AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1396

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 06 maja 2012, 23:02

Może ta cała kontuzja Aquilaniego była tylko bajką?

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 maja 2012, 23:04

Na początek gratulacje dla Juve za majstra. Cieszę się, że słynna bramka nie zaważy, bo popsułoby to i tak ostatnio nie najlepsze stosunki, a tak to pójdzie w zapomnienie.
Niestety ja od dawna mam wrażenie że nasz prezes bunga nunga stracił kontakt z rzeczywistością nie tylko w dziedzinie polityki. Wiele dobrego zrobił, to dzięki niemu jesteśmy najbardziej utytułowanym klubem w Europie, ale teraz robi jak na mój gust robi coraz więcej złego. Już nie raz dopadały mnie myśli, że chciałabym, by sprzedał Milan. Ewidentnie widać było braki w naszym środku pola, brak rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia, jednocześnie wszyscy wiemy, że za darmo się taki nie trafi. Jeśli porządnie się nie wzmocnimy, to w przyszył sezonie może być jeszcze gorzej, tym bardziej że nasza obrona też woła o pomstę do nieba i będziemy oglądać plecy nie tylko Juve ale i Interu. Nawet Aqua zrobiłby w dzisiejszym meczu różnicę, ale mam wrażenie że Max gdyby nawet chciał nie może go wystawiać, bo nagle będziemy go musieli wykupić za zaporową cenę 6 mln. Jeśli nie będzie wzmocnień, a może kogoś sprzedadzą z trójki Silva/Boa/Ibra to wracają chude lata. I nie pomoże ani gimnastyka Gallianiego, ani Maxa (jeśli on przy okazji nie wyleci). :( :(
Ostatnio zmieniony 06 maja 2012, 23:06 przez AgaM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 maja 2012, 23:04

Kontuzja bajką nie była. Do jej momentu grał dobrze. Zapewne decyzja została podjęta później.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 maja 2012, 23:06

Aqua to na 99% decyzja góry.

Ibra => Madryt
T.Silva => Barcelona
Allegri out (kozioł ofiarny),Marco van Basten in (ulubieniec Berlu)

Niemożliwe?Impossible is nothing!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 maja 2012, 23:08

Jeżeli Berlu sprzeda jednego z dwójki Ibra-Silva to jestem przekonany, że drugi będzie chciał odejść. Oni są teraz w prime time i nie będą chcieli tego zmarnować.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 06 maja 2012, 23:10

I walka w przyszłym sezonie o 3 miejsce. Nowy inwestor, nowi zawodnicy, nowy stadion wtedy można marzyć o Europie. Z Berlu już nic wielkiego nie osiągniemy, Juve się wzmocni w lecie, Inter tak samo a my staniemy w miejscu, o ile się nie cofniemy.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 maja 2012, 23:18

mete pisze:Jeżeli Berlu sprzeda jednego z dwójki Ibra-Silva to jestem przekonany, że drugi będzie chciał odejść. Oni są teraz w prime time i nie będą chcieli tego zmarnować.

Mam takie samo wrażenie i nie ma się co dziwić, to nie są zawodnicy, których zadowalałaby walka o 3 miejsce w SerieA, bo od Juve i Interu dostawalibyśmy baty, czyli pozycję obecnego Udinese. Mam nadzieję, że Galliani, który ma głowę na karku pokazał i powiedział Berlu to co było dziś ewidentnie widać, nasz środek pola jest chaotyczny, niepoukładany, często bezmyślny. A jak widzę Robinho.... :angry2: :rozga:
Zobaczymy, ja może jestem naiwna, ale pozostała mi jakaś nadzieja. Może to też będzie sygnał by jednak Aguę wykupić. Bo jedne kreatywny pomocnik też zrobić średnią różnicę, zdarzy się kontuzja i ..g....wno.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 maja 2012, 23:22

Z Tevezem byśmy tego misia raczej zdobyli... :|
z takim drewnem w pomocy? nie sądzę
też jestem przekonany, że jeśli silva odejdzie to ibra też opuści okręt, jeśli ibra odejdzie pierwszy to nawet bym zyczył brazylijczykowi, zeby zmienił otoczenie bo on jest za dobry na walke o trzecie miejsce w serie a... (oczywiście zakładając, że nowym panem x bedzie traore i berlu nic nie sypnie na wzmocnienia) poza tym z takim sztabem medycznym to szkoda zdrowia... ludzie odpowiedzialni za plage kontuzji powinni właśnie wylatywać na bruk

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 maja 2012, 23:33

ło matko...Z Tevezem zamiast Robinho w ataku...Przecież on nawet dziś miał 2 setki...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 maja 2012, 23:38

Przenoszę:
Dr.Football1 pisze:Przegrac majstra w derbach Mediolanu - to chyba najgorsze co moglo spotkac kibicow ACM.
Mistrzostwo zostało przegrane dwa razy, przy dwóch prawidłowych i nieodgwizdanych bramkach - z Juventusem i Catanią. Dwa razy można było budować przewagę nad Juventusem i dwa razy panowie z gwizdkiem podcięli nam skrzydła. Katalog prawidłowych i nieuznanych bramek zamyka gol z Fiorentiną, ale on nie miał takiego znaczenia, był na innym etapie sezonu.
Dzisiejszy mecz nie był o tytuł, tylko o honor w Mediolanie. Allegri przegrał i to, jednak nadal jego sezon oceniam bardzo pozytywnie - moralne (stosując słownictwo Fornalika) mistrzostwo w Serie A (Milan B bez błędów sędziów zdobyłby pewnie scudetto), naprawdę dobry występ w pucharze Włoch, gdy nie było możliwości rotacji i gracze oddychali rękawami, piękna walka z Barceloną, z którą pewnie i tak byśmy odpadli, ale złamał nas błąd sędziego.
Mogło być lepiej, gdyby nie parę jego błędów, to być może byłby mistrz, ale gdyby nie parę błędów sędziów, to na pewno byłby sezon piękniejszy. I dlatego oceniam pracę Maxa pozytywnie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 maja 2012, 23:41

Mam nadzieję, że Berlusconi myśli identycznie :)
Pozdrów Gacka i daj znac jak napisze jakiś fajny felieton.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 maja 2012, 23:43

Maciek, Trollu :lol:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 06 maja 2012, 23:55

Nie przesadzaj Wilmore, dziś to Inter był skrzywdzony, karny z d**py. Ja wiem że było wiele pomyłek na naszą niekorzyść, ale to mistrzostwo przegraliśmy w Bolonii, Florencji itp. marnując 5 punktową przewagę nad Juve nawet po tym sławetnym meczu. Możemy mieć tylko do siebie pretensje. :|

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 maja 2012, 23:58

Karmy z dupy, byc moze gol z roznego. Milan nie zgral dzis jak mistrz, raczej wystapil w roli Interu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 maja 2012, 0:00

oczywiście wilmore sedziowie w tym sezonie ani razu milanowi nie pomogli, nie było zadnego karnego z dupy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”