Polak kibicem zagranicznego klubu ??

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: k@li » 07 sie 2005, 10:16

rebuzz pisze:piszecie "lubie" " lubilem" nie rozumiem was ... uwazam ( to moje zdanie ) ze prawdziwym kibicem mozna byc tylko jednego klubu .. od poczatku do konca ....
Zgadzam się z Tobą w 100% prawdziwy kibic to wierny kibic i nie powinno być np: Lubiłem Barce ale odszedł Rivaldo i już nie lubię Barcy tylko Real - śmieszne przecież !!! Albo kibicujesz Barcelonce albo ... nikomu żart oczywiście :lol: ale tak na prawde to kibic powinien trzymać za jednym klubem i tylko jednym !!! Ale nie zgadzam się z teorią " Jesteś Polakiem - kibicuj polskiej drużynie " - to jest pozbawione sensu !!! Dla przykładu podam mojego qmpla, on przez wszystkie 3 lata gima opowiadał jak to chodzi na wszystkie mecze Sandecji Nowy Sącz ( III-cio ligowego klubu z mojego miasta ) opowiadał że jest "fanatykiem" tego klubu, że oddałby za niego życie i tym podobne bzdury , mówił że sie "tłucze" na meczach , no ogólnie mówiąc grał cffffaniaka przed klasą, ale kiedy zapytałem go o wymienienie całego składu chłopak nie umiał podac nawet nazwiska kapitana i trenera drużyny i tak pewnie jest z wieloma kibicami że np: Jestem z Krakowa musze kibicować Wiśle albo Cracovii ale ten klub mnie totalnie nie interesi, nawet nie wiem kto w nim gra ale muszę mu kibicować bo koledzy też są za tą drużyną, jestem z Krakowa i w ogóle ale lubie np: Inter - ciekawi mnie ich gra, wiem kto w tym klubie gra, znam jego historię itp. ale nie mogę mówic że lubię ten klub bo jestem Polakiem a nie Włochem i musze kibicować polskiej drużynie - TOTALNA BZDURA !!!
Podsumowując:
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem teorii że Polak powinien kibicować drużynie z Polski !!! Zadajmy sobie pytanie: lepiej kibicować z przymusu polskiej drużynie, czy tej do której czujemy sympatie, może nawet miłość - tak jak ja do Barcy !!! Kibicuje Barcelonie od kąd zaczęłem interesować się football`em ( a to już kilka dobrych lat 8) ) Jestem za moją Blaugraną w radości i smutku, po wygranej i przegranej ogólnie mówiąc " na dobe i na złe" !!! I nie wyobrażam sobie jak mógłbym zdradzić Barcelonę, w porównaniu z tą drużyną żadsen polski klub dla mnie jest dnem !!! Mówię to otwarcie: JESTEM POLAKIEM ALE KIBICUJĘ BARCELONIE !!! - i jestem z tego dumny.
PzDR.

Wróć do „Hyde Park”