No i ja mam dokładnie takie same uczucia - z jednej strony żal, że odejdzie młody piłkarz, który sporo swojej kariery spędził już w Monachium, sporo również ma przed sobą. Z drugiej strony - nie jest on absolutną gwiazdą zespołu, bez niego jakoś sobie poradziliśmy choćby w decydującej fazie LM 2013. Więc powiem tak - przełknę jego odejście, jednak oczekuję dobrego zastępstwa (ale nie Gundogana, jak sugeruje League, zresztą nie wiadomo co w ogóle z nim się będzie działo). Byle nie hasła "poradzimy sobie wewnętrznie", tak jak było choćby przy odejściu Ballacka (fakt, że to był zupełnie inny Bayern niż ten teraz...).cruel pisze:Jak sie kibice Bayernu zapatruja na transfer Kroosa? Obojetne, czy szkoda Wam go?
Pytam bo troche pogmeralem i widze ze opinie bardzo rozne. Z jednej strony kibice pisza, ze szkoda, a z drugiej ze gosc zatrzymal sie w rozwoju, szczyt mial 2 lata temu a teraz coraz gorzej, i ze strata do przelkniecia.
Bardziej zastanawiające, szczególnie wobec różnych pogłosek transferowych, jest to, jak będzie chciał grać Pep w nowym sezonie. Czwórką/trójką obrońców? Trojką środkowych pomocników? Dwójką cofniętych i jednym ofensywnym? Lahm na boku? Lahm w pomocy? Martinez w obronie? Martinez w pomocy?
Myślę ogólnie, że Bayern liczył się z odejściem Kroosa już teraz (jeśli nie, to po mundialu usłyszymy, że ma jednak wypełnić kontrakt) i mając to na uwadze, przygotowane są odpowiednie warianty. No zobaczymy