Manchester City (zbiorczy) - Strona 121

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 gru 2014, 22:10

Nie widzę sensu by Cię przekonywać.Milner to symulant,koniec i kropka.

Daj Boże takich oszustów boiskowych w czerwonej części Manchesteru.
Milner jak to trafnie ocenili komentatorzy lekko dołozył od siebie dlatego tak do konca walczył by nie dostac kartki za symulke.
Śmiałem się z tej teorii podczas meczu i śmieję się teraz.Głupszej głupoty dawno nie słyszałem :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 gru 2014, 22:13

Co ma do tego MU? :rotfl:

Karny wałek i próbujesz dość komicznie bronić sędziego.Milner poczuł kontakt i się wyłożył- jakieś argumenty czy będziemy o MU rozmawiać? Po prostu ryba masz klapki na oczach i trudno tutaj polemizować.Jesli tam widzisz karnego to cóż...jakby Jang się tak wyłozył pisałbyś o symulancie i karnym z dupy.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2014, 22:15 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2014, 22:15

Jak dla mnie wejście Jagielki nie było delikatne. To była dość agresywna gra ciałem, co nie zmienia faktu, że karny naciągany.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 gru 2014, 22:18

Argumenty podałem w pierwszym poście po meczu.Twój kontrargument jest taki,że Milner symulował i 'walczył' by kartki nie dostać.Nie żartuj nawet,teoria(konkretnie jej druga część) godna 'złotych ust'.A z MU to była taka niewielka uszczypliwość,nie musisz się tak obruszać.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2452

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 gru 2014, 22:21

ryba_82 pisze:Argumenty podałem w pierwszym poście po meczu.Twój kontrargument to,że Milner symulował i 'walczył' by kartki nie dostać.Nie żartuj nawet,teoria(konkretnie jej druga część) godna 'złotych ust'.A z MU to była taka niewielka uszczypliwość,nie musisz się tak obruszać.
Przestań z nim dyskutować. Pamiętam jak kiedyś z Liverpoolem Valencia dostał karnego dokładnie po takim samym lekkim dotknięciu to kibice mu pisali do mnie że karny jak byk. zresztą karny był do gwizdnięcia ale tak samo czerwo dla mangali powinno być.

Swoją drogą Mangala strasznie jest drewniany z piłką przy nodze, co go widzę to jest w tym katastrofalny i nie wiem co się dzieje z Nastasiciem bo serb po przyjeździe do City rozgrywał mecze o jakich Mangala może śnić.(może poza Chelsea gdzie był dobry)
Ostatnio zmieniony 06 gru 2014, 22:37 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 gru 2014, 22:26

Milner nie jest symulantem ale jak 99% piłkarzy na swiecie czując kontakt z rywalem się kładzie.

Zadam inny pytanie- czy to wejscie Jagielki może powalić kolesia po posturze Millnera? Teraz sobie odpowiedz ile trzeba dodac od siebie by po takim wejsc upaść.Jang po takich wejściach był nazywany symulantem.

Złote usta?Proba bronienia sędziego po takim wałku jak najbardziej :beer:

Kolegi Lig- zaraz wchodze do archiwum- przeproś bo klamiesz.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 06 gru 2014, 22:45

Radzę obejrzeć powtórkę tej sytuacji z karnym.Jagielka wpada(gra ciałem) na Milnera gdy Anglik jest w pełnym biegu,w takiej sytuacji łatwo powalić nawet takiego tura jak James.Jeśli grałeś kiedykolwiek w piłkę,nawet tylko na podwórku powinieneś o tym doskonale wiedzieć.Sędziego nie bronię,tylko nie jestem przekonany iż to był wałek.Ty za to tak.Podałem kilka argumentów,które poddają w wątpliwość tezę iż karnego nie było,Ty zaś piszesz ciągle o 'turze Milnerze'.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2014, 23:02 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 gru 2014, 22:45

League pisze:
ryba_82 pisze:Argumenty podałem w pierwszym poście po meczu.Twój kontrargument to,że Milner symulował i 'walczył' by kartki nie dostać.Nie żartuj nawet,teoria(konkretnie jej druga część) godna 'złotych ust'.A z MU to była taka niewielka uszczypliwość,nie musisz się tak obruszać.
Przestań z nim dyskutować. Pamiętam jak kiedyś z Liverpoolem Valencia dostał karnego dokładnie po takim samym lekkim dotknięciu to kibice mu pisali do mnie że karny jak byk. zresztą karny był do gwizdnięcia ale tak samo czerwo dla mangali powinno być.

Swoją drogą Mangala strasznie jest drewniany z piłką przy nodze, co go widzę to jest w tym katastrofalny i nie wiem co się dzieje z Nastasiciem bo serb po przyjeździe do City rozgrywał mecze o jakich Mangala może śnić.(może poza Chelsea gdzie był dobry)

Słuchaj żenujący kłamczuszku

http://swiatpilki.com/forum/viewtopic.p ... tart=11850

tutaj masz temat ze spotkania z Liverpoolem.Pokaż gdzie pisalem o karnym na LAV- bo o ile mnie oczy nie myla pisałem tam że karnego nie było.Nastepnym razem jak się napniesz to sprawdz co pisze bo wychodzi jak wyzej.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 06 gru 2014, 23:37

Jeśli mogę się wtrącić to ja uważam, że Milner nie symulował, tylko sędzia odgwizdał co ja bym nazwał zwykłą grą ciałem. W polu karnym takich rzeczy nigdy się nie gwiżdże. Ba, sam Milner, zdaje się, że się nie spodziewał karnego.. Sędzia był dziś tragiczny, ale pisałem dzisiaj o tym więcej w temacie Evertonu i nie będę się już chyba powtarzał. Nie wietrzę tu natomiast żadnych spisków. Po prostu sędzia dał dupy i na nasze nieszczęście mylił się w zasadzie tylko i wyłącznie na niekorzyść The Toffees.

Martinez po meczu w zasadzie zdaje się myśli to samo co ja, choć sytuację z Fernandinho i Barrym określa następująco:
“Fernando is a high boot, it’s dangerous play, could be a yellow card, there is contact with the head and if the referee sees it then it could be a red. I don’t want every action to be a red card but we are feeling hard done by that three big calls went against us."
W naszym więc odczuciu to powinno być brak karnego i co najmniej jedna czerwona.

Dobranoc.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 gru 2014, 13:38

Według najnowszych doniesień Aguero wypada na miesiąc,ale ostateczna diagnoza zapadnie po prześwietleniu,które zostanie przeprowadzone gdy opuchlizna nieco zejdzie(najprawdopodobniej dzisiaj lub jutro).Nie ukrywam,że kamień z serca,ale czekam na oficjalne info od Pellegriniego i dalej klepie zdrowaśki by to nie było 4,5 lub 6 miesięcy.Gość jest na najlepszej drodze by wygrać koronę króla strzelców i zostać MVP sezonu Premier League i byłaby to wielka szkoda gdyby przeszkodził mu w tym uraz.

P.S.Zapomniałem dodać,że City oficjalnie otworzyło swoją Akademię:

Obrazek

Więcej info i galeria: http://www.manchestereveningnews.co.uk/ ... es-8243975

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 gru 2014, 21:22

Aguero wypada na cztery do sześciu tygodni.Całe szczęście,że nie sprawdziły się prognozy o pół roku pauzy :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 gru 2014, 21:34

Ufff to dobrze. Bardzo lubie tego piłkarza. Jakby nie te kontuzje to w zeszłym sezonie wątpię żeby miał gorsze statystyki od Suareza. Nawet teraz ma 14 bramek w lidze, a nie grał we wszystkich meczach.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 gru 2014, 16:36

Manchester City,Real Madryt & ............AS Roma zagrają w lipcu przyszłego roku w towarzyskim turnieju w Australii.

Obrazek

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 10 gru 2014, 22:49

Awans jest, ciekawe co teraz myślą ci, którzy jeszcze dwa tygodnie temu tak wyśmiewali Obywateli i zwiastowali im kolejną kompromitację w Lidze Mistrzów (a w Internecie takich "krytyków" można było znaleźć wielu). Pierwsza połowa to ciekawsza gra gospodarzy, zwłaszcza w pierwszych 15-20. minutach, ale w drugiej części meczu na uwagę zasługuje dojrzałość, profesjonalizm graczy Pellegriniego. Wiedzieli, że musieli ten mecz wygrać, stopniowo zbliżali się do osiągnięcia tego celu, a po trafieniu Nasriego koncertowo skupili się na poczynaniach defensywnych, jednocześnie nie zabierając sobie możliwości na przypieczętowanie rezultatu. Naturalnie nie można też zapomnieć o dawce szczęścia jaką był słupek po główce Destro, z drugiej strony można też to zinterpretować jako interwencję Harta, który zaliczył kolejny udany występ.

Fernandinho ciągnął grę do przodu jak nigdy. Naprawdę byłem pod wrażeniem występu Brazylijczyka, może dlatego, że grał wraz z rodakiem Fernando, co nie zmuszało go do tak głębokiej gry. Milner też swoje zrobił po wejściu, choć w pojedynkach jeden na jeden nie był dzisiejszego wieczora najskuteczniejszy. Dzeko potwierdził, że lepiej sprawdza się jako joker.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 gru 2014, 22:59

City jak nie oni w LM- mądrze i uwaznie. Znakomity mecz duetu Fernadinho-Fernando .Roma poza paroma zrywami była słabszym zespołem,poza Radją reszta nie zagrała dobrego meczu. Chciałbym by City dostało teraz kogoś z 2 Real/Barca i zagrało tam pełnym składem.Mysle że taki awans biorąc pod uwage i 5 kolejke da dużo siły i wary ekipe Pele.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”