Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1061

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 maja 2014, 11:04

Usain Bolt - dobra opcja na skrzydlo.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 maja 2014, 12:08

Oczywiście, że Bolt :wink: On akurat zawsze powtarzał, że kibicuje Man United, nawet wspominał, że chciałby zagrać w tym klubie, a przed rokiem - przed zakończeniem okna transferowego - wygłosił dramatyczny apel do Moyesa, by ten kupił kreatywnego pomocnika :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 maja 2014, 12:21

No coz... gorszy od Younga raczej by nie byl :P

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 maja 2014, 14:12

Od niego ciężko być :-P

Bolt mógłby u nas zagrać na Tournee, żeby podbić cenę biletów i jeszcze mocniej spopularyzować naszą markę wśród swoich fanów. :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 23 maja 2014, 15:35

Wybór VG to wybór mniejszego zła. To jak kupienie Golfa III pod pretekstem, że solidny i że rzadko się psuje, a marka pewna (i części tanie).Parę razy wywołano mnie do tablicy, że niby nie mam jaj (jakby mggigs był wyznacznikiem ich posiadania). Nie będę się bawił w cytaty i grzebał w archiwum, co dokładnie powiedział jeden czy drugi na temat Moyesa. Ważne, że wykreowano z gościa legendę, zanim jeszcze cokolwiek wygrał i dano mu kredyt zaufania, którego mało któremu trenerowi dano. I co najważniejsze, sądzono, że bez wzmocnień ten sam skład, oderwany od filaru w postaci SAFa, zacznie wygrywać ligę i puchary.

Obecnie nastał kryzys i moim zdaniem VG będzie tylko plasteliną, która zalepi przeciekający garnek. Przede wszystkim, zanim zacznie myśleć o Old Trafford, musi wrócić z Brazylii, a Holendrzy zapewne na grupie nie skończą. Do tego czasu w Manchesterze będzie bezkrólewie i hajla-bajla. Bo kto wyczyta myślach VG i dowie się jaki ma on pomysł na ten zespół, skoro pewnie on sam jeszcze nie wie. Gdyby podejść do tematu poważnie, wlano by miliony na konto trenera, który od razu zacznie myśleć jak na tym pogorzelisku zacząć coś tworzyć od nowa.

Aktualnie, jakichkolwiek ruchów transferowych możemy się spodziewać na przełomie lipca i sierpnia. Do tej pory będziemy czytać o porozumieniach z Kroosem i nie zdziwię się jak ktoś znowu wymyśli odrealniony plan w tylu 'sprowadźmy Fabergasa'. Inne kluby nie śpią i przyklepują swoje cele transfery. U nas dyskusja; czy Rooney, czy RVP na kapitana, bo reszta starszyzny w odwrocie.

Może jedynie Giggs jako asystent będzie tą nadzieją lepszych czasów i nasiąknie przy VG doświadczeniem by przejąć po nim stery, a może się to zdarzyć szybciej niż nie jeden sądzi. Na tą chwilę widzę czarny scenariusz jeśli chodzi przyszły rok. Nie ma drużyny, nie ma trenera i nie ma transferów.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 maja 2014, 15:47

Parę razy wywołano mnie do tablicy, że niby nie mam jaj (jakby mggigs był wyznacznikiem ich posiadania). Nie będę się bawił w cytaty i grzebał w archiwum, co dokładnie powiedział jeden czy drugi na temat Moyesa. Ważne, że wykreowano z gościa legendę, zanim jeszcze cokolwiek wygrał i dano mu kredyt zaufania, którego mało któremu trenerowi dano. I co najważniejsze, sądzono, że bez wzmocnień ten sam skład, oderwany od filaru w postaci SAFa, zacznie wygrywać ligę i pucha
Jeśli nie chce Ci się potem grzebać w archiwum, albo nie masz jaj aby przyznać się do błędu, to nie machaj szabelką i nie rzucaj oskarżeniami na lewo i prawo.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 maja 2014, 18:01

red85 pisze:BYłoby niezwykle zabawnie czytać reakcje ludzi gdybyśmy faktycznie nikogo nie pozyskali Zaraz się niektórzy popłaczą

Padlina w środku Tego mistrza to zapewne nam FA podarowała, bo padlina w środku, padlina na skrzydłach, dziurawa obrona. Podsumuwując - jedziemy na farcie!

Tak jak w przypadku doniesień o transferze do nasm tak i teraz - czekam na oficjalne info odnośnie Thiago.
red85 pisze:No jak widać. Dla niektórych transfery same w sobie mogą być bardziej ekscytujące niż odnoszone sukcesy. Bywa. Ja się jednak z tym nie zgadzam. Nawet w obecnym składzie w moim mniemaniu jesteśmy na tyle silni, aby walczyć z innymi o majstra. Oczywiście, może się zdarzyć, że kontuzje odniesie Carrick i jesteśmy w niezłym szicie i nigdy nie powinniśmy dopuścić do sytuacji, kiedy aż tyle zależy od jednego zawodnika. Jestem jednak pewien, i to wynika z wypowiedzi manago, że zrobimy coś w tym kierunku.
Heja redzie :) Wiedzialem, ze musialo z Twej klawiatury pasc cos takiego, a nie wypada kazac sie komus przyznawac do bledu skoro samemusie go popelnilo :)

Peace!

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 maja 2014, 18:52

Do czego mam się przyznawać? Do tego, że byłem za Moysem? Że był moim wymarzonym manago? Przecież to bzdura i przytaczałem kilka moich wypowiedzi na ten temat.

Wierzyłem w mistrzowski skład i jestem pewien, że z trenerem mającym pomysł na drużynę byłoby dużo, dużo lepiej. Od samego początku jak pojawiły się plotki nt tego, że Moyes ma przejąć stery miałem obawy. I one się niestety potwierdziły. A tymczasem ponoć wychwalałem go w podobny sposób co teraz LvG :lol:
Ostatnio zmieniony 23 maja 2014, 20:09 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 maja 2014, 19:04

HA!

No i bardzo zdrowe podejscie! Ja tez zachwycalem sie Tata i uwazalem, ze z kadra jaka byla damy rade. I dokladnie tak samo mysle o Enrique :) I nie bede sie tego wypieral.
Taka rola kibica.

Cytat wkleilem po przeczytaniu Twojego posta w ktorym napisales, ze Bassu sie powinien miec jaja zeby sie przyznac do bledu, czyli de facto, ze nie ma racji mowiac ze uwazales ze sklad wystarczy do walki o mistrzostwo. No a racje mial.

Ty miales racje, ze w to wierzyles, teraz miej jaja i przyjmij na klate jak Ci to Bassu wytyka :D

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 23 maja 2014, 19:12

Evra zostaje na kolejny rok! :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 maja 2014, 19:40

Emerald pisze:Ty miales racje, ze w to wierzyles, teraz miej jaja i przyjmij na klate jak Ci to Bassu wytyka :D
red mówił, że Moyes nie do końca mu się podoba jako menedżer United, bo nie chce miec drugiego Evertonu na Old Trafford, co pamietam dokladnie, bo m.in ze mną o tym dyskutował. Bassu mu wmawia, że wychwalał Moyesa i o to tu chodzi.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 maja 2014, 19:50

fieldy pisze:red mówił, że Moyes nie do końca mu się podoba jako menedżer United, bo nie chce miec drugiego Evertonu na Old Trafford, co pamietam dokladnie, bo m.in ze mną o tym dyskutował. Bassu mu wmawia, że wychwalał Moyesa i o to tu chodzi.
OK :)
Ja sie odnioslem do skladu. O Moyesie nie szukalem :)

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 23 maja 2014, 21:04

Czytam ostatnie newsy i oczom nie wierzę. Jak można zrezygnować z transferów Carvalho i Kroosa ? :shock: Dwóch zarąbistych piłkarzy ma do nas dojść a LVG mówi nie ? kuzwa ręce opadają. Takich piłkarzy to się bierze z otwartymi rękoma w naszej sytuacji. Kompletnie nie rozumiem tej decyzji... z kapelusza to nam ŚP nie wyciągnie. Szkoda wykonanej roboty przez klub bo troche musieli się napracować... pierwszy właściwie dostał wolną droge do MU, drugi obserwowany przez klub miesiącami przy odpowiedniej ofercie też by przyszedł.

strasznie wkur okres :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 maja 2014, 21:11

Kroos ponoć dla Bilda powiedział, że nigdy nie było tematu United. Nie znam niemieckiej pracy, ale Bild chyba miał zawsze trafne info :think:

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 23 maja 2014, 21:18

fieldy pisze:Kroos ponoć dla Bilda powiedział, że nigdy nie było tematu United. Nie znam niemieckiej pracy, ale Bild chyba miał zawsze trafne info :think:
Ogden natomiast (gość który pierwszy wspominał o emeryturce Fergiego i znany z wielu innych sprawdzonych newsów) powiedzial ze dwójka przestała być celem transferowym MU odkąd LVG jest managerem. Szkoda bo podobno swego czasu było blisko i szło to dopiąc ;/

Kroos może teraz mówić co chce, zachowa twarz, przedłuży kontrakt i tyle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”