FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1429

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 31 sie 2011, 13:42

3-4-3 to super formacja. Jak grałem w swoją pierwszą FIFĘ ponad dekadę temu to właśnie to ustawienie wybrałem. I tak przylgnęło do dziś. Co wyjdzie jakaś FIFA czy PES to zawsze tworzę swoją drużynę i 3-4-3 :)
Fajnie by było gdybyśmy więcej tak grali. Sentyment mam jakiś do tej formacji :wink:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 31 sie 2011, 13:47

Moja pierwsza ulubiona tez bylo 3-4-3 w zasadzie jak bylem malu to wlasnie tak ustawialem na papierze wszystkie 'swoje' druzyny np. Dream Team Cryouff'a.

Ale wydaje mi sie, ze o ile w PD takie ustawienie moze sie sprawdzic w 90% meczow to w LM ciezko bedzie tak grac. Poza tym jest Dani Alves, ktory jakos nie pasuje do tego ustawienia (wiem, ze Guardiola powiedzial co innego, ale jednak...).
No i ostatnia rzecz... po co zmieniac cos co ociera sie o doskonalosc? Dla mnie to 3-4-3 jest tylko urozmaiceniem i metoda na zaskoczenie przeciwnika, ale 4-3-3 to podstawa i doskonale funkcjonujaca w Barcelonie maszyna.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2011, 14:02

Emerald pisze:No i ostatnia rzecz... po co zmieniac cos co ociera sie o doskonalosc? Dla mnie to 3-4-3 jest tylko urozmaiceniem i metoda na zaskoczenie przeciwnika, ale 4-3-3 to podstawa i doskonale funkcjonujaca w Barcelonie maszyna.
Zgodziłbym się choć nieco inaczej ubrałbym to w słowa. Nie wierzę, aby 3-4-3 stało się nagle naszym wyjściowym ustawieniem, ale na pewno jest to opcja, którą możemy stosować jeżeli okoliczności będą sprzyjały tudzież wręcz wymagały takiej zmiany.

Jeśli chodzi o Alvesa w 3-4-3 to Pep już zdążył powiedzieć, że mógłby tam grać a ja patrząc ja jego występy w Superpucharze jestem skłonny w to uwierzyć. W tym dwumeczu grał zdecydowanie bardziej asekuracyjnie, w dużej mierze rezygnując ze swojej ofensywnej gry i skupił się na obronie gdzie dobrze sobie radził z Cristiano Ronaldo. Oczywiście wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do Alvesa grającego bardzo ofensywnie, ale nie oznacza to, że nie mógłby grać inaczej w razie potrzeby.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 sie 2011, 14:04

Jak dla mnie 3-4-3 jest fajna na mecze ligowe poza Realem. Całkowita dominacja nad rywalem. Natomiast przeciwko rywalom grającym dobrze skrzydłami (United czy Real) mogło być gorzej. Z Villarrealem dość fajnie to wyglądało a oglądać trójkę z czwórki Cesc, Xavi, Iniesta i Thiago to czysta przyjemność.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2011, 14:07

Dobrze, że akurat wpadłeś do tematu mete :P

Sanchez vs Villarreal :wink: Choć nie od niezawodnego allasa także pewnie nieco gorsze jakościowo (zarówno jeśli chodzi o dobór fragmentów jak i jakość).

Od allasa mamy Thiago --->

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 31 sie 2011, 14:09

Przy takiej formacji trzeba miec chyba wysokich obroncow, a nie maluchow takich jak Alves, poza tym jego wartosc dodana to głownie ofensywa. Zreszta Alves gra u was tak, ze praktycznie to nie jest 4-3-3 tylko 3-4-3 przechodzace w 3-4-4 :D

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 31 sie 2011, 14:27

tylerdurden pisze:3-4-3 przechodzace w 3-4-4
a za dwóch w tej układance gra Messi ? :)

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 31 sie 2011, 14:48

Mialobyc 3-3-4 ofkors :)

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 01 wrz 2011, 22:47

mete pisze:Jak dla mnie 3-4-3 jest fajna na mecze ligowe poza Realem. Całkowita dominacja nad rywalem. Natomiast przeciwko rywalom grającym dobrze skrzydłami (United czy Real) mogło być gorzej. Z Villarrealem dość fajnie to wyglądało a oglądać trójkę z czwórki Cesc, Xavi, Iniesta i Thiago to czysta przyjemność.
Nie tylko poza Realem. Villarreal zagrał tak słabo, że nawet taktyka 3-5-8 dała by 3 punkty. Piłkarze Żółtej Łodzi Podwodnej chyba liczyli na to, że strajk się przedłuży i druga kolejka się nie odbędzie, bo zaprezentowali się fatalnie. Fajnie to wyszło, ale jak tylko zdrowi będą obrońcy to będziemy grać 4-3-3 z tym, że jak będzie trzeba to trójkę pomocników będą stanowić Xavi, Iniesta i Cesc.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2011, 13:27

stary rupieć pisze:nawet taktyka 3-5-8 dała by 3 punkty
Mysle, ze gra pozycyjna przy takiej taktyce dawalaby punkty w spotkaniu z kazdym przeciwnikiem w dowolnie wysokiej formie :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 wrz 2011, 14:40

tak. villarreal zagralo slabo. za to saragossa dobrze bo jak zwykle przeciwnik podlozyl sie barcelonie. co z tego ze prasa na calym swiecie jest pod wrazeniem pokazu sily barcelony i gry jej pomocy. co z tego ze maja klopoty w obronie barcelona wymienila 963 podania (tak. 963). co z tego ze taktycznie gra barcelony otarla sie o perfekcje. to villarreal zagralo slabo i liga jest slaba

tylko co bedzie (zakladam hipotetycznie - nie napinam sie bo lubie milan i mecze barcelony z ta druzyna) jezeli barcelona ogra msitrza wloch podobnym wynikiem. to bedzie znaczylo cokolwiek poza tym ze barcelona jest bardzo silna. silniejsza niz sezon temu?

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 wrz 2011, 15:03

Spokojnie, Milan nie straci więcej niż 2 bramki :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 wrz 2011, 15:13

A co jeśli Zlatan sieknie hat-tricka i drugiego dołoży Robinho (nie napinam się tylko zakładam hipotetycznie)?Co wtedy?No co? :think:

Jeśli Barca wygra na Camp Nou to różnicą max 1-2 bramek - Milan ma najlepsza obronę we Włoszech (statystycznie to chyba najlepszą w Europie za ostatnie pół roku :shock:),destrukcyjnie nastawiona pomoc i błyskotliwy atak.Może nie być aż tak łatwo jak niektórzy hipotetycznie zakładają :wink: Chyba,że zdarzy się nieszczęście i na środku będzie musiał grać Bonera.Wtedy po pierwszej kolejce Messi będzie miał króla strzelców LM.Ale tylko wtedy.

Za to na San Siro będzie baaaardzo ciekawie,bo na Camp Nou jedzie się jak na ścięcie,za to u siebie można spokojnie powalczyć o dobry rezultat.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 wrz 2011, 15:33

MazurXIII nie kracz z Bonerą.

To, że w najbliższym meczu jesteście zdecydowanym faworytem jest faktem i tylko głupi tego nie przyzna. Mimo iż jako fan Milanu obawiam się tego meczu to trzeba wziąć pod uwagę, że na Camp Nou nie przyjeżdża Villarreal tylko drużyna, która gra bardzo dobrze pewnie w obronie i w ataku ma ludzi, którzy mogą sporo narobić niepewnej obronie Barcelony w tym sezonie. Jednak trzeba przyznać, że jeżeli nie zdobędziecie kompletu punktów u siebie z nami to będzie to niespodzianką.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 02 wrz 2011, 15:42

MazurXIII pisze:Za to na San Siro będzie baaaardzo ciekawie,bo na Camp Nou jedzie się jak na ścięcie,za to u siebie można spokojnie powalczyć o dobry rezultat.
Do czasu rewanżu na San Siro sprawa awansu z 1/2 miejsca będzie rozstrzygnięta, więc wielkich emocji raczej nie będzie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”