Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 381

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 11 lip 2014, 18:49

Emerald pisze:Tak samo jak nie uwazam, zeby De Gea byl lepszy od Navasa,
Pod jakim względem Navas jest lepszy? Tak konkretnie. Gra na linii? Gra nogami (moim zdaniem de Gea to absolutnie nr 1 w tej kwestii, lepszy nawet od Neuera)? W Anglii jest wiele walki "w powietrzu", de Gea ma już to obcykane, tak samo jak różniące się warunki gry w Hiszpanii (w końcu ex-bramkarz Atletico). Jest wyższy, co pozwala mu mieć większy zasięg, nie tylko w rzucaniu się pod poprzeczkę albo od jednego słupka do drugiego niczym Banks, ale również we wznawianiu gry rzutem piłki. No na serio, już pomijając grę w barwach Rojiblancos, ale te trzy lata de Gei w United, w których niejednokrotnie ratował twarz Diabełkom, nie pozwala na postawienie go niżej od Kostarykanina. Już nie chodzi o ten wiek, bo Hiszpan się cały czas rozwija, ale zwyczajnie jak prawdziwy, wybitny golkiper nie schodzi poniżej naprawdę wysokiego poziomu. Z sezonu na sezon notuje świetne występy (tylko początek miał trochę niemrawy, ale Ferguson z uśmiechem na twarzy skomentował "witamy w Anglii").
Emerald pisze:ale jednak wiek robi swoje.
Nie wiem czy robi swoje skoro na przełomie jesieni i wiosny 2011 roku van der Sar był w takiej formie, że żaden młodzian albo nawet 30-latek mu nie podskoczył. Zresztą dość przypomnieć co Holender bronił w np. dwumeczu z Chelsea w LM albo ligowych pojedynkach z tamtego okresu. Dla mnie był wtedy zdecydowanie numerem jeden.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 lip 2014, 18:50

Też podchodziłem z dużym dystansem jak w trakcie sezonu chłopaki od La Liga tak jarali się Navasem i nie wiedziałem o co chodzi więc zdarzyło mi się oglądać to Levante właśnie ze względu na niego i zmieniłem swoje podejście a występy na Mundialu nie były dla mnie żadną niespodzianką bo ten gość tak jak z Holandią czy Grecją bronił co tydzień.

Podobnie jak przedmówcy jestem niezwykle rozczarowany taką decyzją Keylora. Było wiadomo, że po Mundialu trafi mu się kontrakt życia ale nie spodziewałem się, że sprzeda się za siedzenie na ławce w Monachium. Pucharów pewnie nawygrywa ale wkład jego osoby pewnie będzie żaden. Posadzić Neuera szans nie ma, nie dość, że znakomity fachowiec to jeszcze Niemiec. Naprawdę trudno mi pojąć taką decyzję Navasa bo zamiast piąć się hierarchii i pisać swoją historię postanowił sobie odpuścić w swoim najlepszym wieku.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 11 lip 2014, 18:54

Dobry bramkarz, ale oszołom najwidoczniej.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 11 lip 2014, 19:05

Szkoda, ale z drugiej strony pewnie chce wreszcie zarobić. Levante kokosów mu nie płaciło, swoje lata ma, więc skorzystał z dobrej oferty. Do tego dopisze sobie trofea, a od czasu do czasu zagra.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 21 lip 2014, 20:51

Po transferze Bernata pisalem ze Guardiola moze szukac innej pozycji dla Alaby. Dzisiejszy sparing kto wie czy tego nie potwierdza. Srodek obrony w klasycznej vangaalowskiej trzyosobowce na 5-3-2 (5-2-3)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 167

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 lip 2014, 10:39

Na razie ze sparingów niewiele można wnioskować, bo nie ma więcej niż połowy składu ;)

Ale wygląda faktycznie na to, że będziemy mieli taktyczną zmianę, z 4-3-3 (lub 4-5-1, jak kto woli), zrobi nam się 3-5-2, lub 3-4-3

Mogłoby to przykładowo wyglądać tak (w nawiasach potencjalni zmiennicy, przy czym liczę, że odejdzie jeszcze Contento):

------------------------------------------------------------Neuer (Starke)--------------------------------------------------------------------------------
-----------------Boateng (Rafinha)---------------------Martinez (Badstuber)---------------------------------------Alaba (Dante)----------------
------------------------------------------------------------Lahm (Hojbjerg)-----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------Schweinsteiger (Rode)-----------------------------------------Thiago------------------------------------------------
------------------------------------------------------------Goetze (Shaqiri)-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------Robben (Mueller)----------------Lewandowski (Pizarro)----------------------------------Ribery (Bernat)----------------

Przy takim układzie widać również kogo nam jeszcze brakuje - środkowego pomocnika, mogącego zastąpić w kadrze Kroosa (niekoniecznie o taką samą klasę zawodnika mi chodzi, bardziej o pozycję). Plus ewentualnie zastępcy dla Shaqiriego, jeśli te zdecydowałby się odejść.

Do tego jest jeszcze Julian Green, który może grać na każdej pozycji w ataku. Fajnie, że gdzieś tam na horyzoncie pojawiają się młodzi synowie dawnych gwiazd Bundesligi - Lukas Scholl i Gianluca Gaudino, ale dla nich jest jeszcze za wcześnie, żeby myśleć o dołączeniu do pierwszej kadry (przede wszystkim warunki fizyczne muszą poprawić, bo na razie to chucherka ;)).
Ostatnio zmieniony 22 lip 2014, 10:47 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 lip 2014, 10:47

344 to nie bardzo :D chyba, że Neuer będzie obsadzał 2 pozycje.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 lip 2014, 10:47

Już poprawiłem :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 lip 2014, 13:36

Guardiola właśnie skończył konferencję. Co do możliwych systemów, stwierdził, że opcje są różne, tak z trzema jak i czterema obrońcami. Póki co, nie ma zawodników na grę z czwórką obrońców (chodzi mu o powroty zawodników po mundialu, nie nowych graczy ;)), więc gramy trójką, jak będzie dalej, zobaczymy.

Co do nowych zawodników, na pewno chciałby widzieć w kadrze nowego bramkarza. Jeśli nie ma być to Navas (lada moment pewnie zaprezentuje go Real), to ciekawe kto? Ponoć Ochoa jest do wzięcia za darmo i chciałby grać w Niemczech :)

Co do innych potencjalnych transferów, odsyła do Sammera, mówiąc, że w razie czego będziemy grali takimi zawodnikami jak Gaudino czy Scholl. Hmm, tu jednak miałbym wątpliwości...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 lip 2014, 12:46

Niezłych ma Basti kumpli, skoro taki filmik trafia do neta.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 28 lip 2014, 12:54

Co znaczy HURENSÖHNE?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 lip 2014, 12:57

skurywsyny

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 lip 2014, 12:57

Gdyby Basti był Polakiem, to by śpiewał, że "BVB to [k****]" czy coś w tym stylu. Oczywiście już zdążył za to przeprosić. Niemniej, mnie bardziej dziwi, że ktoś to wrzucił do sieci, bo to podobno była jakaś impreza dla znajomych. Wiadomo, że między swoimi się różne głupoty robi. ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 lip 2014, 17:21

Na mistrzowskiej fecie w Berlinie Grosskreutz nawrzucał Draxlerowi albo odwrotnie. Nawyzywali Schalke/BVB, ale wszystko w żartach itp. Stali obok siebie i się śmiali. Zwykłe koleżeńskie relacje.

Inna sprawa, że taki Jupp na fecie w Monachium (tripleta), kiedy kibice zaczęli swoje Heidi heidi... szybko zaintonował Super Bayern i na momencie wszyscy podłapali. Jak ładnie prawda?

Niemcy, którzy uwielbiają łączyć nazwiska w jedno (Kloni - Klose i Toni, Golić - Gomez i Olić, Robbery - Robben i Ribery) stworzyli nowy duet marzeń. Riberowski. :boruta:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 lip 2014, 20:00

Pukaliście się w głowę, kiedy Navas był blisko Bayernu. Teraz krążą plotki o... Ochoi :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”