Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 11 cze 2015, 19:34

Kolejny gracz do przodu... To może być też jednak alternatywa dla Herrery bo z tego co pamiętam to Firmino nie przeszkadza praca w odbiorze. Choć jestem sceptycznie nastawiony do Brazylijczyków i innych latynosów w MU to za takie pieniądze ten ruch wygląda nieźle. 23-letni gość ze sporym potencjałem i świetnym przeglądem pola, który wybił się w przeciętniaku i na pewno jest głodny sukcesów. Zresztą:
No midfielder over the past two seasons has been directly involved in more Bundesliga goals (scored & assisted) than Roberto Firmino (44).
Roberto Firmino has executed the most through balls in the Bundesliga over the past three seasons (27). So precise.
Wygląda to zachęcająco jak na 18 mln euro.

Od kilku dni media nas intensywnie łączą z dzieciakiem z Brazylii - Rodrigo Dourado. Nic o nim nie wiadomo poza tym, że mógłby grać na pozycji Carricka.

W cieniu plotek transferowych z MU odszedł Tom Thorpe. Kompletne nieporozumienie jeśli chodzi o wprowadzanie chłopaka do drużyny. Gość, który miał charakter, był wyróżniającym się graczem i kapitanem młodzieżowców odnoszących sukcesy i jeszcze za Fergusona pukał do kadry pierwszej drużyny nie dostał w niej w ogóle szansy, którą dostali i Blackett, i McNair, i Keane. Dziwne o tyle, że chłopak ma papiery na granie, Rio to nigdy nie będzie ale na pewno zasłużył na szansę, której się nie doczekał. Dziwny i niezrozumiały dla mnie przypadek. Pożegnaliśmy też Amosa ale on nigdy nie miał szans na to żeby zrobić karierę na OT.

Wróć do „Anglia”