Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 649

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 gru 2011, 23:43

Oczywiscie kontuzja Jonsa to nie wina medykow ale ogromnegp pecha i debilizmu Dempseya.

Young 3 ubiegłe sezony 35 meczy srednio w lidze u nas 2-3 raz wypada tym razem na 2-3 tygodnie,to jest chore, na maraton zostajemy z paroma obroncami.Mam nadzieje ze blizniaki sie wykuruja a Tom bedzie dostapny od stycznie bo na serio bedzie trzeba kogos kupic.

Najlepsze jest to za napastnikow mamy pod dostatkiem wiec moze Roo pojdzie pograc do srodka pola..zobaczymy.Gra dlugimi momentami dzisaj byla kosmiczna.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 gru 2011, 23:52

MGiggs pisze:Mam nadzieje ze blizniaki sie wykuruja (...)
Jasne... :smile2:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 gru 2011, 23:55

Jonsa niesamowicie szkoda.Mamy niesamowitego pecha. No mam nadzieje ze Blizniaki cos pograja wiecej;) moze Barcelona da jakies napoje na kosci :wink:
Jak ma peknieta jarzmowa to tyle nie bedzie gral.

Rio wroci wiec moze nie bedzie koszmarnie ale w srodku zostajemy z MC i Giggsem...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 gru 2011, 1:20

Kapitalny mecz Diabłów okraszony kapitalnymi bramkami. Jesteśmy w formie przed bardzo ważnym świątecznym okresem, to dobra wiadomość. Szybko się otrząsnęliśmy po LM i to cieszy. Dziś każdy zawodnik (może poza Youngiem) zasługuje na pochwałę. Szczególnie pierwsza połowa świetna w naszym wykonaniu. Nawet Lindegaard dziś potwierdził, że może być pewnym punktem naszej defensywy. Smalling na środku to przyjemny widok. Jednym słowem, brawo. Forma wróciła, trzeba dalej grać swoje a City prędzej czy później znów pogubi punkty.

Jedyny minus to urazy. O ile Younga przetrwamy, tak 6tyg bez Jonesa wobec kontuzji w środku to bardzo dużo i wielka szkoda bo Anglik z każdym meczem rozkręcał się w środku pomocy. Cóż, jest Gibson, od biedy Park i Pogba, niebawem powinien wrócić Cleverley, zawsze można też cofnąć Rooneya, jakoś musimy sobie radzić. Teraz trzeba się modlić o zdrowie dla Carricka, jak jego zabraknie to będzie bieda. Z Michaelem w takiej formie, kto by nie grał z nim w środku będzie miał ułatwione zadanie. Na ten moment, jak dla mnie, nasz najlepszy zawodnik w tym sezonie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 gru 2011, 14:58

Obrazek
Epicki zawodnik.

Jones podobno od 6-8 tygodni.W zwiazku z kontuzjami VIdy Fletchera oraz Toma SAF bedzie chyba musiał kogoś kupic w okienku transferowym.

Teraz mecze z WIgan i Black na OT wiec z nasza forma i forma rywali powinno byc bardzo dobrze, czas porotowac skladem dac pograc Gibsonowi bo na kolkow z Wigan bedzie idealny.Od stycznia zaczynaja sie wyjazdy na NEwclastle Arsenal City(FA) wiec mysle ze jesli potwierdzi sie przypuszczenie o kontuzji Jonsa,zostanie ktos kupiony bo JOnes zapewnial 3 pozycje(CB RB DM).

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 gru 2011, 17:14

Pojawiały się wcześniej głosy czy to mediów czy fanów łączące nas z Tiote i tu moje pytanie. Pomijając już to, że Tiote od 22 października zagrał dwa mecze, to on przypadkiem nie pojedzie z WKS na Puchar Narodów Afryki?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 gru 2011, 11:51

Jones jednak nic poważnego i prawdopodobnie będzie gotowy na poniedziałkowe spotkanie z Wigan :jupi:

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 23 gru 2011, 11:58

Za to Ashley będzie pauzował kilka tygodni. W sumie nie ma tragedii, i tak nie prezentował ostatnio nie wiadomo jakiego poziomu.
Coś czuję, że SAF odpuści te zimowe zakupy mając na uwadze zdrowego Jonesa...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 gru 2011, 13:45

:jupi: niesamowicie sie ciesze,juz wczoraj na Twiterku u dość szanowanego kolesia pojawilo sie info ze ma tylko siniaka ale wolałem poczekać.Kapitalna wiadomość! Oczywsicie Jones wg mnie powinien dostac wolne na 2 najblizsze mecze gdzie gramy ze slabiutko grajacymi Wigan i Blackubern gdzie idzie porotowac i dac pograc Parkowi Gibsonowi nawet rewerwie jak Ravel czy Fryers.

Young wypada ale i tak nie do ruszenia jest Nani z LAV ktorzy graja znakomicie i robia niesmowite wiatry na flankach.Brak kontuzji Jonsa to naprawde swietne wiadomosci. :beer:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 gru 2011, 0:40

Nowy nabytek Czerwonych Diabłów może z bliska obserwować umiejętności Carricka, ponieważ z konieczności występuje on na środku pomocy. Po głębszych analizach Jones zaznacza, że jego współpartner posiada szósty zmysł.

- On jest wspaniały. Zbyt mała ilość ludzi zdaje sobie sprawę z tego, jak ważny jest dla drużyny. To świetny piłkarz i dobry kolega, Jednak ludzie często go nie doceniają - powiedział Jones dla ManUtd.com.

- Wielu ludzi nie zauważa jak jest dla nas ważny, ale kiedy gra się z nim w jednej drużynie, nie można nie być pod wrażeniem. Wydaje mi się, że posiada szósty zmysł. Wie jak się ustawić i zna kierunek lotu piłki. To jest fantastyczne.

- Zawsze potrafi się znaleźć w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie, aby odebrać piłkę i przerwać akcję rywala. Świetnie także drybluje i dokładnie podaje. Jednak najbardziej mi się podobają jego bramki - a strzelać umie, co pokazał w meczu z QPR.
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... sty-zmysl/

O to! O to! O to! Zawsze mówiłem, że Carrick jest świetny, nie dawno niektórzy chcieli go wymieniać na Lucasa, z całym szacunkiem dla Brazylijczyka. To jeden z najbardziej niedocenianych graczy nie tylko United, ale i w Anglii. Zresztą wystarczyło poczytać co mówią o nim maestra środka pola jak Scholes, Iniesta, Xavi, Alonso. Ale tak to już jest z DM, Makelele też nie był przez wiele lat doceniany, dopiero jak go Real pogonił, pokazał jak ważna to pozycja w futbolu. Oby Michael był jak najdłużej w takiej formie jak teraz, bo po prostu uwielbiam patrzeć na jego grę w takiej dyspozycjii aż chciałoby się z kimś takim grać, facet nie dośc, że wyczyści za Ciebie środek pola, to jeszcze Ci zagra do nogi gałę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 gru 2011, 0:50

Trudno się nie zgodzić :D Pisałem chyba na poprzedniej stronie, że dla mnie to piłkarz sezonu na ten moment jeśli chodzi o United. Świetna dyspozycja w ostatnich miesiącach i zdecydowanie filar tej drużyny. A dwa sezony temu połowa kibiców MU chciała go wywalić na zbity pysk jak dawał dupy w co drugim meczu i zawalił rewanż z Bayernem. W tej chwili to jest TEN Carrick, którego wielka cena, gdy go kupowaliśmy z Tottenhamu, wydawała się promocją kiedy był w formie kilka lat temu. W tej chwili udowadnia, że był wart każdego wydanego funta i jak pisałem wcześniej, szkoda, że Fergie nie daje pograć z nim Morrisonowi i Pogbie bo mogliby sporo skorzystać. Nie mogę się doczekać aż Clev się wyleczy i jak będzie wyglądała jego współpraca z Michaelem. Środek Carrick - Cleverley brzmi bardzo interesująco.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 gru 2011, 1:20

Panowie juz wszystko napisali ja dodam od siebie ze znowu nas okradziono z karnego :lol: ,nawet komentatorzy ze SKY sie smiali jak Halsey tego nam nie dal,1000% karny.

Morrow a gdzie widzisz Jonsa? Dla mnie jak facet wypali bedzie niczym Essien :wink: .

Od siebie chcialem dodac ze znakmoty mecz rozegral Small na srodku i widac ze to jego naturalna pozycja.Teraz 2 mecze na OT gdzie powino byc gladko choc w prem o kazdy punkt trzeba walczyc.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 gru 2011, 1:30

Nie mogę się doczekać aż Clev się wyleczy i jak będzie wyglądała jego współpraca z Michaelem. Środek Carrick - Cleverley brzmi bardzo interesująco.
o to! o to! o to! chciałem tu wkleić jakieś fajne zdjęcie jak czasami na redcafe wrzucaja podniecenie, ale nie potrafie takiego znaleść. Jaram się samą myślą na taki środek pola :)

A co do Jonesa...to jeszcze nie dawno były śmichy na forum za cenę, a jeden wolał Mexesa od niego. Jak to tak dalej pójdzie to te 16 mln zapłacone będzie niezwykłą promocją. Ale tak to właśnie z Fergiem jest on jak już kogoś upatrzy i wie, że ten typ pasuje jak ulał to nie oszczędza zresztą podobnie było z Carrickiem. Nie zawsze to wypala vide. Veron, ale w wiekszości przypadków jednak tak. Sam jestem w kropce gdzie tego gościa ustawiać, bo on wszędzie gra rewelacyjnie :mrgreen: Szkoda kogoś takiego z takim ciągiem na bramkę "marnować" na środku obrony, bo gdyby jeszcze poprawił podanie i grę kombinacyjną to po prostu idealny box to box jak pisze Giggs nowy Essien. Zobaczymy jak się jego kariera potoczy, jednak jeśli będą go omijały kontuzje i nie zdarzy się nic nie przewidywalnego to będziemy mieli mnóstwo pociechy z niego, a jak już wspomniałem wcześnie te 16 mln za parę lat czy naście będą wyglądać zabawnie :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 gru 2011, 1:45

Maxesa?

Moim zdaniem najslabiej gral Jons na srodku obrony :wink: na prawej rewelka w srodku 2 znakomite mecze.On ma 19 lat a porusza sie jak czolg po boisku,ja go widze na srodku pomocy z powodow tego ciagu na bramke.On nie bedzie stal na srodku obeony,on musi byc pod gra caly czas, taki Rooney pomocy.Jak jeszcze poprawi strzal podanie :roll: .

Tom-MC? Z profilu powinno byc niezle,zobaczymy jak to bedzie wygladalo.SAF widze chce zbudowac inaczej grajacy MU.Danny schodzi na skrzydlo Nani pojawia sie jako napastnik kolo LAV i obaj dubluja skrzydlo(gol giggsa) Welbeck szuka gry na skrzydle znowu nani na szpicy Roo nizej...no chyba SAF chce zbudowac ladnie grajacy zespol.

Modlic sie i dac na tace :wink: za zdrowie MC Roo Naniego LAV Jonsa ktorzy sa w kapitalej formie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 gru 2011, 9:57

I właśnie dlatego, że ta ofensywna czwórka ma tyle swobody nie było i nie ma miejsca u nas na ofensywnego pomocnika niemal odciążonego od zadań defensywnych.

Co do Carricka - zawsze byłem jego fanem choć oczywiście w pewnym momencie również i ja miałem wątpliwości czy wróci do optymalnej dyspozycji. Nigdy jednak nie chciałem go sprzedać. To fantastyczny zawodnik, ale nie będę się dłużej nad tym rozwodził bo wiele już zostało powiedziane. W podobnym tonie do Jonesa wypowiadał się za pośrednictwem twittera Zeki Fryers, który był zachwycony tym ile podpowiedzi w meczu z Leeds otrzymał od Michaela.

Co do Jonesa - jak dla mnie CM na chwilę obecną. Już to kiedyś powiedziałem - takiego ciągu na bramkę nie można marnować.
A tak w ogóle na wybitnie trudne wyjazdy chciałbym zobaczyć coś na wzór:

.............Carrick......
......Jones..........Clev
Nani......................Welbeck
.............Rooo

Roo z Welbeckiem wymienialiby się pozycjami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”