jakby to powiedziec temat stworzony dla mnieRoRo pisze: Ni i Smitu na to czekalem:P:P
na wstepie grasz na zajefajnejRoRo pisze: Mam 3 treningi w tygodniu, w klubie gram jeden mecz na tydzien (mecz ligowy no nie), nie mam zadnych saun i jakuzzi
:P, mozliwosci indywidualnego treningu mam takie ze ide na boisko i sobie moge troche popodbijac pilke, postzrlac i takie tam, u mnie w miescie nie ma zdych miejsc rekreacyjnych
, A gram takeigo skrzydlowego napastnika, z jednej strony mam stzrelaca z drgiej dozucac, klepac kiwac i takei tam
;P
No to jak, poradisz mi cos ?? POZDRO idzieki z gory
3 treningi w tygodniu to troche malo biorac pod uwage to ze masz ile ? 16 lat ? no i plus mecz ale to inna sprawa, szkoda ze nie masz zadnej odnowy, a moze choc jakis basen albo jakies jeziorko, teraz sie cieplo robi wiec mozna raz w tygodniu sie wybrac poplywac
jak juz idziesz na boisko to nie poprzestawaj na odbijaniu pilki i strzelaniu, jak juz wczesniej pisalem pobaw sie w rozne gierki, i to co nazywam z kumplem ole, wez z dwoma kolegami badz jednym pograjcie kazdy na kazdego z tym ze nie na bramki a na okiwanie przeciwnika, zarowno poprawicie kondyche jak i drybling to jest naprawde dobre cwiczenie i daje satysfakcje jak grajac we 3 puscisz kumplom dwie siaty wtedy mowisz "ole" i jedziesz z nimi dalej
jak napisales jestes takim niby skrzydlowym, wiec oprocz wrzucania pilki musisz czasem w pelnym biegu ja przyjac, tez mam na to fajne cwiczenie, jak mieszkasz w bloku to wracajac z grania zamiast niesc pilke wprowadz ja tak z 20 schodkow do gory noga, tak by byla blisko nogi
masz malo treningow wiec mozesz sam sobie urzadzac w dni bez treningow treningi indywidualne, oprocz grania i zabaw z pilka, popracuj bez pilki, pobiegaj, tak z 15 do 20 max min lekkim truchtem, jak masz mozliwosc na jumping tez wykonaj tak z 50 metrow z raz w tygodniu, na wzmocnienie nog, do tego mozesz porobic takie cwiczenia jakie na rozgrzewke robicie w klubie, skipy, przeplatanka itp, tylko nie baw sie w cwiczenia koordycyjne zeby sobie siary na dworze nei robic
hmmm czy cos jeszcze ... mozesz np jezdzic czesto na rowerze, zamiast walic autobusem gdzies myknij na bajku, niby wydaje sie to wszystko takie banalne ale pomaga
a i jeszcze jedna rada, jak wracasz po meczu pokimaj troche, sen najlepiej regeneruje cialo, goraca kampiel z sola lecznicza albo prysznic na zmiane cieply i zimny dziala troche jak sauna
bobi co do ciebie to nic dodac nic ujac masz to co powinienes miec w klubie jedyne co sam mozesz robic to grac dla przyjemnosci