Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 16 lip 2005, 17:10

Trudno wytypować zwycięzce z tego względu, że nie wiemy komu najbardziej dopisze szczęście a w LM do zwycięstwa poza bardzo dobrą grą potrzeba także bardzo dużo szczęścia. IMHO faworytami są: Barcelona, Milan, Chelsea i Juventus. Jako, że o Barcy napisałem kilka zdań już w innym temacie to skupię się na trzech pozostałych drużynach. Chelsea ma podobnie jak Barca bardzo silną i wyrównaną kadrę praktycznie bez słabych punktów. Jedynie pozycja środkowego napastnika powinna być wzmocniona ale i bez tego jest bardzo dobrze. W drużynie nie ma takich typowych gwiazd poza osobą trenera - Jose Mourinho. Taktyk z niego doskonały i dobrze wie jak ustawić drużynę i jakie instrukcje dawać zawodnikom. Styl gry Chelsea jest bardzo wyrachowany i efektywny. Do najpiękniejszych z pewnością nie należy ale liczy się skuteczność i wyniki. Nie mniej jednak jest to drużyna do pokonania. Dalej mamy Juventus który nie przypadkowo jednak zdobył Scudetto i mimo, że grają moim zdaniem jeszcze nudniejszą piłkę od Chelsea to także pewne szanse na końcowe zwycięstwo mają. Dokonali pewnych wzmocnień i są gotowi walczyć o najwyższe cele. Ciekaw jestem tylko czy wszystko będzie funkcjonowało tak jak powinno. Takich wątpliwości nie mam natomiast co do drużyny Milanu. Skład również kapitalny i wysoka średnia wieku nie powinna stanowić tutaj przeszkody. O ile transfer Gilardino dojdzie do skutku to siła ataku jeszcze bardziej się zwiększy. Tercet Sheva - Kaka - Gila robi (w zasadzie to jeszcze nie) wrażenie. W ekipie Ancelottiego wszystkiego jest zawsze doskonale poukładane i mają wszystko co potrzeba do wygrania LM. Wszystko z wyjątkiem szczęścia w zasadzie bo tego nie można sobie zagwarantować. Może w przyszłym sezonie więcej tego szczęścia będzie miała Barca 8)
Nie chciałbym aby po raz kolejny najważniejsze klubowe trofeum zdobył jakiś 'czarny koń'.

Wróć do „Puchary Europejskie”