Re: Nagrody Filmowe - dyskusje i komentarze

Awatar użytkownika
Josse_BG
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Nagrody Filmowe - dyskusje i komentarze

Post autor: Josse_BG » 03 lis 2012, 0:26

"Na krawędzi nieba" to zaiste bardzo dobre kino, świetna historia, w którą widz może uwierzyć. Pomimo tego, że jest to chyba najbardziej znany film Fatiha Akina, to i tak jest on mało znany w naszym kraju, podobnie jak twórczość tego reżysera. Podałeś wcześniej przykład filmu "Ludzkość", o którym szczerze powiedziawszy nigdy nie słyszałem. Nawet na FW ma niecałe 200 głosów.

Staram się do każdej grupy dodawać teoretycznie mniej znane, starsze kino, takie jak "Osiem i pół" czy "Powiększenie". Nie oszukujmy się jednak - dużo mocniej uczestników zabawy zabolałoby brak takich "Siedmiu dusz" (które notabene na Filmwebie znajdują sie w rankingu stu najlepszych filmów wszechczasów, co dla mnie jest nieporozumieniem) niż filmu Felliniego czy Antonioniego. Ja z kolei nie chcę tutaj robić zabawy dla koneserów, ponieważ zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma czas, możliwości, chęci i tak dalej, i tak dalej na oglądanie takich filmów, dlatego też próbuje stworzyć zabawę dla wszystkich. Dostałem nawet kilka pochwał prywatną wiadomością za taką inicjatywę dzięki, której stosunkowo znane filmy mogą zostać i tak odkryte przez osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z kinem.

Wróć do „Gry Forumowe”