FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2136

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 sie 2015, 13:10

A zaczął się ten sezon ;) ?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 25 sie 2015, 13:14

Ronaldo zdążył rozegrać jeden oficjalny mecz, Messi z Bilbao średnio bądź słabo, natomiast zdążył pokazać swój geniusz z Sevillą. Hazard rozegrał cztery mecze, we wszystkich z nich był marny. Bądźmy poważni. Jakiś czas temu porównywałem go z Neymarem (i ten mit defensywnej Chelsea w której tak bardzo Hazard jest ograniczany). Belg jest jak Messi w Argentynie - zwyczajnie za mało szczela.
Obrazek
Trzeci piłkarz, no no.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 25 sie 2015, 15:58

szefu91 pisze:zwyczajnie za mało szczela.
A o tym nie było pisane? Oczywiście, że bardzo często Belg zamiast oddać strzał, to woli jeszcze wykonać jedno kółeczko i odegrać do mistrzów celności, jakimi są Willian i Oscar. Generalnie to nie wiem, czemu mają jeszcze służyć tabelki, którymi się zajmują ich autorzy. Przecież wiadomo, że Messi i Ronaldo kręcą takie statystyki, że inni są w tyle. To raz, a dwa, że jak akceptuję zestawianie piłkarzy z tej samej ligi, tak z celem mija się porównywanie Premier League i Primera División. I tak Argentyńczyk z Portugalczykiem są lepsi od Belga, to nie podlega wątpliwości, ale zawsze należy mieć na uwagę charakterystykę gry w danej lidze, tempo rozgrywania akcji itd., co może być znamiennie w przypadku innych zestawień. Już prędzej do Hazarda porównałbym Ronaldo z czasów gry w Manchesterze, bo i tam będzie widoczna różnica (naturalnie na korzyść tego drugiego), chociaż oczywiście to już poprzednia dekada, a jak wiadomo, jakość bądź poziom gry w Anglii ulega zmianom.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 sie 2015, 16:11

Hazard ma słaba forme i nie ma co tutaj szukać drugiego dna, to że Chelsea w wielkich meczach gra ostrożnie defensywnie(w niektorych wybitnie defensywnie) jest faktem niezaprzeczalnym.
Ogólnie to lekka beka bo każdy tutaj szydził z mourarki,autobusu chelsea, masa memów i nagle okazuje się że gdy trzeba na siłe szukac argumentu to defensywna Chelsea to mit.Zastanawia mnie tylko czy ktoś tutaj oglądał Chelsea w wielkich meczach w ostatnich latach.Zaraz się okaże że epicki mecz z Atletico w Madrycie z 15% posiadaniem piłki był wyrazem ofensywnej gry Chelsea.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 25 sie 2015, 16:23

Giggsiku jak zwykle koloryzujesz. Dalej żyjesz w świecie, w którym Mourinho tak bardzo ogranicza zapędy ofensywne Hazarda i przeszkadza mu w transformacji w diabelską maszynkę do zdobywania goli?

blackmore, ta tabelka to odwołanie SkySports na słowa Hazarda "jeśli chcę być pośród najlepszych muszę więcej szczelać". Odpowiedział niejako na słowa Mourinho, który to coś tam beknął o Hazardzie jako tym trzecim.
Co do tabelek dotyczących między innymi porównań Hazarda i United Ronaldo - kiedyś taką wstawiałem: https://pbs.twimg.com/media/CLg6BDwWcAEpIuY.png:large
Niemniej temat Hazarda z mojej strony zamykam. Póki co dla mnie nawet Neymar jest nieco lepszy. Może będę miał okazję niedługo ich bliżej porównać, jak już kolejny piłkarz Barcy odejdzie do United.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 sie 2015, 17:47

ja wam dam szczelać

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 25 sie 2015, 19:01

szefu91 pisze:Niemniej temat Hazarda z mojej strony zamykam. Póki co dla mnie nawet Neymar jest nieco lepszy.
Spox, to ja również. Dodam tylko, że od późnej wiosny do teraz, to i od Hazarda nie tylko Neymar jest lepszy. Belg nie prezentuje wysokiej formy od dłuższego czasu, miewa jakieś przebłyski, ale to za mało, aby mówić o graczu z TOP3. Uwielbiam go, doceniam to, co zrobił od roku 2012, bo przecież wielokrotnie ciągnął Chelsea, ale staram się na tym nie opierać obecnej opinii o tym zawodniku (a może i generalnej?), tj. jeśli nic się nie zmieni do końca tego sezonu, to trzeba będzie stwierdzić, że Hazard się nie rozwinął i systematycznie marnuje swój talent.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 sie 2015, 19:26

szefu91 pisze: Póki co dla mnie nawet Neymar jest nieco lepszy. Może będę miał okazję niedługo ich bliżej porównać, jak już kolejny piłkarz Barcy odejdzie do United.
Zgadzam się. Lubię Edena, ale osobiście na ten moment wyżej stawiam nawet Griezmanna już nie mówiąc o Neymarze.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 sie 2015, 8:06

Obrazek
Z pożegnalnej konferencji Pedro w Barcelonie
http://blaugrana.pl/18552-Konferencja-pozegnalna-Pedro

edit: Według Sportu Barca zaoferowała 20 mln za Yarmolenkę :roll:
Drugi Hleb ?

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 26 sie 2015, 14:20

sprawa z Yarmolenko jest dziwna.
wolabym Nolito, sprawdzony typ na rynku la liga, kreci obroncami az milo, jako nie wydaje mi sie aby Yarmo byl pilkarzem na tak wysoka polke. juz bardziej ten z Sevilli ukraino.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 sie 2015, 15:18

FRYDERYK SZOPEN pisze:sprawa z Yarmolenko jest dziwna.
Ja tez tego nie czaje... Nie żebym wolał Nolito, który jest rozwiązaniem o tyle gorszym, ze Yarmolenko może nas pozytywnie zaskoczyć a Nolito to wyrobnik i nikim więcej nie będzie (Ok na lawe ale czy serio musimy sprowadzać takich zawodników?).
Inna sprawa, ze lepszy Konoplyanka był do wzięcia za frajer i poszedł do Sevilli... odczuci Atletico, bo jak twierdzi jego ojciec (nie wiem czy sam to potwierdził) chce zagrać w Barcy a łatwiej będzie mu się do nas dostać z Sevilli, wiec wyciągniecie go byłoby pewnie mega proste (i darmowe).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 sie 2015, 15:43

W którym momencie plotka o Yarmolence zmieniła się w realną sprawę? Czym ten news zasłużył sobie na poważne potraktowanie?

Jeśli chodzi o fotki z pożegnania Pedro to tutaj jest jeszcze dobre ujęcie:

Obrazek

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 sie 2015, 15:49

Mentor pisze:W którym momencie plotka o Yarmolence zmieniła się w realną sprawę? Czym ten news zasłużył sobie na poważne potraktowanie?
Celna uwaga. Powinienem był zacząć od stwierdzenia, ze ani trochę nie wierze w te informacje... chyba nadal mam poważne uprzedzenie do zarządu i jestem w stanie uwierzyć we wszystko.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 26 sie 2015, 20:02

https://youtu.be/-kSf48LvdB4
Śmiechłem nawet.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 27 sie 2015, 12:26

Mentor pisze:W którym momencie plotka o Yarmolence zmieniła się w realną sprawę? Czym ten news zasłużył sobie na poważne potraktowanie?
przede wszystkim napisal to sport a oni maja zadziwiajaca skutecznosc w ostatnim czasie kiedys byli zwyklym plotkarskim dziennikiem teraz trafiali jako pierwsi i suareza i vermelena i chocby arde (moze nie przez sport.es ale przez ich dziennikarzy z cadena czy cope.

oczywiscie ten ewentulany transfer nie podoba mi sie raczej. stoiczkov ze wschodniej europy byl jeden.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”