Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 03 lip 2014, 15:14

cruel pisze:Jak sie kibice Bayernu zapatruja na transfer Kroosa? Obojetne, czy szkoda Wam go?

Pytam bo troche pogmeralem i widze ze opinie bardzo rozne. Z jednej strony kibice pisza, ze szkoda, a z drugiej ze gosc zatrzymal sie w rozwoju, szczyt mial 2 lata temu a teraz coraz gorzej, i ze strata do przelkniecia.
No i ja mam dokładnie takie same uczucia - z jednej strony żal, że odejdzie młody piłkarz, który sporo swojej kariery spędził już w Monachium, sporo również ma przed sobą. Z drugiej strony - nie jest on absolutną gwiazdą zespołu, bez niego jakoś sobie poradziliśmy choćby w decydującej fazie LM 2013. Więc powiem tak - przełknę jego odejście, jednak oczekuję dobrego zastępstwa (ale nie Gundogana, jak sugeruje League, zresztą nie wiadomo co w ogóle z nim się będzie działo). Byle nie hasła "poradzimy sobie wewnętrznie", tak jak było choćby przy odejściu Ballacka (fakt, że to był zupełnie inny Bayern niż ten teraz...).

Bardziej zastanawiające, szczególnie wobec różnych pogłosek transferowych, jest to, jak będzie chciał grać Pep w nowym sezonie. Czwórką/trójką obrońców? Trojką środkowych pomocników? Dwójką cofniętych i jednym ofensywnym? Lahm na boku? Lahm w pomocy? Martinez w obronie? Martinez w pomocy?

Myślę ogólnie, że Bayern liczył się z odejściem Kroosa już teraz (jeśli nie, to po mundialu usłyszymy, że ma jednak wypełnić kontrakt) i mając to na uwadze, przygotowane są odpowiednie warianty. No zobaczymy ;)

Wróć do „Niemcy”