FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1397

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 21 lip 2011, 20:26

Official: Alexis Sanchez will on Monday undergo the medical tests, after which he'll sign his contract and be officially presented
Official: Barcelona pays 26M + 11.5M in variables for Alexis Sanchez, who joins Barcelona for 5 years
No :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lip 2011, 20:44

Pewnie teraz trzeba się spodziewać potwierdzenia transferu Bojana. Ja tam Chilijczyka sporo nie oglądałem zdania o nim nie mam wyrobionego żadnego. Oby naprawdę był zawodnikiem tego kalibru jak wielu o nim pisze. 26 mln przypomina 25 za Dmytro :P Także Pep mocno o niego zabiegał.
Teraz przydałoby się jakoś zakończyć telenowelę z Fabregasem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 lip 2011, 21:14

26 mln +11,5 zmiennych, nieźle. Za Ceska ile dawali ?
Sanchez talent na pewno ma, choć jak tak oglądałem go podczas Copa America, to głównie talent objawiał się wymuszaniem karnych. Ciekaw jestem jak się wpasuje w drużynę, czy będzie w stanie (może nie od razu) posadzić kogoś na ławce, np Pedro :think:

Last 3 seasons, Alexis Sanchez 95 games in Serie A 20 goals & 11 assists.
Same period PL, Cesc 21 goals 32 assists 74 apps

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 lip 2011, 21:16

Jarzinho pisze:. 26 mln przypomina 25 za Dmytro :P Także Pep mocno o niego zabiegał.
Jakie 26?37,5...Zmienne wcześniej czy później Barca raczej zapłaci.40 baniek za rezerwowego... :roll: No cóż - mocarstwowy gest na który stać obecnie może tylko City...

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 21 lip 2011, 21:37

Wreszcie poszedł do wielkiego klubu. Sanchez to będzie wielki zawodnik, nie ustępuje umiejętnościami Messiemu ale musi trochę się jeszcze rozwinąć i za rok-półtorej będzie wielki.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 21 lip 2011, 21:38

jaca911 pisze:Wreszcie poszedł do wielkiego klubu. Sanchez to będzie wielki zawodnik, nie ustępuje umiejętnościami Messiemu ale musi trochę się jeszcze rozwinąć i za rok-półtorej będzie wielki.
Chyba chciałeś napisać 'ustępuje' :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 21 lip 2011, 22:03

jaca911 pisze:Sanchez to będzie wielki zawodnik, nie ustępuje umiejętnościami Messiemu ale musi trochę się jeszcze rozwinąć i za rok-półtorej będzie wielki.
Ja również bardzo cenię sobie umiejętności Alexisa, ale chyba mimo wszystko ździebko Cię poniosło :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lip 2011, 22:38

MazurXIII pisze:Jakie 26?37,5...Zmienne wcześniej czy później Barca raczej zapłaci.40 baniek za rezerwowego... :roll: No cóż - mocarstwowy gest na który stać obecnie może tylko City...
Zmienne są pewnie zależne od osiągnięć i Sancheza i klubu, więc poczekam aż Barcelona i sam zawodnik będą wygrywali. Za Alvesa także były zmienne, które opłacało się zapłacić, jeśli chłopak się sprawdzi to pieniądze nie będą grać większej roli. Na dzień dzisiejszy to jest te 26 mln.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 lip 2011, 22:47

Jest zajebiście :] Chciałem w końcu napastnika, Sanchez wydaje się dobrze pasować do naszego systemu, może nam dać coś czego brakowało, podobny ma papiery na cracka także generalnie jestem zadowolony. Cena może być bo zmienne to nie raty i wcale nie musi być tak, że zostaną zapłacone a jeżeli zostaną to znaczy, że będą sukcesy :]

Jeśli chodzi o Romeu to bardzo mi taka opcja odpowiada. Opcja odkupienia po dwóch sezonach jest tutaj kluczowa. Póki co i tak nie ma u nas miejsca dla niego a jeżeli w Premiership coś pokaże (zakładam, że dostanie tam szanse gry) to będzie można pomyśleć o jego powrocie. Kwota transferu też dobra i pewnie chodzi o to, aby zbierać na Cesca :lol:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 21 lip 2011, 23:12

Dawno tutaj nie pisałem - wolałem czekać na oficjalne potwierdzenia niż bawić się w spekulacje...

Co do Sancheza zagrał tylko jeden porządny sezon w Seria A,z drugiej ponoć ma wszelkie predyspozycje aby zostać crackiem więc cena jest wysoka...Ale mam nadzieję że się spłaci...
Osobiście przyznam że wolałem bardziej Rossiego niż Chilijczyka - bardziej ograny w lidze,umiejętności ma wcale nie mniejsze no ale zarząd z Pepem zdecydowali inaczej więc teraz trzeba trzymać mocno kciuki..

Co do tematu Cesca saga trwa w najlepsze przyjdzie to dobrze nie przyjdzie również będzie ok :lol:
Kwestią czasu jest tylko czy w tym roku czy w następnym - widać że zawodnik a może media już nie wytrzymują i podgrzewają atmosferę że się źle czuje w Londynie :)

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 21 lip 2011, 23:49

Salas11 pisze: chyba mimo wszystko ździebko Cię poniosło :?
Heh być może, ale jakoś mam do niego wielką słabość i życzę mu jak mało komu kariery. :)

Awatar użytkownika
pepe00
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pepe00 » 22 lip 2011, 0:11

chilijczyk alexis sanchez,

już czuje że się wpasuje do barcy, zayebisty transfer, jeden a konkretny :rotfl:

ces fabregas niech siedzi u angoli nie potrzebny nam laluś :D

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 22 lip 2011, 1:00

Dla mnie genialny ruch ze względu na uzupełniające się umiejętności Pedro i Sancheza, co daje wiele możliwości Guardioli. Rossi to podobny typ do Pedro i Villi, czyli bramkostrzelny i szybki napastnik uciekający obrońcom. Sanchez to drybling, drybling i jeszcze raz drybling + asysty. Jeżeli sama magia Messiego nie będzie wystarczać, to można do tej magii dodać Sancheza i rozjechać taką nieustępliwą defensywę. A cena - jak na spekulacje które się pojawiały - bardzo porządna.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 22 lip 2011, 8:55

Hell YEAH!!

No i jest wreszcie!

Co prawda od kilku dni zastanawialem sie czy moze za taka kase Mata nie bylby lepszym pomyslem, ale tak czy inaczej to swietny transfer!

Ciekawe jak dobrze i jak szybko sie wkomponuje do zespolu.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 lip 2011, 9:13

37 baniek za Sancheza to jest niestety dalszy etap psucia rynku transferowego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”