Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1331

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 lis 2015, 12:43

Są 3 punkty ale nadal jestem daleki od optymizmu. Lingard robi różnicę i to nam ostatnio daje zwycięstwa ale męczymy się niemiłosiernie a te wygrane przychodzą w strasznych bólach. No i szczęście jednak dopisuje. Z CSKA Doumbia zmarnował piłkę meczową, wczoraj to samo zrobił Berahino. Bronimy dobrze, trzymamy posiadanie, dopuszczamy raptem do tej jednej dogodnej akcji rywali ale konstruujemy akcje nadal w strasznych bólach. Paradoksalnie po wydanych milionach, zamienianiu Di Marii na Depaya, Falcao na Martiala naszą grę w tym momencie ciągnie chłopak, który był teoretycznie na wylocie. Widać, że kolejne mecze umacniają psychikę Lingarda bo to nie jest tak, że on zasystuje czy strzeli bramkę jak wczoraj. O ile wcześniej był chaotyczny, szukał gry i niewiele z tego wynikało, tak teraz robi nam robotę z przodu.

Dzisiaj derby Londynu więc ktoś straci punkty, za nami w zasadzie 1/3 sezonu a my wciąż jesteśmy blisko czołówki, w LM sytuacja zależna tylko od nas, na przerwę reprezentacyjną można więc czekać ze spokojem. Martwi tylko postawa w ofensywie gdzie brak nam błysku i polotu. Zobaczymy w którą stronę to pójdzie dalej, jest nad czym pracować ale trzeba przyznać, że mimo tej mocno średniej gry, którą prezentujemy wyniki póki co są.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 08 lis 2015, 21:21

red85 pisze:Mata znowu rozczarowujący - zastanowiłbym się, czy nie posadzić go na ławce.
cieszę że w końcu ktoś jeszcze to zauważył. Mata nigdy nie należał do widocznych i bedących pod grą piłkarzy ale przynajmniej ratowały go statystyki. Teraz od września w 8 spotkaniach strzelił zaledwie 1 gola z karnego dokładając do tego 0 asyst.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 lis 2015, 21:24

A kogo Wy byście chcieli w jego miejsce? Fellainiego? Bez żartów, Juanowi ostatnio spadła forma, ale to typ zawodnika, który potrafi jednym podaniem przechylić korzyść spotkania na naszą stronę. W dodatku zawsze z nim w środku panuje spokój. Przecież jakby go usadzić, to Van Gaal by powrócił do graniem Rooney'em w jego miejsce. :roll:

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 08 lis 2015, 22:44

Mata gra ostatnio przeciętnie i choćby Young mógłby go zastąpić w jednym-dwóch meczach. Taki króciutki zimny prysznic mógłby mu wyjść na dobre.

Tymczasem Januzaj w Borussii zaliczył 0 występów w pierwszym składzie w lidze, a 5 razy wchodził z ławki. Pisałem to tuż po wypożyczeniu i mój pogląd się zbytnio nie zmienił. Wypożyczenie go na tym etapie rozwoju jego kariery do takiego klubu jak BVB ma wątpliwy sens i raczej za dużego progresu mu nie zapewnia, a może i go hamuje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 2:16

Mecz obejrzany i dziwie się troche tym chwaleniem Lingarda- piekny gol ale tak to zagrał slabo,ganiony tutaj Mata szczegolnie w 1 połowie był dużo częsciej pod grą. Mecz słaby, mamy kontrole ale mam odczucie że rywale oddaja nam piłke i czekają, kiedy podchodzą wyzej robią sie schody, Crystal to już pokazało.Wba po golu od razu sobie wypracowało 100% okazje. My klepiemy i g... z tego jest, ok byly 2 setki w strzalach Maty i Martiala(pieknie obrocił evansa) ale nie podejmujemy ryzyka, zero gry do przodu,zero gry w trójkątach,zero schematów. Klepiemy i tak do śmierci. Small profesor w defensywie ale to już norma. 3 miejsce w lidze i 1/8 LM to chyba maks tej drużyny.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 09 lis 2015, 15:11

Za Fergusona czasami graliśmy jeszcze gorzej, choćby 2009 rok się przypomina, gdy nazywali nas najnudniejszym mistrzem od lat. Jednak na wiosne przyspieszyliśmy i był finał LM i Majster. Także jeszcze poczekajmy z ocenami.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 15:20

Tylko wtedy był Ronaldo Berba Tevez Rooney i Nani.

Teraz nie mamy napastnika na ławce, skrzydłowego w formie i partnera dla Smalla.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 lis 2015, 15:39

Skrzydłowego w formie mamy. Nawiasem mówiąc szanuję Twoją opinię o rzekomej słabej dyspozycji Lingarda, ale jesteś chyba jedyną osobą, która tak uważa ;) Być może wynika to z faktu, że jeszcze niedawno twierdziłeś, że wiele jakości w nim nie ma, a tymczasem chłopak nam załatwił już 2 ostatnie mecze (a naprawdę niewiele brakowało, żeby było ich więcej - poprzeczka z City i słupek z Boro).

Co do partnera dla Smłoy (dalej sądzisz, że pewnego poziomu nie przeskoczy ? Jesli to nie Ty tak twierdziłeś to z góry sorrki :)), to wciąż licze na Jonesa. Wciąż jest na tyle młody, że może pójść śladem Smoły. Talentu odmówić mu nie można.

Prawda jest natomiast, że wyglądamy mizernie w przodzie. Martial, długo, długo nic i Roo. A potem słabiutki w ostatnim czasie Wilson.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 15:45

Lingard poza bramka i 1,2 akcjami zagral slabo -takie moje zdanie.CHłopaka lubie i chce by grał sporo i był w kadrze ale daleko mi do zachytów. Small jest świetny ale pewnego poziomu nie przeskoczy bo srednio wyprowadza piłka(nawet z wba mial z 4 podanie w trybuny).

Lingard to fajny chłopak ale nam trzeba czegoś ekstra na skrzydło. Jones musi sie nauczyc mysleć bo czesto jest zbyt elektryczny , może to przyjdzie z wiekiem ale on gra tak samo od dawna.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 lis 2015, 15:56

A to Vidić wyprowadzał piłkę zauważalnie lepiej ?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 16:06

Nie.Tylko Vidci grał wiecej przez Rio/evansa/Karika/rudego kiedy miał wykonywać jakieś dalsze podanie, Small czesto gdy ma pilke na lewej oznacza podanie na 3 piętro w trybuny.Świetny stoper,najlepszy obecnie na wyspach ale prawda jest taka że konkurencja jest śmieszna do tej która była pare lat temu. :wink:

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 09 lis 2015, 16:08

Wyprowadzanie piłki to jest któraś tam z kolei w ważności umiejętność środkowego obrońcy, a też już nie róbmy ze Smallinga łamagi w tym temacie. Dla mnie jeśli tylko głowa nie nawali i potwierdzi taką dyspozycję w dłuższym okresie, i w meczach o poważną stawkę, to ma wszystko, żeby stać się stoperem z tego ścisłego topu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 16:10

Nie bardzo rozumiem co sie przyczepiliscie z tym smallem w moim kontekscie? :wink: od zawsze pisałem że to wielki talent(nawet pisałem referencje dla DR Jacka) a to że raz napisałem że pewnego poziomu nie przeskoczy? Bo dalej w głowie mam pokolenie nesty Rio Puyola jako wzór. Na tę chwile Anglik to klasa światowa. Co mam jeszcze napisac?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 lis 2015, 16:13

fieldy pisze: Smalling to mnie nigdy nie przekonywał (mam nadzieję, ze plotki o tym, ze Wenger go chce za Verme to tylko plotki :P )
Tak fieldy pisał w sierpniu 2014 :wink:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 09 lis 2015, 16:15

Smalling jest całkiem dobry, najlepszy angielski stoper obecnie choć w obliczu słabego sezonu Terry`ego dużej konkurencji nie ma ale Jones może z nim stworzyć dobrą obronę choć Phil musi być bardziej równy, trochę koncentracji brak czasem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”