Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 05 wrz 2013, 18:23

Ktoś nie spodziewał się, że Kaka się spłaci?
Pierwszy dzień sprzedaży karnetów na mecze LM: 15 tysięcy biletów, znacznie więcej niż w poprzednich latach.
Tak, to zastanawiające z perspektywy kibica polskiego, ale jeśli ktoś nie wie, jak Włosi reagują na takie transfery, to może się wstrzymać z komentarzami, bo później się wychodzi na głupka. Kaka już się spłaca i od strony finansowej to świetny ruch. Wszystko, co da sportowo, to będzie wartość dodana, bo finansowo klub i tak wyjdzie na swoje.
Matri miał grać za Faraona w lidze, a wyszedł Robinho. Allegri będzie rotował składem, ale możemy mieć jasność - Balotelli nie będzie grał cofniętego napastnika, on chce grać wyżej, więc obok niego będzie grał ktoś bardziej cofnięty: Robinho albo Faraon.
Zresztą ten skład i tak nie ma prawa bytu - wraca Muntari po zawieszeniu, więc będzie grał zamiast Poliego, potrzeba w pomocy więcej ruchu i umiejętności defensywnych. Allegri nie ustawi tam dwóch graczy jak Montolivo.

gilardino11 kontynuuje ten swój pomysł z Kaką jako napastnikiem, gdy wiadomo, że on tam grać nie będzie. Ogólnie widząc jego zaskoczenie, że Kaka będzie grał na ofensywnym pomocniku i zapieprzał w defensywie, widzę, że po prostu nie masz chłopie pojęcia jak on grał w Milanie. Jako trequartista był z pracy w defensywie zwolniony i pewnie teraz będzie tak ponownie. W sezonie mistrzowskim na ofensywnym pomocniku w obronie pracował Robinho, by napastnicy byli zwolnieni, teraz równowagę zachowamy zwalniając z pracy w obronie Kakę i Balotelliego, a więc ofensywnego pomocnika i napastnika, a cofać się głęboko będzie Robinho lub Faraon.
Saponara ma pubalgie. Lekarzem nie jestem i nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że skoro nasi spece od badań medycznych potrafią znaleźć problem z zębami to takie coś też powinni wychwycić.
A co mieli niby z tym zrobić, skoro Saponarę zakontraktowaliśmy na lato w zimie? Mieli przewidzieć, że za pół roku dozna takiego urazu i zablokować ten transfer?
Ulżyło mi, że dziś trenował z zespołem, pojawiły się już scenariusze, że wróci za miesiąc, ale braki kondycyjne i stracony okres przygotowawczy będzie odpracowywał długo. Chciałbym zobaczyć jego reakcje, jak spotka się z Kaką, Faraon to też będzie przeżywał.
Podobna sprawa z De Sciglio - zagra jeden mecz, musi pauzować trzy.Zdolny, fajny chłopak, ale jak ma być z niego tyle pożytku to może faktycznie lepiej go puścić za dużą kasę.
To nadużycie. De Sciglio był na siłę stawiany na rewanż z PSV, by wzmocnić defensywę, to mogło skutkować dłuższą pauzą, ale to jeszcze nic pewnego. On wróci do zdrowia.
Milannews odpowiada na komentarze DS CSKA nt. Hondy, przypominając mu, że może nie wie iż podpisał z nami wstępne porozumienie - 2.7m za 4 lata gry.
Nie 2,7 mln za 4 lata, tylko 2,7 mln rocznie na 4 lata.

Wróć do „Włochy”