Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 23

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 31 lip 2005, 17:32

Buckley narazie nie błyszczy w składzie, a miał być kolejną gwiazdą w formacji ataku. Jak do ligi przystąpią z takim podejściem jak przed meczem z Sigmą to ja im dobrze niestety nie wróżę. Ebi się napewno rozkręci i walnie kilka brameczek na dzień dobry i będzie trzonem drużyny. Z kim BVB gra kolejny mecz bo za bardzo się nie orientuję :wink: ? Chyba w STS`ach nie będę obstawiał BVB bo ostatnio na Sigmie trochę wtopiłem siana i póki co nie ryzykuję już :P

Pozdro dla fanów Wisły, Barcy & BVB 8)

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 31 lip 2005, 20:14

Następny meczyk już w lidze z VfL Wolfsburg na Volkswagen Arena. Czarno widze przebieg tego meczu. Niestety... :cry:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 01 sie 2005, 14:35

Dosmen pisze:Następny meczyk już w lidze z VfL Wolfsburg na Volkswagen Arena. Czarno widze przebieg tego meczu. Niestety... :cry:
Moim zdaniem BvB wygra z Wilkami bez wiekszych problemow, te pare nie wypałów przed sezonem to (moim zdaniem) nieszczesliwe wypadki i w sezonie zrechabilituja sie swoim fanom jak najlepiej, oczywiscie jako fan B04L zycze BvB by gali swietnie, byle w tabeli byli zawsze nizej niz Bayer :hardkor: .

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 01 sie 2005, 14:39

Może po odejściu z Wolfsburga Martina Petrova będzie łatwiej ich pokanać? OBY!

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 01 sie 2005, 17:16

co by sie nie dzialo akurat spotkanie z wilkami wygramy :wink: jestem tego prawie pewien :twisted:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 01 sie 2005, 20:31

Czyli na inaugurację Borussia rozegra mecz z Wilkami czyli popularnie zwanym zespołem Wolfsburga. PO tym jak odszedł Martin Petrow, zespół jest osłabiony ale nie doszczetnie. Pozostał Tomas Brdaric i Andres D'Allesandro czyli dwie po Martinie Petrowie największe podpory zespołu. Bedzie trudno ale zespół z Zagłębia Ruhry powinien sobie poradzić.

Awatar użytkownika
m_wojtas
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: m_wojtas » 01 sie 2005, 21:58

Jak dla mnie to będzie najciekawszy mecz pierwszej kolejki. Ewentualnie jeszcze spotkanie Koeln - Mainz. A co do zwycięstwa Borussi to nie był bym wcale tego pewny. Myślę, że jak zremisują, to będą zadowoleni.

Borussia ma ogromny potencjał przed tym sezonem, jeśli go wykorzysta, może nawet awansować do LM. Ale początki, śmiem twierdzić , będą mieli ciężkie. Kolejny mecz to już Schalke u siebie (na pewno będzie interesująco), a potem znów Ruhrpott - Duisburg i Koeln u siebie.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 01 sie 2005, 22:15

Borussia nie przeprowadziła żadnych większych transferów w tym oknie transferowym i nie przeprowadzi. Tam każde Euro jest na wage złota. Borussia ma wielkie długi. Dlatego myśle, że ten zespół w tym sezonie nic ciekawego nie zwojuje. Ambicje są, trener jest, ale nie ma piłkarzy. 40% piłkarzy Borussi, którzy są w jej kadrze i regularnie występują w meczach Bundesligi to zawodnicy słabi, zawodnicy, którzy nie są w stanie wywalczyć LM dla Borussi. Owe 40% piłkarzy trafiło do I składu tylko ze względu na plage kontuzji i biede w klubie. Nie wiem jakim cudem w Dortmundzie gra jeszcze Rosicky. Chyba tylko sentymenty go trzymają.
Stawiam, że Borussia zajmie podobnie miejsce jak w zeszłym sezonie.
To jest moje zdanie. Chociaż troche subiektywne, to nic do tego klubu nie mam i życze im Pucharów.

Awatar użytkownika
m_wojtas
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: m_wojtas » 02 sie 2005, 1:17

No fakt bieda w Borussi jest, ale na szczęście na pracy z juniorami nie oszczędzają. Brak kasy to dziedzictwo po takich hybionych transferach jak Amoroso. Zresztą, w niemieckiej piłce oszczędzają wszyscy, nawet Bayern nie szasta pieniędzmi. Schalke większe pieniądze wydało na Kuranyego, Ernst przyszedł już za darmo, tak jak Bajramović i Larsen. Hertha nie kupiła nikogo poza Holendrem z Freiburga. Bayer tylko Athirsona i jeśli się nie mylę, Rolfesa. Reszta piłkarzy przyszła za darmo. Jeśli w obronie przydażą się jeszcze (odpukać) jakieś kontuzje, to Augenthaller chcąc nie chcąc wstawi do obrony Duma czy Callsena-Brackera. Nie ma łatwo:)

Ja widzę to tak, że od Dortmundu w tym roku na pewno lepsze będą Bayern, Werder i Schalke. Może przesadziłem z LM, ale któemuś z tych klubów też się może powinąć noga. Ze Stuttgartem w sumie nie wiadomo:Gronkjaer i Tomasson to są wielkie nazwiska, Trpattoni też, ale oni stracili Hleba i teraz przestawiają się na grę bez playmakera. Hertha jest nieprzewidywalna. Goetzowi udało się z obrony dziurawej jak ser szwajcarski zrobić najsolidniejszą obronę ligową, ale z drugiej strony mają teraz kłopoty ze strzelaniem bramek. Cóż, kiedy gra się jednym napastnikiem.... A poza tym wszystko zależy od tego jaki dzień ma Marcelinho. O Bayerze już napisałem... Nadchodzi zmiana pokoleniowa.

A co do Borussi, to nie zaprzeczysz chyba, że kilku piłkarzy to czołówka Bundesligi: Weidenfeller, Metzelder, Dede, Kehl, Rosicky, Koller, Buckley. Według mnie transfery, jak na brak pieniędzy mieli bardzo udane. Prawa obrona wymagała załatania i przyszedł dobrze się zapowiadający Degen. Zobaczymy co pokaże Buckley... Kibice mogą mieć nadzieje, ale z drugiej strony jak się odpada w Pucharze Intertoto i przegrywa z FC Magdeburg...

Tak czy inaczej, ja liczę w tym roku na Werder

Derth
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Derth » 02 sie 2005, 16:14

Transfery może nie były tak powalające, jeśli chodzi o kwoty pieniężne. Mam nadzieje, że BVB ostro namiesza w bundeslidze, a jeśli zajmie miejce od 5 w zwysz, to będzie sukces.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 02 sie 2005, 16:22

Na polsacie sport o godzinie 17:50 bedzie mozna zobaczyc retransmisje meczu Wolsburg - Dortmund w sobote :] .. normalnie by mecz polecial na zywo ale pokazuja celtic :roll:

Derth
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Derth » 02 sie 2005, 16:24

Szkoda, bo jak mimo tego meczu nie zobacze, bo wyjeżdzam na 12 dni w góry. Mam nadzieje, że nie dadzą plamy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 sie 2005, 16:33

rebuzz pisze:Na polsacie sport o godzinie 17:50 bedzie mozna zobaczyc retransmisje meczu Wolsburg - Dortmund w sobote :] .. normalnie by mecz polecial na zywo ale pokazuja celtic
ale się wkurzyłem jak się o tym dowiedziałem. Mam nadzieję, że tak nie będzie w każdą sobote :?

Derth
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Derth » 02 sie 2005, 16:40

Wydaje mi się Corinthians, że tą sytuacje przez pewiem czas trzeba będzie przeboleć. Powód, w Celticu występuje Maciej Żurawski i Artur Boruc. Mam nadzieje, że nie będą faworyzować przy transmisji meczów jednego klubu i będą dopierać mecze pod względem poziomu.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 02 sie 2005, 18:13

a pozatym Celtic czesto rozgrywa mecze w niedziele w poludnie lub cos kolo tego wiec mozna byc spokojnym :wink: mam nazdzieje :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”