Ostrzeżenia - komentarze

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 06 maja 2005, 9:25

Chlopaczek pisze:
"Jeśli ktoś na ogólnodostępnym forum mówi do moderatora. "nie z tobą gadam, nie odzywaj się", świadczy o brakach w wychowaniu"

To Twoje slowa i sa one zaiscie bardzo ciekawe.Odmowa rozmowy z kims nie swiadczy moim zdaniem o braku kultury ale raczej o lekcewazeniu i o paru innych sprawach ale nie wdawajmy sie w psychologiczny aspekt tego zagadnienia.Nie odzywaj sie jest logiczna konsekwencja wyrazenie braku ochoty do rozmowy z dana osoba i tylko podkresleniem ze nie chce sie z nia rozmawiac.Wiec gdzie tutaj brak kultury albo braki w wychowaniu?Troche to naciagane.Gdyby tam byl jakis bluzg na koncu to juz bardziej ale nie bylo.
A jakby powiedzial tak samo do zwyklego uzytkownika a nie moderatora to tez by dostal ostrzezenie i stwierdzenie ze brak mu kultury?Tylko teoretyzuje ale jestem ciekawy.No chyba ze to nie bylo ostrzezenie za brak kultury.

Ale rozchodzi sie dokladnie o to zdanie:
"Dostajesz bana za brak kultury osobistej i podwarzanie reputacji moderatora"

Co to juz nie mozna podwazyc zdolnosci danej osoby do moderowania?
Ja moge podwazyc taka zdolnosc u Tomusia tylko dlatego ze nie potrafi napisac poprawnie slowa podwazyc.
Kultura osobista smita zaiste zostawia wiele do życzenia. Chłopaczek pamiętasz może co się stało jak smitu dostał bana poprzednim razem? Założył sobie nowe konto, specjalinie dla nas - byliśmy niemal wzruszeni jak jesteśmy dla niego wążni, jako ten nowo użytkownik obrazil nas nazywając takowymi czy jezcze gorszymi. Nie będę tutaj cytował tamtego tematu z kilku powodów , ale najważniejszy jest taki, że skrypt wykropkowuje przekleństwa a cytat który jest defakto zbiorem gwiazdek byłby mało wnoszący do dyskusji. Więc codzmy na podstawie tamtego tematu można stwierdzić, że użytkownik smitu wzorem kulturalnego człowieka nie jest.
Chłopaczek pamiętac należy róznież o tym, że uczestnictwo w tym froum ma charakter dobrowolny. Rejestrując się podpisało się nijako regulamin. Wszyscy tutaj obecni zgodzili się, ze strażnikami moralności będą tutaj moderatrzy i admini.
Warta uwagi jest róznież analogia kiedyś tam przytoczona przez dzidziusia: restauracja. Jak przychodzisz do mnie do restauracji i zachowujesz się tak, że łamiesz przyjete przezemnie normy mam prawo Cię wyżucić.
Interesujące były te krzyki Doriana o wolności słowa. Ktoś chyba nie rozumie co to jest wolność.

Wróć do „Wracając Do Meritum”