Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 377

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 lip 2014, 20:36

Alaba smialo moze grac w środku pola bo tam tez zaczynal swoja przygodę z pilka i w reprezentacji Austrii nadal gra w srodku pola.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 lip 2014, 20:40

Ciekawa sprawa. Wracam z roboty a tutaj ni z gruchy ni z pietruchy transfer. Zero plotek, zero przecieków, po prostu ogłoszenie. Widzę, że fani ligi hiszpańskiej zachwycani ów grajkiem. Szczerze nie mam opinii, bo nie wiem o nim za wiee. Valencię oglądałem tyle co w LE i szlagierach ligowych.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 120

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 lip 2014, 20:41

Alaba to w tej chwili najlepszy lewy obrońca na świecie. Zmienianie mu pozycji to głupota. :P Ale co ja tam się znam.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 07 lip 2014, 20:47

To ja wiem ze jest dobry, tyle po co im w takim razie ktos taki jak Bernat? Zreszta watpie aby Bernat szedl w ciemno do Monachium wierzec w to ze wygryzie Albe, ktory nie ma przeciez 30 lat ze za chwile zwolni miejsce.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 120

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 lip 2014, 20:56

Póki sezon się nie zacznie, to możemy tylko zgadywać. ;)

Mimo wszystko uważam, że trochę przesadzasz. Bernat nie jest jeszcze tak dobry, by mieć pewny skład w takim klubie jak Bayern. Podejrzewam, że w pierwszym sezonie w Niemczech częściej będzie wchodził z ławki niż wybiegał w podstawowej jedenastce. Jeśli Pep będzie grał trójką środkowych obrońców, to i on, i Alaba sobie dużo pograją. Zresztą, Guardiola lubi rotować.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 07 lip 2014, 20:56

Po co Guardiola ma kupować następce Kroosa, skoro Alaba się do tego zajebiście nadaje.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 167

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 lip 2014, 22:23

Skoro na jedna pozycje można mieć Robbena i Muellera, to tym bardziej można na inna mieć Alabę i Bernata. Bez dorabiania sztucznej ideologii.

Kroos dogadany z Realem, pensja 12 brutto. Real chce zapłacić 25 baniek, my chcemy 30. Rozstrzygnięcie wkrótce.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 07 lip 2014, 23:32

Ebi pisze:Ciekawa sprawa. Wracam z roboty a tutaj ni z gruchy ni z pietruchy transfer. Zero plotek, zero przecieków, po prostu ogłoszenie.
Info o mozliwym transferze Juana do Monachium pojawiały się od jakiegoś czasu z tym że były głównie po stronie hiszpańskiej i nikt nie brał ich na poważnie. Skoro rok temu będący w bardziej zaawansowanym trybie kariery Mathieu, odmówił Guardioli tłumacząc się walką o pierwszy skład w reprezentacji, to dlaczego przyszła gwiazda reprezentacji Hiszpani (dla wielu z środowiska Valencii, którzy w niedawnym czasie mogli obserwować zarówno Albę jak i Bernata oraz stwierdzać większy potencjał tego drugiego) miałaby ryzykować to samo? Tym bardziej że w klubie, którego był wychowankiem był jednym z liderów i to właśnie wokół niego, Alcacera i kilku innych miała byc budowana nowa, wielka Valencia. Wytłumaczenia tego niezbyt zrozumiałego kroku można szukać tylko w dalszym ciągu braku porozumienia między nowym właścicielem (SingapurczykiemLimem) a samym klubem, które niestety nie prowadzi do niczego dobrego...

Mimo wszystko Bawarczycy będą mieli dużo pociechy z transferu Juana...

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 07 lip 2014, 23:40

Gdzieś kiedyś słyszałem że Alaba ma w kontrakcie/umowie słownej że w przyszłości będzie grał na środku pomocy czy tam gdzie zaczynał. Może teraz ta klauzula wchodzi w życie?

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2462
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 08 lip 2014, 1:44

Bild pisze, ze wszystko juz dogadane pomiedzy Realem, a Bayernem. Roznica taka, ze Kroos ma zarabiac nie 5 mln jak wczesniej pisano, a 6. Kwota od 25 do 30 mln. Pozostaje jz tylko czekac na oficjalke.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 lip 2014, 9:32

Oficjalna informacja będzie po mistrzostwach, to oczywiste.

Dajcie spokój z tym Alabą i grą w pomocy. Pep chciał mieć dobrego zmiennika na lewą obronę i go dostał. Przynajmniej nie będzie takiej akcji, jak w finale PN z Dortmundem, kiedy Alabę na lewej stronie musiał zastępować Rafinha.

Mnie ten transfer zupełnie nie zaskoczył, czekałem na niego dzięki informacjom z bawarskiego forum na transfermarkt.de

A tu podam inne nazwiska, które tam mocno ostatnio kursują - pewnie będzie spore zaskoczenie dla niektórych :mrgreen:

Keylor Navas, Juan Cuadrado, Coutinho, Konstantinos Manolas, Sinan Kurt (tego pewnie nikt nie zna, utalentowany 18-letni skrzydłowy z M-Gladbach)

Nie twierdzę oczywiście, że wszyscy oni znajdą się w kadrze Bayernu na nowy sezon :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lip 2014, 9:38

Czego Bayern chciałby mieć tak klasowego bramkarza jak Navas mając Neuera? Obaj jeszcze młodzi by siedzieć na ławce.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 lip 2014, 9:45

Nie wiem, nie rozmawiałem na ten temat z Pepem :P

A tak serio - wyobraźmy sobie sytuację, jaka (mało co) nie zaszła w finałowym meczu PN z Dortmundem - najważniejszy mecz sezonu (tak przynajmniej go przedstawiano, że jak Bayern polegnie, to w zasadzie sezon stracony). Starke leczy kontuzję, na ławce siedzie Raeder. Nagle Neuer, który ledwo co wybił piłkę przed nogami bodajże Lewego, trzyma się za ramię i wzywa lekarzy. Niewiele brakowało, a musiałby zejść, a na (bardzo prawdopodobne) w tym momencie karne wszedłby Raeder (!), który ledwo w rezerwach dawał radę. To jak to jest, skoro na każdą inną pozycję mamy mieć świetnych zmienników, to na bramkarza nas nie stać? Może właśnie taka logika przyświeca temu - dość prawdopodobnemu jak twierdzi hiszpańska prasa - transferowi.

http://valenciacf.lasprovincias.es/noti ... 936-v.html

A Navas? Ponoć się zgadza na bycie rezerwowym, pewnie jego zarobki będą podwojone czy potrojone, w Kostaryce i tak będzie nr 1, a trochę sobie z Bayernem tytułów zdobędzie ;)

Jest też poza tym jakaś plotka w sieci, jakoby Neuer po mundialu miał się poddać jakiemuś zabiegowi, może będzie pauzował przez kilka tygodni, kto wie?

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 08 lip 2014, 14:34

Nie chce mi sie wierzyc, ze taki bramkarz jak Navas zgodzi sie na lawke :angry2: Ale skoro Bernat sie zgadza... Nigdy nie zrozumiem pilkarzy :(

Co zamierzacie zrobic z kasa za Kroosa?Ciekawe, ilu z wymienionych grajkow to tylko plotki i kto tak naprawde w tym sezonie wzmocni Bayern :think:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 lip 2014, 15:30

Jeżeli liczymy, że za naszych graczy przyjdzie ok 50 baniek (Kroos ok 30, Mandzukic ok 20, do tego ok. 5 baniek łącznie za Contento i udział w transferze Cana), a normalny budżet transferowy Bayernu rocznie to ok 30 mln euro (a jak trzeba, to można spokojnie sypnąć i więcej :)), to znaczy, że do dyspozycji Pepa po pozyskaniu Bernata i (zapewne) Navasa, pozostanie jakieś 60 mln. euro. Sporo. Starczy na takiego Vidala czy Pogbę, przykładowo :D No kogoś trzeba pozyskać za Kroosa, nie chcę słyszeć, że "Goetze też może grać w środku pomocy".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”