Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 19 lip 2011, 9:39

Mete - Montolivo to nie jest taki zły piłkarz do rotacji.Nie będzie się buntował na ławie jak Pirlo,jest tańszy w utrzymaniu od Pirlo i jest młodszy od Pirlo...jedyna wada - jest gorszy sportowo od Pirlo :lol: Jak się nie sprawdzi zawsze można go sprzedać z zyskiem (jeśli kwota transferu nie będzie większa niż te 7-10 mln €) tak jak np. Cassano...Z drugiej strony przyda się,kiedy trzeba będzie cisnąć ogórki + podoba się Allegriemu i jest swego rodzaju polisa ubezpieczeniowa na wypadek gdyby nic nie wyszło z wielkich nazwisk (to też pewnego rodzaju sygnał dla De Laurentisa czy Zampariniego).
Ja to wiem. Dlatego napisałem, że jak do niego dołączy Pastore to to będzie naprawdę dobre mercato w którym wzmocnimy wszystkie najsłabsze pozycję z tamtego sezonu. Napisałem tylko, że w takim wypadku nie ma sensu kupować Ganso (Gracze podobni do siebie, obaj raczej mało dynamiczni i prawdopodobnie ta sama pozycja, ale Włoch tańszy, sprawdzony w Seria A) i nie chciałbym aby do Włocha dołączył Kaka to chyba wiadomo dlaczego. Ogólnie uważam, że Montolivo ma o wiele większy potencjał niż narazie pokazał i stać go na jeszcze lepszą grę.

Co do kasy to mamy miałobyć na transfery 50 mln + plus to co zarobi Galliani. W tej chwili wydaliśmy 7 na interesy z Romą płatne w ratach, 5 na Faraona i przy około 8 powiedzmy na Montolivo zostaje 30 baniek w sam raz na Pastore.

Coraz więcej informacji pojawia się, że Berlusconi ma zamiar uwolnić Milan od Fininvestu a Baśkę mianować na prezydenta. Fajna opcja. Wreszcie Marina by nam się nie wpieprzała w mercato. Wczoraj ponoć odbyło się spotkanie na szczycie(Silvio, Marina, Barbara i Galliani). Jak się pewnie wszyscy spodziewają Marina jak i Piersilvio są za tym, aby zatrzymać jakiekolwiek operacje finansowe Milanu, ale Baśka jest przeciwna takiemu rozwiązaniu tak samo jak i sprzedaży jakichkolwiek udziałów w Milanie co może doprowadzić właśnie do tego, że Milan się uwolni od Fininvestu. Oby to przeszło, bo pod wodzą Mariny czy Piersilvio nic nie osiągniemy.
Interista pouczający Milan jak wygrać LM...czy tylko mnie uderza komizm tej sytuacji?
Jak widać czasy się zmieniają :D

Wróć do „Włochy”