wyróżniać chyba zawsze będzie. Jest odskocznią do innych lig, promuje gwiazdy, rozsławia ich nazwiska. Tylko, szkoda, że im więcej się nią zachwycamy, tym mniej zespołów przechodzi do wyższych szczebli Champions League. Bayern, Bayer, Dortmund, Schalke, Werder, Stuttgart ... jeszcze troszkę musimy poczekać.
Ja też to czytałem. Żałosne.
Dobił nie ten cytat:
...Dlatego tegoroczne okienko transferowe było mało atrakcyjne, a najbardziej pożądani byli oczywiście zawodnicy, za których nie trzeba płacić...
van der Vaart, Tomasson, Gronkjaer - tacy piłkarze przenieśli do Bundesligi, do tego prawie przyszedł Baros... echhh. I pomyśleć, że ten artykuł pisał pan Maciej Sz.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sie 2005, 0:25

I dlatego wlasnie nie czytam "Pilki noznej" nie chce sie denerwowac , przez internet poznam czyste fakty itd , a ocene sam sobie pozostawie , bo jak mam czytac pozniej wypociny takich "znawcow" to mnie czasem krew zalewa....

Awatar użytkownika
merqn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: merqn » 17 sie 2005, 17:33

Także czytałem ten artykuł i po przeczytaniu paru zdań po prostu wybuchnąłem smiechem. Chyba ten "redaktor" nie wie co pisze. To jest przecież skandal. Jako widze jak ktoś pisze takie bajki to sie po prostu czytać odechciewa :/

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 02 wrz 2005, 14:04

Najlepsze transfery byly po stronie Vfb Stuttgart stracili Hleba i Kuranyego ale zyskali Tomassona i Gronkjeara to bedzie sezon Stuttgart, dobry transfer zrobila BvB nie stracila Rosickiego ale zyskla kapitalnego Delrona Buckleya, Bayern rowniez wykonal dobry transfer zastepujac Kuffoura za Ismaela chociaz wedlug mnie Ghanczyk jest duzo lepszy. Ciekawe transfery wykonal zespol Hamburg HSV ktory sprowadzil Van Der Vaarta i Timote Atoube to mocni gracze. A za najwieksze nie wypaly uwazam Bayer Leverkusen katastrofalne straty i kupione tak naprawde nic ten zespol spadnie do drugiej ligi, sa bardzo slabi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”