Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1028

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 25 lut 2014, 23:05

Nie wiem, teoretyzuje, bo marka United jest wciaz mocna, a dostajac paroletni kredyt zaufania + sporo kasy na transfery moglby naprawde tam ugrac cos wielkiego, w Borussi jednak fundusze stanowia granice i co rok ktos odchodzi; a Kloppa wrzucilem bo to dla mnie na ta chwile najlepszy trener swiata, nie ma bardziej niewygodnego rywala niz prowadzonego przez niego BvB

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 25 lut 2014, 23:06

Obrazek

:roftl3:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2014, 8:56

Ebi pisze:Heynckes, van Marwijk 8)
Heynckes rzeczywiście nie miałby co robić, tylko wracać z emerytury, żeby wyciągać Manchester United z kryzysu. On byłby w stanie, jeśli już, to wrócić albo dla Bayernu albo Realu. Ew., jeśli trzeba byłoby ratować Borussię M-Gladbach przed spadkiem z ligi. Tylko te kluby dla niego się liczą.

Van Marwijk? Nie dał rady w HSV, więc to chyba nieodpowiedni człowiek dla MU.
cruel pisze: a druga czesc na ultra-ofensywe po Kloppa, zeby go wyciagnac z BvB za wszelka cene - efekt finalny imo bylby duzo lepszy
A gdzie tam. Klopp jest człowiekiem honorowym i nie odejdzie z BVB przed końcem kontraktu, który przecież niedawno przedłużył. Z Dortmundu zdąży jeszcze gdzieś przejść, np. na stołek selekcjonera reprezentacji Niemiec :) Albo do Bayernu po następstwo Guardioli 8)
Zresztą nie wiadomo, czy poza Borussią będzie mu tak świetnie szło - tam ma w całości decyzyjność, w innym klubie może tak nie być.

Swoją drogą, mam nadzieję, że Kroos oglądał wczorajszy mecz i nawet oferowane w Daily Mirror 15 mln euro go nie skłoni do przejścia do Manchesteru :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 lut 2014, 9:34

Wstyd. Łudziłem się, że osiągneliśmy dno jakiś czas temu, ale po raz kolejny zostałem wyprowadzony z błędu. To był chyba najgorszy mecz United jaki widziałem na przestrzeni przynajmniej kilku sezonów. Można by się pastwić nad indywidualnościami, ale wczoraj ŻADEN zawodnik United nie wyglądał jak jeszcze aktualny Mistrz Anglii. Dramat.
Swoją drogą, mam nadzieję, że Kroos oglądał wczorajszy mecz i nawet oferowane w Daily Mirror 15 mln euro go nie skłoni do przejścia do Manchesteru
Jeśli ktokolwiek rozpatruje ofert United, to chyba wie na co się pisze. Na pewno nie na grę w gotowej na już drużynie. Dla niektórych to może być również ciekawe wyzwanie, choć ja się akurat nie łudzę w przypadku Kroosa. Chyba, że to jeden z tych zawodników dla których kasa jest najważniejsza.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 lut 2014, 10:47

Ale się porobiło, ale trzeba przyznać że drużyna w tej swojej bezradności jest sumienna. Słabo jest od początku do końca. Bez wyskoków i dawania złudnych nadziei kibicom, przynajmniej mi. Konsekwencja do bólu. Za każdym razem wszyscy piszemy że trzeba zmienić to czy tamto. Teraz widać że tu trzeba trzęsienia ziemi, a może coś się ruszy. Proponowałbym zacząć od trenera, a jeżeli nie to niech cloner zrobi listę piłkarzy słabych/wypalonych w naszym składzie i wyślę do Manchesteru. Nie trzeba być znawcą żeby zauważyć ilość zbędnych zawodników w tym zespole.

ps. Valecia grał defensywnego skrzydłowego schodzącego do środka, a w jego miejsce szusował środkowy obrońca grający na boku defensywy ? Bo wczoraj chyba było takie założenie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 lut 2014, 11:06

Obrazek
takie coś ktoś wczoraj wrzucił podczas meczu (w 2 połowie). Także nie wiem czy później jakieś podania jeszcze były, ale jestem sklonny uwierzyć, ze nie, bo Rooney raczej grał przed parą stoperów :badziewie: a RvP trochę wyżej i raczej nie szukali się na boisku. Może się nie lubią? 1 podanie do Roo i to na początku meczu, przy starcie? Nie ogarniam.
Po meczu widziałem, ze RvP narzekal, ze koledzy grają w strefach, w ktorych on by chciał, przez co jest mu trudno się odnaleźć. Bidulek.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2014, 12:24

janop pisze: Śmieszą mnie natomiast pojawiające się gdzieniegdzie głosy sugerujące, że żaden ambitny zawodnik nie pójdzie do United, bo to oznacza, że może w pięciu-sześciu klubach na świecie są ambitni gracze, a transfer to każdego innego świadczy o tej ambicji braku.
Ja tylko pisałem o Kroosie :naughty: I tu akurat nie chodzi o ambicję, tylko o degradację sportową - z najlepszego klubu na świecie (przynajmniej na chwilę obecną ;)) do - niestety dla fanów United - przeciętniaka angielskiej ligi (przynajmniej na chwilę obecną). Tego nawet dwa czy więcej razy większa kasa nie uzasadni. No chyba, że dla danego gościa liczą się tylko pieniądze, ale jak sądzę (choć może się mylę) Kroos taki nie jest.

Poza tym, można przejść do sławnego klubu, który w danej chwili jest w kryzysie - ale trzeba widać jakąś wizję rozwoju tego klubu. Tak jak to widział Ribery przechodząc do Bayernu w 2007 r., kiedy też byliśmy pod kreską. A Man Utd w tej chwili po prostu dryfuje. I - choć może się mylę, bo nie śledzę tej sytuacji na bieżąco - ale wydaje się, że jakiejś lepszej perspektywy póki co nie widać. Szczególnie, że jak tu piszecie - kadra wymaga sporego przebudowania.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2014, 12:33

janop pisze: Ja rozumie, że gwiazdy, wielkie trofea itd., ale piłka nie toczy się tylko wokół finału LM itp., a czytając opinie w necie można odnieść wrażenie, że właśnie tak jest.
Bo wielu kibiców widzi tylko czarne i białe. Albo jest zajebiście, same sukcesy itd., albo czarnowidztwo, tragedia itp.

Patrząc jednak z boku, to chyba jednak różowo nie jest. Oczywiście, że Manchester nadal liczy się jako marka tak w Anglii jak i w Europie, jednak wczorajsza porażka z europejskim średniakiem daje jednak do myślenia. Spodziewałem się, że MU nie będzie miał problemów z takim Olympiakosem, a tu są krok od odpadnięcia. Wiadomo, że pewnie nikt nie liczył na końcowy triumf w LM, ale sposób pożegnania się z europejskimi rozgrywkami też ma znaczenie. Inaczej byłaby odbierana porażka z Barceloną, Realem czy Bayernem, inaczej z Olympiakosem Pireus.

W lidze też wygląda na to, że po raz pierwszy od wieków (takie mam odczucia) Manchesteru zabraknie w lidze mistrzów. Także może nie ma co popadać w przesadę, ale z pewnością prawdziwe są słowa o kryzysie. Na którego rozwiązania chyba na razie brak ?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 26 lut 2014, 13:28

Michał M pisze: Na którego rozwiązania chyba na razie brak ?
Obrazek ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 lut 2014, 13:31

Woodward strzela foty (może jakiemuś piłkarzowi Olympiakosu?)
Obrazek

A Ferguson ma już dosyć :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 26 lut 2014, 14:16

Campbell jeszcze nie gra w Anglii, a już ładuje bramy MU :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 lut 2014, 14:20

I - choć może się mylę, bo nie śledzę tej sytuacji na bieżąco - ale wydaje się, że jakiejś lepszej perspektywy póki co nie widać. Szczególnie, że jak tu piszecie - kadra wymaga sporego przebudowania.
Wcale nie tak sporego. Wystarczy na początek ktoś ogarnięty za sterami, kto ma pojecie o nowoczesnym futbolu. Ktoś z jajami. Ktoś kto potrafi wykrzesać z ludzi zdobywających bez problemów Mistrzostwo Anglii to co najlepsze.
Niekoniecznie miałem Twój wpis na myśli. Ostatnio wokół United jest taka retoryka, że mam wrażenie, że czytam o WHU, czy Granadzie. Jest źle i temu nikt nie przeczy, ale to jest taki klub, że za rok, dwa sytuacja może być diametralnie inna. Ja rozumie, że gwiazdy, wielkie trofea itd., ale piłka nie toczy się tylko wokół finału LM itp., a czytając opinie w necie można odnieść wrażenie, że właśnie tak jest.
Dokładnie.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 lut 2014, 14:44

Jeżeli przyszedłby ktoś z jajami to właśnie na dzień dobry pogoniłby część tego towarzystwa. Mistrzostwo rok temu troszkę zaciemnia rzeczywistość, jesteśmy tu i teraz a tamten tytuł wygrała "inna" drużyna. Kadra jest uboga w jakość na dzień dzisiejszy. Fergi nas nie prowadzi, czasy się zmieniły przypominam.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 lut 2014, 15:15

Zachowując swoją politykę ( dokładnie o co ci chodzi? ) jesteśmy wstanie wejść na szczyt z Fergusonem za sterami. Czasy się zmieniły. Wielkie transfery? Takie jak Fells? Nie dziękuję. Młodzi gniewni dobrze rokujący to chyba miało tak wyglądać? Ale zaraz wskoczy pewnie news że interesujemy się McCarthym z Evertonu czy czymś podobnym.

Skoro chcesz kilku nowych twarzy, to kilka starychch twarzy chyba trzeba odpalić nie?

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 26 lut 2014, 15:32

Moyes chyba trochę liczył, że dostanie samograja i jakoś pójdzie. Widać jednak, że żeby prowadzić taką drużynę, trzeba mieć trochę więcej pojęcia niż na Everton. Tak samo sądzę, że jeśli AW odszedłby z Arsenalu to by się posypało

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”