TRENING PIŁKARSKI !!! - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 03 maja 2005, 16:05

RoRo pisze:Wielkie dzieki Smitu :D :D :D :D

Male sprostowanie .. mam 15 a nie 16 lat, ale to malo wazne :P

Wszytko mi ladnie wytlumaczyles, ale mam jeszczejedna ytanie. Czy w wieku 15 lat mam trenowac cos silowo ?? No a jak mam trenowac sile to jak i jak najbezpiecniej ze by sie jakies kontuzji nie nabawic :wink:

Czekam neicierpliwie na pomoc :wink:

POZDRO

temat jakby dla mnie stworzony :P

a co do wieku zgadywalem :P gdybys mial 13 wtedy by to zmienialo obraz rzeczy a tak nie ma roznicy :P

co do silowni, to owszew mozesz sie pobawic by raz w tygodniu wybrac sie na silowni jezeli znajdziesz czas, jak sie domyslam chcialbys sie wzmocnic ogolnie, ale glownie na nogi, najpierw tak z 4 wejscia na silke, zaplanuj sobie trening dosyc spokojny, wybierz takie obciarzenia ktore tylko z lekkim oporem bedziesz podnosil, nie szalej i nawet za namowami nie bierz wiecej, jak sie domyslam nie miales nigdy z tym do czynienia wiec najpierw musisz przystosowac miesnie, po kilku razach zwiekszaj obciarzenie ale w dalszym ciagu nie szalej, nie chodzi o to by miec jak najwieksze muly oraz to nie zawody na wyciskanie, chodzi tylko o to by poprawic prace miesni, co do bezpieczenstwa, wszystkie cwiczenia sa bezpieczne przy odpowiednim podejciu czyli nie szalej 8) jezeli bedziesz potrzebowal moge ci nawet opisac przykladowe cwiczenia i poczatkowe obciazenia :wink:

jezeli chodzi o inne czesci ciala daj sobie spokuj, jako pilkarz nie potrzebujesz byczej klaty ani bicepsa vel pudzian :P poza tym mozesz sam siebie skrzywdzic pracujac na innymi partiami ciala w tym wieku, a z biegiem czasu stracisz motoryke ciala, szybkosc, zwrotnosc, dynamike

pozdro

bobi pisze:Treningi silowe powinno sie zaczynac w wieku 16-17 lat, zalezy to od dorastania. Jesli jestes juz wyrosniety i wiesz ze wyzszy juz nie bedziesz mozesz spokojnie zaczynac cwiczyc na silowni. Do 15 lat powinno cwiczyc sie technike poniewaz mlody organizm szybko zapamietywuje i uczy sie cwiczone na treningach triki itp. Kiedy pilkarz jest mlody nie potrzebuje treningow silowych ani kondycyjnych poniewaz organizm dorasta i wszystkie cwiczenia pojda na marne. W mlodym wieku kondycja pilkarza szybko sie regeneruje.
no wlasnie do 15 lat a roro niedlugo bodajrze bedzie mial juz 16 wiec powoli moze wprowadzac trening silowy, co do treningow kondycyjnych takich typowych zgadza sie nie sa potrzebne, ale delikatne elementy treningow kondycyjnych sa wskazane, organizm dorasta i potrzebuje przyzwyczajac sie do olbrzymiego wysilku a jedynie cwiczenia typowo silowe moga pojsc na marne

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 03 maja 2005, 16:17

No to ja wogole moge powiedziec ze robie tak ...

Jak mam trening to trenuje w tym dniu tylko na trenigach a w dniach wolnych o godzinie 19-30 ide sobie na boisko i strzelam, kiwam sie z cieniem :P i wrzucam pod bramke tak az sie sciemni ze nei bede nic widzial :P:P

chyba jak sobie raz w tygodniu biegi przelajowe w lesne zrobie to sie nic nie stanie nie ?? A jak z szybkoscia ?? Jezeli chce byc taki jak Carlso Tevez to musz jzu chyba trenowac intenywnie szybkosc nie sadzisz ?? :P

Cos tam mowiels o rozkladzie cwiczen silowych. Jak masz ochote to oczywiscie bardzo poprosze :P

POZDRO

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 03 maja 2005, 16:21

Jesli chodzi o cwiczenie na silowni to ostatnio ogladalem zarabisty program jak cwiczyc. Nie powinno sie szybko dzwigac ciezarow poniewaz wtedy pracuja chrzastki a nie miesnie. Ciezary nalezy dzwigac powoli a obciazenie nie powinno byc za duze. Lepiej jest wykonac cwiczenie wiecej razy nizeli z wiekszym obciazeniem. Przy cwiczeniu powinno sie czuc jak pracuje miesien ktory chcemy wzmocnic.

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 03 maja 2005, 16:39

bobi pisze:Jesli chodzi o cwiczenie na silowni to ostatnio ogladalem zarabisty program jak cwiczyc. Nie powinno sie szybko dzwigac ciezarow poniewaz wtedy pracuja chrzastki a nie miesnie. Ciezary nalezy dzwigac powoli a obciazenie nie powinno byc za duze. Lepiej jest wykonac cwiczenie wiecej razy nizeli z wiekszym obciazeniem. Przy cwiczeniu powinno sie czuc jak pracuje miesien ktory chcemy wzmocnic.
wyprzedziles mnie z tym :P doskonale powiedziane :P

RoRo pisze:No to ja wogole moge powiedziec ze robie tak ...

Jak mam trening to trenuje w tym dniu tylko na trenigach a w dniach wolnych o godzinie 19-30 ide sobie na boisko i strzelam, kiwam sie z cieniem :P i wrzucam pod bramke tak az sie sciemni ze nei bede nic widzial :P:P

chyba jak sobie raz w tygodniu biegi przelajowe w lesne zrobie to sie nic nie stanie nie ?? A jak z szybkoscia ?? Jezeli chce byc taki jak Carlso Tevez to musz jzu chyba trenowac intenywnie szybkosc nie sadzisz ?? :P

Cos tam mowiels o rozkladzie cwiczen silowych. Jak masz ochote to oczywiscie bardzo poprosze :P

POZDRO
no to teraz to co robisz ubarwij o zabawy ktore ci polecilem, biegi przelajowe ja jak najbardziej wskazane :P

jezeli chodzi o szybkosc to ja masz od urodzenia jedynie co mozesz zrobic to poprawic dynamike a w ten sposob wychodzi twoja szybkosc :P

ps. a tak w ogole zrobiles to cos dla mnie ?? :wink:

jezeli chodzi o rozklad cwiczen silowych, musze wiedziec jakie obciarzenie bedzie sprawialo ci juz lekka trudnosc :P wiec najpierw idz na silownie i popracuj na krzeselku i innych elementach na nogi, tylko np poki co nie rob takich rzeczy jak przysiady ze sztanga :P gdy uzyskam od ciebie to info wtedy nie bede musial na oko mowic ci jak nalerzy cwiczyc tylko juz tak jak trzeba bez zgadywania :P :wink:
Ostatnio zmieniony 03 maja 2005, 16:44 przez smitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 maja 2005, 16:41

Smitu sparingi gramy tylko w okresie przygotowawczym do rundy...około 4-5 meczy...to bardzo dobre wprowadzenie...Otoż mamy także basen... bardzo ciekawy basen taka odnowa, bicze wodne,rzeka :wink: itp...
To co wypisalem to oczywiscie nie wszystko co mamy na treningach...nie zawsze ejst tak ze wszyscy przyjda...a i jesli chdozi o sparingi ze starsza grupa gram w seniorach...jako mlodziezowiec mamy bardzo młody zespół..3 miejsce jak naarzie ale na awans się nieszykujemy dopiero co spadlismy mamy 4 ptk straty do 2 liderującej :P spokojnie sie ogrywamy w 5 lidze moze za 2 -3 lata sie na awans rzucimy :wink:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 03 maja 2005, 16:52

roro o to jeszcze pare rad dla ciebie na pierwsza wizyte :P

Załóż dziennik treningowy, tam bedziesz rozpisywal obciarzenia, postepy itp info

Na poczatku nie szalej raz w tygodniu ci styknie

Treningi niech trwaja tak z poltorej godziny :P

Pamietaj o rogrzewce

Cwiczenia wykonuj w seriach, nie wszystko na razi do domu, najlpeij z kazdego cwiczenia 3 serie po tyle powtorzen az poczujesz ze miesnie pracuja

Wybierz kilka cwiczen i zrob sobie stacje, nie omijaj nigdy zadnej !

Jak cwiczysz nogi pamietaj o wszystkim, na uda masz laweczke, krzeselko, na lydki spiecia z gryfem bez obciarzen

Nie zwracaj uwagi na innych ktorzy cwicza, rob co masz zrobic i papa, nie wzoruj sie na jakis kulturystach

Nie odpoczywaj zbyt dlugo miedzy seriami, max 2 min

Pamietaj o tym ze gdy juz z jakims ciezarem zbyt dobrze sobie radzisz zwieksz go :D

opuszczajac ciezar nie rzucaj go tylko powolutku spuszczaj :P

dobrze byloby gdybys wraz z kolega mykal na silke, dzieki temu bedziecie sobie pomagac a i lepiej sie bedzie wam cwiczyc, tylko niech kazdy na innej stacji cos robi a nie ze czeka jeden na drugiego jak skonczy

Obserwuj tych na silowni ktorzy robia jakies cwiczenie ktorego nie znasz a chcesz zaczac, pomoze ci to :P

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 03 maja 2005, 16:56

Figo11 pisze:Smitu sparingi gramy tylko w okresie przygotowawczym do rundy...około 4-5 meczy...to bardzo dobre wprowadzenie...Otoż mamy także basen... bardzo ciekawy basen taka odnowa, bicze wodne,rzeka :wink: itp...
To co wypisalem to oczywiscie nie wszystko co mamy na treningach...nie zawsze ejst tak ze wszyscy przyjda...a i jesli chdozi o sparingi ze starsza grupa gram w seniorach...jako mlodziezowiec mamy bardzo młody zespół..3 miejsce jak naarzie ale na awans się nieszykujemy dopiero co spadlismy mamy 4 ptk straty do 2 liderującej :P spokojnie sie ogrywamy w 5 lidze moze za 2 -3 lata sie na awans rzucimy :wink:

ale czasem mecze sparingowe przydaja sie podczas glownego sezonu, patrz nawet taka wisla gra sparing z jakimis druzynami, gdy podstawowi pilkarze sa na zgrupowaniu, tak samo u was byc powinno ze jak nie ma akurat w wikend kolejny to jakis sparing by sie przydal, nawet czasem w srodku tygodnia godzinny sparing jest dobry 8)

aha no skoro grasz w seniorach juz to luzacko :P dobrze ze macie basen :P przydatna sprawa naprawde :P widze ze tobie sie moja pomoc nie przyda zoorganizowane macie wszystko jak nalerzy :P

co do awansu POWODZENIA

przepraszam za napisanie posta pod postem

czy mod moglby go polaczcy z poprzednim ?? :twisted: :twisted:

mam problemy techniczne i nie moge tego dokonac :?

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 05 maja 2005, 18:17

Wymyslilem sobie plan treningu stzreleckiego :P:P:P

Najpeirw seria strzalow z lewej nogi, po prowadzeniu pilki okolo 10 metrow, potem to samo tylko ze z prawej nogi - na kazda noge 20 strzalow

tak samo wrzutki, po lekkim rajdzie, po 20 wrzutek na kazda noge ...

W koncu kapkowanie w strone bramki i strzal z powietrza .. takze 20 strzalow.

Jak myslicie/isz (Smitu) da rade ?? I to tak co drugi dzien czy codziennie ?? :twisted: :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 05 maja 2005, 18:57

A tak z ciekawości Smitu , przypadkiem chelsea sie po ciebie nie zgłosiła żebyś zastąpił Murinho?? taki z ciebie naukowiec że łep pęka , byśmy wyskoczyli meczyka jeden na jeden bo ci twój trenig nawet nie pomógł to skończ tu ludzi pouczuać bo oni lepiej więdzą co maja robić i jak to mają robić.. taktyk z ciebie od 100 boleści..

kurczakov

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kurczakov » 05 maja 2005, 19:34

Witam czy Smitu moze wiesz jaki jest najlepszy trening na poprawe techniki czy żąglerki czy prowadzenie piłki. Mam 17 lat.
Mam filmik jak w pilke gram (nic sczególnego) jak obejzysz to mozesz powiedziec jak oceniasz moją technike.
http://s23.yousendit.com/d.aspx?id=345J ... GTJ94QLBAE

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 05 maja 2005, 19:39

kurczakov pisze:Witam czy Smitu moze wiesz jaki jest najlepszy trening na poprawe techniki czy żąglerki czy prowadzenie piłki. Mam 17 lat.
Mam filmik jak w pilke gram (nic sczególnego) jak obejzysz to mozesz powiedziec jak oceniasz moją technike.
pozwolilem sobie obejrzec ten filmik i widzeze troche trickow umiesz tylko w tym filmiku dosc czesto je powtarzasz i cos ci czasm ucieka ta pilka podczas dluzszej zonglerki ale i tak sporo umiesz

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 05 maja 2005, 21:52

RoRo pisze:raz w tygodniu biegi przelajowe w lesne zrobie to sie nic nie stanie nie ??
ja raz sobie zrobilem biegi po lesie to zawadzilem noga o jakis korzen to mi sie odechcialo biegac po lesie jak wywalilem i obilem twarz :?

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 05 maja 2005, 21:57

ja trenuje na Zks Tamel Tarnów i bardzo dobrze mi się tam trenuje przeste treningi poprawiła sie moje szybkość i poczucie humorku :) :wink:

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 05 maja 2005, 22:56

unojedrzej pisze:A tak z ciekawości Smitu , przypadkiem chelsea sie po ciebie nie zgłosiła żebyś zastąpił Murinho?? taki z ciebie naukowiec że łep pęka , byśmy wyskoczyli meczyka jeden na jeden bo ci twój trenig nawet nie pomógł to skończ tu ludzi pouczuać bo oni lepiej więdzą co maja robić i jak to mają robić.. taktyk z ciebie od 100 boleści..
a o co sie zalozysz ze nie masz racji :P wyskoczyl bys ze mna jeden na jeden i razu bys mnie nie przeszedl :roll: :twisted: :twisted:
skad wiesz jaki ze mnei taktyk ?? prezentowalem sie w tym temacie pod tym wzgledem ?? :roll: :twisted: a skoro ktos sie pyta o pomoc a ja mu powiem cos nowego to to robie bo sie na tym znam tyle ... co do murinho nie znam :? pewno to jakis zul z twojej wsi, ale jezeli chodzi ci o trenera Chelsea to niejaki Mourinho dzwonil niedawno przed meczem z barca i sie pytal jak wygrac, pozniej niestety zmienilem telefon i nici byly z pokonaniem liverpoolu :?

paszkwil pisze:
RoRo pisze:raz w tygodniu biegi przelajowe w lesne zrobie to sie nic nie stanie nie ??
ja raz sobie zrobilem biegi po lesie to zawadzilem noga o jakis korzen to mi sie odechcialo biegac po lesie jak wywalilem i obilem twarz :?
ojjj trzeba bylo uwazniej biegac :P :twisted:

RoRo pisze:Wymyslilem sobie plan treningu stzreleckiego :P:P:P

Najpeirw seria strzalow z lewej nogi, po prowadzeniu pilki okolo 10 metrow, potem to samo tylko ze z prawej nogi - na kazda noge 20 strzalow

Jak myslicie/isz (Smitu) da rade ?? I to tak co drugi dzien czy codziennie ?? :twisted: :wink:

POZDRO

powiem troche ogolnie, kazdy trening po ktorym czujesz ze poprawiles sie i urosly twoje umiejetnosci jest dobry, szczegolnie gdy sam go wymysliles i daja efekty to wtedy masz rownierz satysfakcje wieksza z wlasnej pracy :P :wink: - co do twojego pomyslu :P mialem kiedys podobny i po pewnym czasie postkutkowalo 8)

kurczakov pisze:Witam czy Smitu moze wiesz jaki jest najlepszy trening na poprawe techniki czy żąglerki czy prowadzenie piłki. Mam 17 lat.

niestety filmik mi nie dziala :? wyczerpal sie :P jak mozesz wrzuc go jeszcze raz :P :wink:

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 05 maja 2005, 23:18

RoRo pisze:Wymyslilem sobie plan treningu stzreleckiego

Jak myslicie/isz (Smitu) da rade ?? I to tak co drugi dzien czy codziennie ??

POZDRO
Najlepiej jakbys wrzutki z kims trenowal, bo wtedy dopracujesz celnosc, tak samo strzal z powietrza bardziej go dopracujesz jezeli ktos bedzie ci dosrodkowywal. A co do strzalow to najlepiej najpierw slalom jakis a potem strzal i bedzie wszystko pieknie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”