Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 565

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 01 cze 2013, 16:55

Trochę o powołaniach. Jak zawsze do nazwisk można się przyczepić, bo przecież w Polsce mamy 38 mln selekcjonerów. Ale niektóre decyzje Fornalika ciężko mi jest zrozumieć.

Dudek ma od początku zagrać z Liechtensteinem. Zakładam, że zostanie zmieniony w drugiej połowie. Więc w meczu z Liechtensteinem zagra dwóch bramkarzy. Oprócz tego z Mołdawią zagra kolejny golkiper (nie wykluczone, że ten sam), więc po co nam jeszcze jeden bramkarz? Dudek spokojnie mógłby być tym trzecim na Mołdawię, nawet w przypadku jakiejkolwiek kontuzji Boruca czy Szczęsnego (bo Kuszczak raczej nr 3).

Ciekaw jestem naszego zestawienia obrony na mecz z Mołdawią. Fornalik dużo ustawień tutaj nie stosował, a wypadło nam kilku graczy. Jeżeli będzie konsekwentny, to na prawej obronie powinien zagrać Boenisch, bo tak Fornalik próbował grać. W środku pewnie Wasyl z Salamonem, bo na nikogo innego selekcjoner nie postawił na tej pozycji. Obydwaj nie grają w swoich klubach. Wasyl powinien w meczu z Liechtensteinem zawiesić buty na kołku i tyle. Szkoda, że trener na próbuje w/w Szukały, bo na jesień czasu na takie próby zdecydowanie nie będzie. No cóż.

W środku pola mamy aż 6 defensywnych pomocników :!: Nie mam pojęcia, co Fornalik zamierza z nimi wszystkim zrobić :badziewie: Powołanie dla Zielińskiego media wysłały. Nadal reprezentacji brakuje typowej 10, kogoś, kto jednym prostopadłym podaniem uruchomi Lewego. A Mila na kadrę gotów jest rowerem przyjechać...

W ataku tylko dwóch, ale z drugiej strony ciężko kogokolwiek wyróżnić i dorzucić.

Cen biletów nie komentuję :roftl3:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 cze 2013, 16:58

niente pisze:Dudek ma od początku zagrać z Liechtensteinem. Zakładam, że zostanie zmieniony w drugiej połowie.
Borek mówił, że podobno tylko 10-15 minut będzie bronił.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 01 cze 2013, 16:59

Sammyy pisze:
niente pisze:Dudek ma od początku zagrać z Liechtensteinem. Zakładam, że zostanie zmieniony w drugiej połowie.
Borek mówił, że podobno tylko 10-15 minut będzie bronił.
Ale 10-15 minut pierwszej połowy czy jak?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 cze 2013, 17:06

I po raz kolejny jest szansa zagrać dobre mecze, bez spiny, a my powołujemy zawodników jakbyśmy mieli ultra defensywne mecze grać... Nie wiem co ten Fornalik kombinuje, ale kiepsko wygląda nasza kadra. Przede wszystkim Obrona kuleje, bo nie może być tak że obrońcy nie grają w swoich klubach a stanowią o tak ważnym elemencie naszej gry. Ofensywnie poza Lewym i Kubą naturalnie zaistnieć nie ma jak. Brak powołań dla Mili to dla mnie kpina w momencie gdy nie ma komu grać. Zieliński będzie kimś, ale jeszcze nie teraz. Na obecną chwilę może być Jokerem.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 cze 2013, 17:08

Borek pisze:Ciekawe ile minut dostanie Dudziu z Liechtenstainem. Pierwotnie umówione bylo 45. Teraz koncepcja sie zmienia i chca mu dac 10-15 minut.
Wydaje mi się, że czytałem też gdzieś, iż to ma być pierwszy kwadrans spotkania, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 01 cze 2013, 17:17

Wg mnie totalnie zaburzone proporcje w kadrze. 4 bramkarzy, 6 defensywnych pomocników, 1 ofensywny, 2 napastników = 2 mecze. Czyli co, Mierzej od początku oba spotkania? Bo nikogo innego tam nie mamy. Ciekaw jestem, do czego selekcjoner będzie się starał dążyć. Czy do zbliżonego ustawienia na Liechtenstein do tego z Mołdawią czy wystawi dwie różne jedenastki. Mówi, że chce zagrać dwoma podobnym składami. Ciężko to widzę...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 cze 2013, 19:52

janop pisze:Skład na dziś: Jerzy Dudek - Artur Jędrzejczyk, Bartosz Salamon, Marcin Komorowski, Jakub Wawrzyniak - Kamil Grosicki, Ariel Borysiuk, Adam Matuszczyk, Adrian Mierzejewski, Maciej Rybus - Artur Sobiech

Dwóch defensywnych pomocników musi być :lol:
Co Cię tak bawi? Bayern też gra dwoma defensywnymi pomocnikami :)

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 04 cze 2013, 19:56

Ale nie na takich cyrkowców jak Liechtenstein...

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 04 cze 2013, 20:01

Jak zwykle. :?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 cze 2013, 20:03

Podwójnie zasieki na Lichtenstein mające za zadanie pomóc Dudkowi, który pewnie jest w formie sylwestrowej - bezcenne 8)

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 04 cze 2013, 20:13

Mecz podobno zagrożony ze względu na opady :lol:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 cze 2013, 20:42

Prawdę mówiąc Dudek zakończył karierę już będąc w Realu ale fajnie,że ma okazję do 60 występu..Co prawda nie powinno to nastąpić przed meczem el.MŚ ale i tak już mamy tylko matematyczne szanse...

Dudek dziękuje za wszystko m.in za finał 2005 po którym płakałem jak bóbr ze szczęścia :brawo:

A skład jak skład gramy tym czym mamy :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 cze 2013, 21:45

Oni się założyli, że kto wbije gola stawia piwo? :lol:

W tak dogodnych sytuacjach odgrywać to aż wstyd. Prawdziwy napastnik nie ma przyjaciół w polu karnym.

Reszta to parodia futbolu. Człowiek się naoglądał Ligi Mistrzów to teraz się czuję jakbym obserwował okręgówkę.

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 04 cze 2013, 21:52

"Salaman" dobry występ, trzyma środek obrony, o reszcie się nie wypowiadam bo nie ma co.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 cze 2013, 21:56

ale jak liechteinstein sobie rozgrywa pilke z obrony, no no nasz lekki presing jest a oni czasem wychodza z klepki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”