TRENING PIŁKARSKI !!!

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: smitu » 03 maja 2005, 15:22

RoRo pisze: Ni i Smitu na to czekalem :P:P:P
jakby to powiedziec temat stworzony dla mnie :P
RoRo pisze: Mam 3 treningi w tygodniu, w klubie gram jeden mecz na tydzien (mecz ligowy no nie :P), nie mam zadnych saun i jakuzzi :P:P, mozliwosci indywidualnego treningu mam takie ze ide na boisko i sobie moge troche popodbijac pilke, postzrlac i takie tam, u mnie w miescie nie ma zdych miejsc rekreacyjnych :P, A gram takeigo skrzydlowego napastnika, z jednej strony mam stzrelaca z drgiej dozucac, klepac kiwac i takei tam :P;P

No to jak, poradisz mi cos ?? POZDRO idzieki z gory
na wstepie grasz na zajefajnej 8) pozycji

3 treningi w tygodniu to troche malo biorac pod uwage to ze masz ile ? 16 lat ? no i plus mecz ale to inna sprawa, szkoda ze nie masz zadnej odnowy, a moze choc jakis basen albo jakies jeziorko, teraz sie cieplo robi wiec mozna raz w tygodniu sie wybrac poplywac :P to podziala moze nie w tak duzym stopniu jak sauna ale z pewnoscia odprezy miesnie,

jak juz idziesz na boisko to nie poprzestawaj na odbijaniu pilki i strzelaniu, jak juz wczesniej pisalem pobaw sie w rozne gierki, i to co nazywam z kumplem ole, wez z dwoma kolegami badz jednym pograjcie kazdy na kazdego z tym ze nie na bramki a na okiwanie przeciwnika, zarowno poprawicie kondyche jak i drybling to jest naprawde dobre cwiczenie i daje satysfakcje jak grajac we 3 puscisz kumplom dwie siaty wtedy mowisz "ole" i jedziesz z nimi dalej :P, z takich ciekawych zabaw, to jezeli masz psa kiwaj sie i baw z nim ile sie da :P poprawi to technike i opanowanie pilki,

jak napisales jestes takim niby skrzydlowym, wiec oprocz wrzucania pilki musisz czasem w pelnym biegu ja przyjac, tez mam na to fajne cwiczenie, jak mieszkasz w bloku to wracajac z grania zamiast niesc pilke wprowadz ja tak z 20 schodkow do gory noga, tak by byla blisko nogi :D tez pomaga :P po jakims czasie :P

masz malo treningow wiec mozesz sam sobie urzadzac w dni bez treningow treningi indywidualne, oprocz grania i zabaw z pilka, popracuj bez pilki, pobiegaj, tak z 15 do 20 max min lekkim truchtem, jak masz mozliwosc na jumping tez wykonaj tak z 50 metrow z raz w tygodniu, na wzmocnienie nog, do tego mozesz porobic takie cwiczenia jakie na rozgrzewke robicie w klubie, skipy, przeplatanka itp, tylko nie baw sie w cwiczenia koordycyjne zeby sobie siary na dworze nei robic :P

hmmm czy cos jeszcze ... mozesz np jezdzic czesto na rowerze, zamiast walic autobusem gdzies myknij na bajku, niby wydaje sie to wszystko takie banalne ale pomaga 8)

a i jeszcze jedna rada, jak wracasz po meczu pokimaj troche, sen najlepiej regeneruje cialo, goraca kampiel z sola lecznicza albo prysznic na zmiane cieply i zimny dziala troche jak sauna :wink:

bobi co do ciebie to nic dodac nic ujac masz to co powinienes miec w klubie jedyne co sam mozesz robic to grac dla przyjemnosci 8)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”