Barcelona - AC Milan - Strona 65

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 mar 2013, 22:51

BARCA JUEGA DE PUTA MADRE!!!!!!!!!!!!!!!

Można się czepiać Milanu, ale moim zdaniem Barca zagrała jak za Guardioli.
Wysoki pressing, tiki-taka a nie tiki-sraka w miejscu a na skrzydłach zawodnicy ofensywni a nie pomocnicy.
Podsumowując uważam, że z tak dysponowaną Barcą każdy klub miałby ciepło. Chociaż nie ma co ukrywać, że obrona to prawdziwy zestaw Kamikaze-ninja. Nigdy nie wiadomo kiedy coś odpalą jak Mascherano z Niangiem w pierwszej połowie.

No i mówiłem, że się Messi przełamie. Mówiłem też o Alexisie no i w sumie zaliczył asystę :) A miałem oprócz Alexisa wpisać Villę, ale z racji wieku odpuściłem :)

Z zawodników to powiem, że podobał mi się w tym meczu Abate. A nie podobał mi się Pedro.

Najbardziej bałem się w przerwie, że ich Roura nie będzie umiał utrzymać w gazie i wydaje mi się, że faktycznie druga połowa trochę mniej energiczna, ale z drugiej strony Milan tak cofnięty już nie był!

VISCA!

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 mar 2013, 22:52

Przegraliśmy z jednego powodu - Barcelona na każdej pozycji ma lepszego gracza
W pierwszym meczu też miała.
Tutaj była jedna istotna różnica. Milan nie wyszedł jako zespół, tylko pół zespołu. Nie da się, mają słabszych graczy, wygrać meczu z Barceloną inaczej niż pracą na boisku. A dzisiaj kilku graczy Milanu nie pracowało dla zespołu. Niang, Boateng, El Sharaawy czy źle ustawiający się Flamini nie pomagali dzisiaj drużynie. Constant bez pomocy w postaci pomocnika i jeszcze obrońcy (tak jak Pazzini grał w pierwszym meczu, cofał się często pod bramkę - popatrzcie jak Mandzukic w Bayernie pracuje i jak często jest w obronie) nie dawał rady.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 mar 2013, 22:54

Aha - małe co nieco a'propo Montolivo.Mnie ten grajek nigdy nie przekonywał - nie jest w stanie wziąć na swoje braki ciężaru gry na najwyższym poziomie,często jest niewidoczny,żeby nie powiedziec chimeryczny.Na ligę starcza - w Europie trzeba czegoś więcej.Jeśli Milan ma jakieś braki kadrowe - to nie w obronie,ale w pomocy - konkretnie brak światowej klasy pomocnika odpowiedzialnego za kreację i przetrzymanie piłki.I pomyśleć,że kiedyś taki Rui Costa grzał u nas ławę,bo wygryzał go powoli Kaka'...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 mar 2013, 22:54

mete pisze:Barcelona nam pokazała gdzie jesteśmy w Europie. Przeczuwam, że z taką Barcą nikt by nie wygrał dzisiaj. Nie ukrywam również, że poza Milanem jedynym klubem do jakiegoś czuje sentyment jest Barcelona.
Sorry, ale sie nie zgodze. Barca nie zagrala dzis jakiegos kosmosu i niech Ci te 4 gole nie przyslaniaja oceny. Co prawda Messi blysnał dwa razy, ale pozostalych dalo sie uniknac gdyby Milan powtorzyl gre obronna z San Siro. Blaugrana w dalszym ciagu ma dziurawa obrone i to widac, bo gubia krycie, nie trzymaja linii i popelniaja bledy indywidualne. Spokojnie mozna bylo Barcie gola dzis strzelic i okazja Nianga była. Wielka strata dla Milanu byl tez brak Pazzo, ktory dzis by dal zdecydowanie wiecej na szpicy, a takze w fazie obrony. Flamini też jakos dupy nie urwal, a Muntari po wejsciu na boisku prezentowal sie lepiej. Ciekawe co sklonilo Allegrego do takiej roszady w pomocy?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 22:59 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 mar 2013, 22:54

Teraz wszyscy na kolana i składać hołd najlepszej drużynie świata! Chaos pewnie do tej pory przeciera oczy ze zdumienia.

Za to właśnie kocham tę drużynę. Wierzyłem w sukces cały czas i teraz jestem najszcześliwszym człowiekiem na świecie!

Dziękuję. VAMOS !

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 mar 2013, 22:55

mete pisze:Milan się rozwija i wróci silniejszy.
Po drodze Berlu kogoś sprzeda.

Jak można było im tyle miejsca zostawić w ofensywie.

Podejście piłkarzy do meczu było naganne. Skończy się gadka, że Allegri ma rozpracowaną Barcelonę. Dzisiaj taktyka był do bani. Mam wrażenie, ze byli pewni tego, że strzelą i grali jak grali.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 12 mar 2013, 22:55

:jupi: :D :jupi: :jupi: ale mecz. Historyczna remontada i oby tak dalej po puchar na Wembley :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 mar 2013, 22:56

Niesamowitej jak mozna zagrać w tak różne mecze jak Barca z MIlanem.

Milan sie buduje, 18 latek miał piłke na awans ale nie wymagajmy cudów.

Cóż teraz Barca-Real

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 mar 2013, 22:57

Mnie też bardzo zawiódł Milan. Ja rozumiem, młoda drużyna, dla niektórych to dopiero początki w wielkiej piłce, po drugiej stronie Barcelona i cały stadion po jej stronie ale mimo wszystko dzisiaj Milan był bardzo słaby. W pierwszym meczu widziałem kolektyw, drużynę harującą 90 minut na całej szerokości boiska, wiedzącą co i jak ma grać, idealnie niwelującą atuty Barcelony.

Dzisiaj ten zespół wyglądał jakby grał ze sobą po raz pierwszy, formacje niby poukładane tak jak skład na to pozwalał ale nie uzupełniały się, mnóstwo chaosu i niedokładności, zostawiania przestrzeni rywalom. Wszystko albo niedokładne, albo za mocne, albo za słabe albo o tempo za wolno. Barcelona dzisiaj była o klasę jak nie dwie lepsza i zasłużenie zagra dalej. Niby wszystko się ułożyło tak jak można było się tego spodziewać przed dwumeczem ale mimo wszystko jest poczucie tego, że Milan mimo kapitalnej okazji żeby wyeliminować Barcelonę dzisiaj nawet nie podjął walki.

Nie widzę sensu w zastanawianiu się co by było gdyby dziś po drugiej stronie był Bayern, BVB czy Juventus. Po drugiej stronie był dziś Milan i Barcelona go zniszczyła. Barcelona po mękach i stresie ale jednak wyszła z najgorszego jak co roku dla siebie okresu, za miesiąc nawet Bayern może nie mieć czego szukać na CN.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 mar 2013, 22:57

Po drodze Berlu kogoś sprzeda.
Wszyscy wiemy o Twoim nastawieniu.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 12 mar 2013, 22:59

Milan przed dwumeczem nie miał prawa awansować, obwinianie Nianga, Allegrego (jaka kadra, taka gra) nie ma sensu.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 mar 2013, 22:59

BarcaQzYN pisze:Teraz wszyscy na kolana i składać hołd najlepszej drużynie świata! Chaos pewnie do tej pory przeciera oczy ze zdumienia.

Za to właśnie kocham tę drużynę. Wierzyłem w sukces cały czas i teraz jestem najszcześliwszym człowiekiem na świecie!

Dziękuję. VAMOS !
A czym niby zadziwił mnie dzisiaj Corinthians Sao Paulo?

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 12 mar 2013, 23:00

Wynik szokujacy bo ekipa wloska chocby nie wiem jak slaba (a przeciez ACM to nie jest ekipa slaba jak niektorzy tu chca zasugorowac - zapewniam ze kazdy czolowy klub Europy miałby z nimi ciezko, Allegri z Gallianim robia dobra robote, ktora zaowocuje w przyszlosci), a wiec ekipa wloska to jednak specjalisci w budowaniu zasiekow. Nawet najlepsza chyba w tym elemencie w 21 wieku Cheslea zdecydowanie pobierala nauki od Italiancow.

Mecz niesamowity z punktu widzenia kibica Barcelony. Busquets zagral najlepszy mecz jaki widzialem w wykonaniu defensywnego pomocnika w roku 2013 (przebil wystep Carrica z Madrytu).
Xavi grał jak natchniony, to co potrafi kontrolowac gre tego nie mial zaden pilkarz w tej historii pilki jaka ja znam.
No i Messi, jak napisala teraz Marca, papież juz jest, po co go wybierac?

Odzielna sprawa to wysep Mascherano, jeden blad i Niang powinien zakonczyc mecz - bo nieulega dla mnie watpliwosci ze gol Nianga mecz by zakonczył (w sensie awansu).

Czekamy na Galate(oby oby), rewanz - sportowy - na Drogbie i Snajderze to byłaby cos.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 mar 2013, 23:00

Morrow pisze:W pierwszym meczu widziałem kolektyw, drużynę harującą 90 minut na całej szerokości boiska, wiedzącą co i jak ma grać, idealnie niwelującą atuty Barcelony.
I de facto to starczyło do awansu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 mar 2013, 23:01

Sorry, ale sie nie zgodze. Barca nie zagrala dzis jakiegos kosmosu i niech Ci te 4 gole nie przyslaniaja oceny. Co prawda Messi blysnał dwa razy, ale pozostalych dalo sie uniknac gdyby Milan powtorzyl gre obronna z San Siro. Blaugrana w dalszym ciagu ma dziurawa obrone i to widac, bo gubia krycie, nie trzymaja linii i popelniaja bledy indywidualne. Spokojnie mozna bylo Barcie gola dzis strzelic i okazja Nianga była. Wielka strata dla Milanu byl tez brak Pazzo, ktory dzis by dal zdecydowanie wiecej na szpicy, a takze w fazie obrony.
Barcelona zagrała dzisiaj dobrze pod rywala. A to jest najważniejsze w LM w fazie pucharowej. Obnażyła wszystkie nasze braki.

Tak jak mówie - Milan dzisiaj nie zagrał wielkiego meczu, ale nowy Milan jest budowany. Za rok będziemy mocniejsi. Jestem tego pewien.

Teraz jest łatwo kogos obwianiać, ale my nie mieliśmy szans na awnas. I tak zrobiliśmy więcej dla tego dwumeczu niż więcej oczekiwało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”