Zamach terrorystyczny w Londynie

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 07 lip 2005, 14:20

nowok pisze:
Pawel pisze:
beckhs pisze:nie rozumiem terrorystow. po co oni to robia? czy to jest taka wielka przyjemnosc jak zgina setki niewinnych ludzi? wlasnie dla takich jak oni nalezy wprowadzic kare smierci !
nie wiesz po co?
my wg nich jesteśmy niewiernymi i dlatego zasługujemy na śmierć :roll:

nie moge sie z tym do konca zgodzic ... atak w Londynie jest reakcją na uczestnictwo brytyjczyków w okupacji Iraku. Za atakami stoi al-kaida i jej motywacja jak mi sie wydaje jest czysto polityczna. Gdybyscie troche poczytali dowiedzielibyscie sie ze Islam sprzeciwia sie terroryzmowi i szanuje ludzkie życie a także inne religie. To ze ogranizacja terrorystyczna jaką jest al-kaida wywodzi sie z kręgów ilsamskich nie znaczy ze cały świat Islamu jest zbiorowiskiem terrorystów, bo takie głosy pojawiały sie po ostatnich atakach w NY i Madrycie ... szczerze współczuje Londyńczykom i mam nadzieje ze winni zostaną ukarani.
Również mam nadzieję, że winni zostaną ukarani, ale sądzę, że szybko brytyjska policja i służby specjalne nie złapią terrorystów... To może potrwać nawet parę lat. :?

W TVN24 podali, że w Budapeszcie ewakuowano jedno z centrum handlowych, ponieważ było podejrzenie o to, że w środku podłożono bombę. Przypuszczam, że teraz będzie coraz więcej podejrzeń o zamachy terrorystyczne, i że prędko sytuacja nie będzie opanowana. :?
interia.pl pisze:Co najmniej 50 osób zginęło w eksplozjach w Londynie. Do zamachów przyznało się nieznane ugrupowanie terrorystyczne.

Grupa ta miała przeprowadzić ataki w imieniu Al-Kaidy. Telewizja Sky News poinformowała, że co najmniej jeden z zamachów w Londynie był atakiem samobójczym. Zamachowiec zdetonował ładunek wybuchowy w autobusie. Także szef londyńskiej policji wyraził obawę, że eksplozje w Londynie były "skoordynowanym atakiem". Wyższy przedstawiciel Izraela powiedział, że Scotland Yard na kilka minut przed londyńskimi eksplozjami informował Izrael o możliwym zagrożeniu atakiem terrorystycznym.
Źródło: Interia.pl

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”