Zgadzam sie z nowokiem. Islam to pokojowo nastawiona religia. Przywódcy al-kaidy wykorzystuja brak wykrztałcenia swoich podpiecznych i wmawiają im, że w ich "Piśmie Świetym" (nie wiem jak sie ono nazywa) pisze, że dopuszczanie sie tak okropnych czynów jest jedynym sposobem nawracania niewiernych.nowok pisze:Pawel pisze:nie wiesz po co?beckhs pisze:nie rozumiem terrorystow. po co oni to robia? czy to jest taka wielka przyjemnosc jak zgina setki niewinnych ludzi? wlasnie dla takich jak oni nalezy wprowadzic kare smierci !
my wg nich jesteśmy niewiernymi i dlatego zasługujemy na śmierć
nie moge sie z tym do konca zgodzic ... atak w Londynie jest reakcją na uczestnictwo brytyjczyków w okupacji Iraku. Za atakami stoi al-kaida i jej motywacja jak mi sie wydaje jest czysto polityczna. Gdybyscie troche poczytali dowiedzielibyscie sie ze Islam sprzeciwia sie terroryzmowi i szanuje ludzkie życie a także inne religie. To ze ogranizacja terrorystyczna jaką jest al-kaida wywodzi sie z kręgów ilsamskich nie znaczy ze cały świat Islamu jest zbiorowiskiem terrorystów, bo takie głosy pojawiały sie po ostatnich atakach w NY i Madrycie ... szczerze współczuje Londyńczykom i mam nadzieje ze winni zostaną ukarani.