Twój ulubiony piłkarz?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 03 cze 2005, 18:43

BUNCH pisze:Kiedys Becks, teraz Deco i bardzo lubię Crisa i Ronniego
Porównaj sobie wypowiedź np. Mony ze swoją...Widzisz jakieś różnice? Mam nadzieję.

Moim ulubionym piłkarzem już od ok. 7 lat jest Pablo Aimar. Na początku było to trochę trudne z racji tego, że grając w River Plate żadko kiedy można było się o nim czegokolwiek dowiedzieć, a neta jeszcze nie miałem 8) . Tutaj przychodził z pomocą czasami Eurosport, ale to należało do rzadkości. Ogólnie cenię go za niesamowitą zdolność kreowania gry, świetną technikę i drybling (czyli to co Pisakk ceni najbardziej w futbolu południowoamerykańskim) i swoistym dodatkiem do tego jest fakt, że jest on bardzo sympatycznym człowiekiem na codzień (o ile to co da się wyczytać jest prawdą :wink: ). Bez wątpienia mój ulubiony piłkarz już od lat!

Muszę się tutaj czymś pochwalić. W niepamiętnych już czasach byłem chyba jednym z pierwszych kibiców Davida Beckhama. Zacząłem go lubić gdy miał ok. 20 lat (czyli z 10 lat temu) i zaczęło się od jednego głupiego plakatu. Gdy w Polsce jeszcze stosunkowo mało osób o nim słyszało to już był jednym z moich ulubionych graczy i tym się mogę pochawalić. Trochę mnie zmartwił późniejszy boom na jego osobę, jaki nastąpił po jego występach w reprezentacji i jak grzyby po deszczu wyrastały dzieciaki w jego koszulkach. No nic - lubię go do dziś, ale już nie tak mocno jak kiedyś niestety...

Pozdrawiam :wink:

Wróć do „Wracając Do Meritum”