Re: Man Utd - Arsenal

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Re: Man Utd - Arsenal

Post autor: Bassu » 08 lis 2013, 23:27

Patrząc na to jaką żenadą popisaliśmy się spotkaniu LM w tym tygodniu, tylko głupiec widziałby realną szansę na mierzenie tą samą miarą Untied i Arsenalu. Szale się odwróciły, niestety. Moim zdaniem, ten mecz pokaże na jakim poziomie jesteśmy względem futbolu na światowym poziomie, jaki gra w tym sezonie Arsenal. Nie wiem jaką 11 zaprezentuje nam Moyes, ale wiem że z upływem minut, trzeba będzie się spodziewać standardowych głupich zmian chociażby. Ten mecz mi nie w smak, bo jak go przegramy to posypią się morale i już nikt nie będzie mówił że ' nic się nie stało'. Mamy listopad i nadchodzi czas by podjąć w końcu rękawice i nawiązać walkę z najlepszymi,a przy okazji zamieszać w lidze. Nic nie zapowiada, że Moyesa zwolnią bo w tym klubie nie tak się działa (choć w wypadku zwolnienia trenera ciężko mówić o tym, że to wynik tradycji klubu, skoro SAF panował tyle lat na tym stanowisku). W naszym zespole brak działań typu akcja-reakcja. Jak zobaczyłem Younga, którego Moyes jak sam zaznacza, nie widzi w tym klubie, w roli kogoś kto miał nam w Hiszpanii wygrać mecz ( a beznadziejnie symulował, za co mi osobiście wstyd jako kibicowi United) i wpuszczany jest w roli zmiennika to nie widzę żadnej konsekwencji w dobieraniu składu i układaniu taktyki na mecz. Chociaż z drugiej strony, przecież dawno nie przegraliśmy :wink:

Wróć do „Anglia”