Kibice vs pseudokibice

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post autor: Marco » 11 sie 2005, 11:45

rebuzz pisze: niekoniecznie , popatrz sobie na rozwiazania w schalke i ich kibicow ... a ze nie macie kasy to nie moja wina , oni maja i oprawy maja lepsze tak to juz jest.
Shclake wez mnie ie rosmieszaj, bylem na meczu Schalke -Wisła i jakie tam maja rozwiazania?? chyba zadnych bo oni raczej nie maja chuliganów, bo nie nic mi nie wiadome bylo zeby dazyli z nami do starcia, pozatym my tez chodzilismy miedzy kibicami Schalke i do niczego nie dochodzilo bo kazdy wie kogo moze lac a kogo nie!! Jak w Schalke jest lepszy ruch ultras niz na Legii, Wisle, Widzewie itp to ja jestem ksiądz, wyciągne parest flag do machania i wielkie oprawy, a ultras to nie tylko oprawy, poza tym tacy sa zarabistymi kibicami ze z 40 tysiecy po bramce na 3:1 25 tysiecy wstalo i wyszlo!!! Maja kasę bo przykladowo raca kosztuje 3 Euro a szwab zarabia nie mniej niz 10 euro/h a polak 1euro/h.
koles przeciez ty mnie nawet nie znasz ,nie wiesz co robie, gdzie bylem i gdzie dzialam wiec tego typu gadki sa bez sensu...
jakbys działał to bys wiedział ze w niemczech nie jest taki super ruch ultras jak w Polsce, czy Włoszech
rebuzz pisze: nie niewiem , tylko widzialem oprawy , ale zato wiem jak prezentuje sie dortmund i jak to wszystko tam gra , bo mam kontakt z tymi ludzmi i czesto tam jestem.
Dortmund to nie cale Niemcy
rebuzz pisze: to samo ? byles gdziekolwiek na meczu poza polska ? tzn na meczu w ktorym nie biora udzialu polskie ekipy ? niewiem jezeli byles to sam wiesz ze piszesz bzdury w tym momencie ... bylem ostatnio na dortmund-stuttgart , pare policjantow na koniach ... siedze sobie z znajomymi 8 osob w tym 2 kobiety ... nagle patrzymy z gory z ulicy wychodzi grupa moze 4 tysiecy fanow stuttgartu ... i co ? i nic .. przeszli obok nas ... siedzieli z nami , spiewali Z NAMI !! porobili fotki i zaczelismy wchodzic na stadion ... a teraz mi odwtorz taka amtosfere na meczu polskiej ekstraklasy
bylem!!! i mowie Niemcy to nie cala europa zachodnia, jadac na mecz do Niemiec rowniez sami siebie przestrzegalismy przed wybrykami bo wiemy jak tma reagują ale nie uogolniaj Niemiec z cala Europa , a co do twojego faktu, to widziales kiedys zeby postronni kibice w POlsce nie chuligani rowniez lali sie miedzy sobą bo ja nie!!! Tacy ludzie oddalaja sie z miejsca awantury. Na zachodzie chuligani nie bija postronnych albo nie zainteresowanych. Z nam to z wlasnego doświadczenia jak zachowują się w stosunku do osob niezainteresowanych konforntacją.

W Polsce a proszę Cie bardzo. Zakaz Legii na wyjazd do Poznania, Lech proponuje Legii wejscie an ich sektory nie dochodzi do zadych spiec, umowa to umowa, Jagiellonia w Sosnowcu, Pogon Szczecin na Wisle jeszcze mam jakies wymienic, jak jest potrzeba to sie dogadac zawsze mozna.

rebuzz pisze: przytoczylem Inter bo inni ludzie ktorzy czytaja to forum nie interesuja sie moze takimi sprawami dosyc duzo ... a chcialem zeby tez cos z tego zrozumieli ,

Holandia ? no tam sobie nie radza .. W Turcji sobie nie radza Grecja Ateny bylem , nie bylo nerwowo ale nie mozna bylo szalec ... czyli tez nie za ciekawie ... pozatym wyciagasz "czarne owce" jeden jakis przyklad na caly sezon , niestety u nas jest tak prawie co mecz .... wiem bo mam kontakty z paroma osobami z innych klubow i czesto rozmawiam na ten temat ... a sam czasem jestem na meczach Zabrzanskiego Gornika ... radze ci sie po meczu przejsc po dworcu ... Baa .. jak w ogole dojdziesz na ten dworzec ....
w Grecji nie mozna szalec???!! To popytaj fanów PAO , Olympiakosu, albo AEK Ateny co tam sie odstawia.

Nie mozna bylo szalec no to ciekaywm kto tu szaleje:
http://www.gate13.gr/multimedia/gavros2002.mpg
http://www.gate13.gr/multimedia/plateia-taxim.avi
http://www.gate13.gr/news/pao-gays-2004-02.avi

Niemcy:
http://www.hooligans.cz/in/files/photo2/1363.jpg

W naszej dyskusji jest jeden problem , a raczej nie zrozumienie, Ja nie staram sie udowodnic ze w Polsce mozna sie zachowywac tka jak na Dortmund -VfB, ale to ze w Niemczech czy innych krajach dochodzi do awantur na tle przynaleznosci klubowej, a gdzie sie to odbwa to juz inna bajka, w okolicach stadionów tez . I nie wiem czmeu starasz sie podwazyc te fakty. To prawda ze na zachodzie zwykly kibic jest bezpieczny , bo nie raz widzialem ze ludzie w samochodowych rejestracjach maja herby swich klubow, tylko nie o tym tutaj mowa.

Wróć do „Polska”