Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 27

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 14 cze 2005, 9:03

Pewnie do Satnów jeszcze wyjadą niektóre drużyny, które brały udział w tamtym roku czyli ManU, Celtic Glasgow czy Roma???Dzisiaj werdykt, który klub będzia miał w składzie norweskiego piłkarza Johna Mikela Obi :) :) :) Mam nadzieję, że werdykt będzie pozytywny dla drużyny ze Stamford Bridge 8) 8)
Powiem dla niektórych niekumatych o co w tej sprawie chodzi:

Piłkarz jest formalnie zawodnikiem Manchesteru United ale jego marzeniem co zaznacza w swoich wypowiedziach jest gra w The Blues.Obi wyznał w jednym z wywiadów, że podpisał kontrakt z ManU ponieważ był do tego zmuszony! Ponieważ Nigeryjczyk ciągle uważa, że zmuszono go do podpisania umowy z 'Czerwonymi Diabłami' postanowiono, że sprawę zbada FIFA. Nie wiadomo jeszcze kiedy zostanie ogłoszony werdykt w tej sprawie. Obi został sprowadzony do ManU 29 kwietnia z Lyn Oslo za 4 mln funtów.

POZDRO

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 16 cze 2005, 16:51

Chelsea wybiera sie w drugiej polowie lipca tego roku na tourne po USA.Zaplanowano trzy mecze dwa z AC Milan a jeden z mistrzem MLS druzyna DC United Waszyngton.Przeczytajcie co napisalem w dzisiejszym news na ten temat:

"Jak podaje dzisiejszy Waszyngton Post mistrz amerykanskiej ligi MLS klub,ktorego trenerem jest Polak Piotr Nowak DC United rozegra towarzyskie spotkanie z najlepsza obecnie angielska druzyna Chelsea Londyn.

Druzyna z Waszyngtonu ma dzisiaj oficjalnie oglosic szczegoly na temat tego meczu.Czterokrotny zdobywca MLS Cup DC United Waszyngton zagra z Chelsea pod koniec lipca,prawdopodobnie 28-go,na FedEx Field in Landover.Jest spora szansa,ze mecz pokaze amerykanska stacja sportowa ESPN2.

Nowokreowany mistrz English Premier League (EPL) druzyna Chelsea London,ktora zdobyla tytul najlepszego zespolu w Anglii pierwszy po 50 latach przyjedzie do USA na tourne,gdzie rozegra dodatkowo dwa mecze z wloskim AC Milan na Gillette Stadium w Foxboro, Mass. oraz Giants Stadium w East Rutherford, N.J."

jarma70
Trampkarz
Trampkarz

Chelsea w USA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarma70 » 16 cze 2005, 18:26

No to będą ciekawe mecze w Ameryce
Chelsea pewnie zdemoluje DC United a z Milanem, upff, może być różnie.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 16 cze 2005, 18:44

Nie przesadzaj z ta demolka :D bo nic takiego nie bedzie mialo miejsca,widac ze Twoja wiedza nie jest wileka na ten temat.Oczywiscie,ze Chelsea jest lepsza druzyna,ale to bedzie turniej towarzyski i to w USA.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 16 cze 2005, 19:22

Chelsea nawet nie będzie się chciało ich zdemolować!!!Przecież napewno nie będą grali na serio, bo to jest dopiero okres przygotowawczy, więc Mourinho będzie chciał wybróbować nowe warianty gry.

Ostatni Sprawiedliwy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ostatni Sprawiedliwy » 16 cze 2005, 19:26

Mikusinski pisze:Chelsea nawet nie będzie się chciało ich zdemolować!!!Przecież napewno nie będą grali na serio, bo to jest dopiero okres przygotowawczy, więc Mourinho będzie chciał wybróbować nowe warianty gry.
Jestem gotów sie z tobą nie zgodzić. To z jakim zaangażowaniem grają klubu podczas tego turnieju pokazuje ów turniej z przed roku a dokładniej mecz As Roma-Chelsea Londyn, gdzie doszło do bójki Kezmana,Robbena i Dacurta.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 16 cze 2005, 19:38

Ostatni Sprawiedliwy pisze:
Mikusinski pisze:Chelsea nawet nie będzie się chciało ich zdemolować!!!Przecież napewno nie będą grali na serio, bo to jest dopiero okres przygotowawczy, więc Mourinho będzie chciał wybróbować nowe warianty gry.
Jestem gotów sie z tobą nie zgodzić. To z jakim zaangażowaniem grają klubu podczas tego turnieju pokazuje ów turniej z przed roku a dokładniej mecz As Roma-Chelsea Londyn, gdzie doszło do bójki Kezmana,Robbena i Dacurta.
Mnie chodzi o to, że Mourinho nie będzie podchodził do tego meczu z takim zaanagażowaniem jak np. do meczu z Liverpoolem. To są tylko sparingi, chce sprawdzić nowe taktyki na nowy sezon.

Awatar użytkownika
Simin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simin » 18 cze 2005, 3:22

Od kiedy pieniadze Romana zaczaly przeslaniac futbol do wtedy nienawidze Chelea!! Jak mozna wydac na transfery 380 milionow euro?? :roll: Przeciez co ten koles tam wyrabia to wola o pomste do nieba!! Na szczescie NIE WSZYSCY I NIE WSZYSTKO JEST NA SPRZEDAZ!! Nie udalo sie kupic Ronaldinho za 100 mln :roll: (ja pier**** to jest tyle co ma Bayern w kasie - niewiele mniej) i Adriano tez za 100 baniek nie dalo rady!! Jak dobrze, ze sa jeszcze noramlne osoby na tym swiecie, co nie leca tylko za cyferkami (pojedyncze niestety :( )
No przecie wszystkie sukcesy zostaly definitywnie kupione!! :roll: A moze nie?? Pierwsze mistrzostwo od 50 lat!! :570: robi ogromne wrazenie... to jest idealny przyklad na to, ze ten sukces mial w 85% ekonomicne podloze :( SMUTNE, ze takie rzeczy sie dzieja w pilce noznej, bo obecnie Chelsea wyprzedzila juz nawet Real w jajcach transferowych ktore wyczynia...
P.S. Nie rozumiem tez tych (i TYLKO TYCH) 'kiboli' The Blues co przyplyneli do klubu razem z nazwiskami pilkarzy, ktorzy sie tam na HURAA pojawili :roll: Problem w tym ze nikt z tych co znam sie do takiego kibicowania nie przyznaje :roll: Wszyscy byli z Chelsea 'od zawsze'... tak tak wiadomo!! :wink:
P.P.S. Jestem ciekawy czy ktos w miare kompetentny jest mi w stanie podac jakies sensowne argumenty na to ze sie myle...
Pozdro

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 18 cze 2005, 9:13

Możesz mi Simic nie wierzyć, ale ja w Chelsea nie pojawiłem się wraz z Abramoviczem. Jestem jej wiernym fanem od 1998, mam podobne poglądy do ciebie w związku do kibiców. MNie najbardziej w Chelsea śmieszy dawanie na siłę, tyuch kolejnych 100 mln euro za Adriano, mimo, że Morrati i Adriano powiedzieli już dawno "NIE".

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 18 cze 2005, 9:18

Ale najczęsiciej kibice chelsea to dzieciaki po 13 lat co sie niedawno przerzucili realu. Oni nie rozumieja co to wierność i oddanie klubowi, więc nie ma seznsu nad nimi rozprawaić!!!!!!! Dzisiaj chelsea jutro inny i tak w kółko aż zrozumieja o co w kibicowaniu chodzi! :D :D

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 18 cze 2005, 9:26

Rossi pisze:Ale najczęsiciej kibice chelsea to dzieciaki po 13 lat co sie niedawno przerzucili realu. Oni nie rozumieja co to wierność i oddanie klubowi, więc nie ma seznsu nad nimi rozprawaić!!!!!!! Dzisiaj chelsea jutro inny i tak w kółko aż zrozumieja o co w kibicowaniu chodzi! :D :D
Ale ja nie staram sie byc taki. Było dla Chelsea w moim życiu wiele czarnych chwil(powolne bankructwo)czy miłych(wejście Abramovicha, pierwsze Mistrzostwo od 50 lat). Mogłem kibicować Realowi, bo zdobywal mistrzostwa i puchary a Chelsea walczyła o Ligę Mistrzów.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 cze 2005, 9:56

Zgadzam się z wami. Dzieci, ale nie tylko kibicują klubom które są na fali, żeby tylko być "trndy". Dlatego mówią, że oni kibicują Chelsa, itp.
Ale tak samo jest z Wisłą, przez ostatnie 6 lat, kibiców krakowian, jakoś tak przybyło :roll: . Znam wiele osób, które kibicują Wiśle, tylko dlatego, że jest obecnie Mistrzem Polski, a jeśli przydaży im sięwpadka, to mówią że to sącioty. Ale to już nie są kibice, tylko ludzie nie mający pojęcia o piłce.
Ja sam nie przepadam za Chelsea, właśnie dlatego, że 3/4 obecnych kibiców, to właśnie tacy ludzie.
Ja Legii kibicuje praktycznie od urodzenia, Realowi, odkąd zaczęłem bardziej interesować się piłką nożną, czyli od około 1999roku.

Myślę, że teraz masowo zwiększy się ilość kibioców Liverpoolu(ja im kibicuje od ponad 3 lat :wink: ) i Barcelony, a jeśli pan Glazer pobawi sięw Romana, to także Manchesteru United.

Nie wspominam tu o fanatykach poszczególnych piłkarzy, którzy kibicują, akurat tej drużynie, w której gra ich idol :wink:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 18 cze 2005, 10:01

a jeśli pan Glazer pobawi sięw Romana, to także Manchesteru United.
heh.. jak narazie to MU traci kibiców a nie zyskuje :lol:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 cze 2005, 10:04

Pasztet pisze:
a jeśli pan Glazer pobawi sięw Romana, to także Manchesteru United.
heh.. jak narazie to MU traci kibiców a nie zyskuje :lol:
No bo jeszcze nie było spektakularnych i drogich transferów :wink:
Chelsea też zyskała kibiców, dopiero jak przyszli, Makalele, Duff, Cole czy Bridge, więc jesli tylko ManU, wyda kilkadziesiąt milionów na transfery, to 12-13 latki, będą szaleć za tym klubem :P

Awatar użytkownika
Simin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simin » 18 cze 2005, 13:14

No faktycznie prewaznie to dzieciaki co przybywaja do klubu nagle - przezucajac sie z innego, ale sa tez starsi przeciez!! Nagle jak gral Bayern z Chelsea w LM to z 10 kumpli zapytanych na kogo licza tylko ja i jeden jeszcze bylismy za Bayernem... :roll:
A jak im sie pytalem jakies 2 lata temu to niewazne z kim Bayern gral to na 10 spytanych zawse 6-7 bylo za Bayernem :roll:
Czyz to nie dziwny zbieg okolicznosci... ??
Przeciez wcale sie nie dzieje zle w klubie z Monachium, wrecz przeciwnie!! Wiec skad 100% nagle spadek 'kibicow' ??
Odpowiadam - interesuja ich nazwiska a nie wiernosc klubowi :(
A co do Ciebie Mikusinski to ok! Ja wcale nie twierdze ze ty jestes takim 'kibicem' bo przecie Cie nie znam, wiec na jakiej podstawie mialbym to stwierdzic :wink:
Co do Manchesteru to na miejscu ich kibicow powiesilbym Glaziera za jaja chyba za to, ze wpedzil klub w tak kolosalne dlugi... :cry:
Zawsze cenilem Man Utd, dlatego tymbardziej denerwuje mnie cala sytuacja jaka wynikla w tym klubie :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”