Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: MaUser_FCI » 08 maja 2013, 22:50

Czas pisać ten nekrolog.

Strama wg mnie ma jedno wyjście. Poprowadzić ten zespół do końca ligi i złożyć wymówienie. Przy okazji wyjaśnić dlaczego tak przygotował drużynę do sezonu, że wszyscy się połamali po pewnym czasie, a jeśli to nie jego wina - wskazać jełopów z personelu, którzy leczyć nie potrafią, albo wypuszczają do gry graczy niedoleczonych (w sumie ci kretyni twierdzili, że Sneijder ma kontuzje i dlatego nie gra to wg mnie można po nich spodziewać się wszystkiego). I tyle z jego strony.

Całej winy bym na niego nie zwalał, bo zespół początkowo potrafił być skuteczny. To, że potem część zaczęła się po prostu kompromitować, albo stała się niezdatna do gry to nie do końca jego wina. Czasami załamywał niektórymi decyzjami, ale ja bym go tak nie ganił, bo sami się zastanówmy: jak stworzyć coś w takim bagnie?

Zespół kompromituje się z meczu na mecz, co mecz sędzia coś odwala, co mecz ktoś odpada a ze strony klubu cisza. Żadnych działań, ani be, ani jesteśmy słabi, ani sędziów przekupili - nic. Takiego gówna nie widziałem odkąd kibicuje temu, chyba najbardziej przypałowemu klubowi. Skończymy ten sezon aż na 9 miejscu (pewnym, że Catania przegoni), a szkoda, że Parma ma taką stratę bo chciałbym dla tej zawszonej bandy decydentów jak najniższej lokaty.

Co do zawodników to tu nie byłbym, aż taki kategoryczny. Oni w większości żenują podejrzewam przez to, że wszystko idzie na dno. Pereirę czasem aż chce się wypieprzyć, ale to jego pierwszy sezon. W dodatku nie mamy nikogo na lewą. Gargano dużo traci, ale ma ten motor do gry. Ochlastać go po pysku, wyznaczyć zakres działań i niech wierzyć, że wypali. Guarin mimo, że często wqrwiający (ach te liście z rożnych) to jednak jest za dobry, żeby oddać. Jeszcze komuś z Włoch. O Alvarezie nie ma co pisać bo wiadomo.

Jak Bóg da wyczyścić ten smród z "obsługi klubu", to potem na spokojnie siąść, spojrzeć na materiał i spróbować to jakoś sensownie poskładać. Z jakimś ogarniętym sternikiem na ławce.

Tak se myślę.

A pewnie i tak Strama, medycy, Branca zostanie. Wybijających się posprzedajemy po 5 mln, kupimy Sculliego, Rocchiemu przedłużymy kontrakt i rozpoczniemy kolejny wesoły sezon.

ps.
Jak ta Barca chce tego Handanovica za jakieś sensowne piniondze to opchnąć go. Ale wcześniej przeprosić Julione i zapytać czy by do nas nie wrócił.

Wróć do „Włochy”