Pierwszy dzień sprzedaży karnetów na mecze LM: 15 tysięcy biletów, znacznie więcej niż w poprzednich latach.
Tak, to zastanawiające z perspektywy kibica polskiego, ale jeśli ktoś nie wie, jak Włosi reagują na takie transfery, to może się wstrzymać z komentarzami, bo później się wychodzi na głupka. Kaka już się spłaca i od strony finansowej to świetny ruch. Wszystko, co da sportowo, to będzie wartość dodana, bo finansowo klub i tak wyjdzie na swoje.
Matri miał grać za Faraona w lidze, a wyszedł Robinho. Allegri będzie rotował składem, ale możemy mieć jasność - Balotelli nie będzie grał cofniętego napastnika, on chce grać wyżej, więc obok niego będzie grał ktoś bardziej cofnięty: Robinho albo Faraon.
Zresztą ten skład i tak nie ma prawa bytu - wraca Muntari po zawieszeniu, więc będzie grał zamiast Poliego, potrzeba w pomocy więcej ruchu i umiejętności defensywnych. Allegri nie ustawi tam dwóch graczy jak Montolivo.
gilardino11 kontynuuje ten swój pomysł z Kaką jako napastnikiem, gdy wiadomo, że on tam grać nie będzie. Ogólnie widząc jego zaskoczenie, że Kaka będzie grał na ofensywnym pomocniku i zapieprzał w defensywie, widzę, że po prostu nie masz chłopie pojęcia jak on grał w Milanie. Jako trequartista był z pracy w defensywie zwolniony i pewnie teraz będzie tak ponownie. W sezonie mistrzowskim na ofensywnym pomocniku w obronie pracował Robinho, by napastnicy byli zwolnieni, teraz równowagę zachowamy zwalniając z pracy w obronie Kakę i Balotelliego, a więc ofensywnego pomocnika i napastnika, a cofać się głęboko będzie Robinho lub Faraon.
A co mieli niby z tym zrobić, skoro Saponarę zakontraktowaliśmy na lato w zimie? Mieli przewidzieć, że za pół roku dozna takiego urazu i zablokować ten transfer?Saponara ma pubalgie. Lekarzem nie jestem i nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że skoro nasi spece od badań medycznych potrafią znaleźć problem z zębami to takie coś też powinni wychwycić.
Ulżyło mi, że dziś trenował z zespołem, pojawiły się już scenariusze, że wróci za miesiąc, ale braki kondycyjne i stracony okres przygotowawczy będzie odpracowywał długo. Chciałbym zobaczyć jego reakcje, jak spotka się z Kaką, Faraon to też będzie przeżywał.
To nadużycie. De Sciglio był na siłę stawiany na rewanż z PSV, by wzmocnić defensywę, to mogło skutkować dłuższą pauzą, ale to jeszcze nic pewnego. On wróci do zdrowia.Podobna sprawa z De Sciglio - zagra jeden mecz, musi pauzować trzy.Zdolny, fajny chłopak, ale jak ma być z niego tyle pożytku to może faktycznie lepiej go puścić za dużą kasę.
Nie 2,7 mln za 4 lata, tylko 2,7 mln rocznie na 4 lata.Milannews odpowiada na komentarze DS CSKA nt. Hondy, przypominając mu, że może nie wie iż podpisał z nami wstępne porozumienie - 2.7m za 4 lata gry.