Wywiad z Piotrem Dziurowiczem

Awatar użytkownika
reddi
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: reddi » 06 sie 2005, 22:02

Off na początek
piwus pisze:A najlepsze, że nawet bojownik o wolność Tomaszewski jest umoczony
Jeśli się prześledzi jego historię, to wychodzi na jaw, że on jest największym sprzedawczykiem. Jedną ciepłą posadką w komisji można mu zapchać gębę. Robi z siebie zbawiciela futbolu.
piwus pisze:Przypomniało mi się, jak Tomaszewski dowiedział się, że paru kolegów z kadry sprzedało mecz. "Ja tym ludziom już ręki nie podam" .
Mówił wtedy, że to był szok dla wszystkich chłopaków. Zapewne gdyby się gość (przykro mi, nie pamiętam który) podzielił nie byłoby sprawy. Ostatni numer "Tylko piłki" wspomina kulisy zmian w Widzewie sprzed roku. Kto chciał udupić Bońka? A jakże, Tomaszewski z kuplem Andrzejem Grajewskim, znanym jako postrach Łodzi (słynie również z wysokich premii podczas niewypłacania pensji).

Kinoteatrzyk: "Piłka tonie"
W roli głównej Tomaszewski: - Ja już dawno mówiłem, że ona tonie, ale nikt mi nie wierzył. Teraz już wszystko opanowane, bo ja jestem w komisji ratującej.
Rola drugoplanowa Liskiewicz: - Nie, ona wcale nie tonie. Jak wszystkim wiadomo piłka jest wypełniona powietrzem więc nie może utonąć, jakby chciała, tak nie może.
W rolę statystów wcielili się: sędzia F., sędzia Cwalina, słowacki sędzia, koło zapasowe.
Kurtyna (aplauz, standing ovation, najlepszy komediodramat wszechczasów)

beckhs pisze:ale zobacz w jakich okolicznosciach Dziurowicz zaczal sypac. wtedy,kiedy ktos zabral sie wreszcie za polska pilke. czyli srobil to zeby chronic swoja dupe. nie zrobil tego, bo gryzło go sumienie. zrobil to z czystej bojazni. ja do tego czlowieka nie mam szacunku.
W pierwszym wywiadzie podkreśla, że zrobił to, bo miał już tego dość. Nie znosił, jak piłkarze sprzedawali kupiony[!] mecz. Zobaczył bezsens piłki nożnej oraz, mimo wszystko, fakt, że siedzi po uszy w gównie. Z tego gówna już się nigdy nie oczyści. A ma niecałe 30 lat. Pomyślcie jak byście żyli ze strachem, że lada dzień prokuratura może się za was wziąć. Pomyślcie. Przesrane następne 50 lat życia.

Komentarz Andrzeja Olejniczaka z Gazety: http://sport.gazeta.pl/sport/1,35336,2855581.html Jako kibice możemy lobbować za:
a) pełnym oczyszczeniem piłki, ze skazaniem na długie lata PZPN-u, komisji "etyki" (dupowłazików), sędziów, trenerów, piłkarzy, DZIAŁACZY i Dziurowicza we własnej osobie (Dziurowicz jako wyjątek - maksymalne zmniejszenie kary)
b) zostawić Listkiewicza na miejscu, bo skoro mówi, że Dziurowicz to sobie wymyślił, to na pewno ma rację (swoją drogą Dz. musiał by żyć w matriksie - on daje, a jakoś nikt nie bierze); ten wariant zakłada zarząd komisaryczny (FIFA lub prokuratura - nie wiem komu podlega PZPN) po odgórnym odwołaniu Listka (może z małej pisać?) i zejście na dno. Zagranica podaje dłoń, wyciąga nas z gówna. Wisła dostaje się do Champions' League. Happy End.

Może ktoś pamięta Jachimka z Opola 2005. "Kuzyneczka, teraz uważaj, będzie żart absurdalny:"Znalazła się jedna czarna owca""(Tu następuje śmiech (w wersji 2006 na widowni zasiądą kibice zagraniczni i FIFA)

Wróć do „Polska”