AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1135

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 lip 2011, 23:40

Lukas wydaje sie ogorem. Podobnie jak zreszta Montolivo ktory sie nie rozwinal tak jak powinien. Ja wiem ze po tej aferze z E. cola ogory moga byc drogie ale 10 baniek plus Cassano to smiech na sali.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 lip 2011, 23:56

Was chyba naprawdę tylko Fabregas by zadowolił :lol: Montolivo to i tak jeden z lepszych pomocników Serie A, w dodatku do wyciągnięcia za stosunkowo małe pieniądze (wycen typu 10 baniek i Cassano raczej nie brałbym na poważnie) Mete dał cynk, że ponoć Preziosi chce robić zrzutę z Gallianim i zajewanić nam Casemiro. Prawda to? :>

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lip 2011, 0:15

Preziosi tak mówił, ale od razu zastrzegał, że to będzie ciężka transakcja. Wszystkie ruchy z Boatengiem, Amelią i tak dalej miały być ciężkie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lip 2011, 2:12

Salas11 pisze:Was chyba naprawdę tylko Fabregas by zadowolił :lol: Montolivo to i tak jeden z lepszych pomocników Serie A, w dodatku do wyciągnięcia za stosunkowo małe pieniądze
Montolivo jest pilkarzem ktory juz nawet nie wyroznia sie w Serie A. Ok jest to najlepsza liga swiata bo mamy tutaj az trzech mistrzow Wloch (prawdziwego falszywego i moralnego) plus Napoli i Rome mimo wszystko pilkarz ktory ma isc do Milanu powinien w jakis sposob blyszczec. Monto nie blyszczy a Milan ktory ma wieksze ambicje niz wygrywanie Serie A potrzebuje jebatorow. Inaczej znowu bedzie trzeba odpuscic Lige Mistrzow.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 lip 2011, 8:32

Chlopaczek pisze:Monto nie blyszczy a Milan ktory ma wieksze ambicje niz wygrywanie Serie A potrzebuje jebatorow. Inaczej znowu bedzie trzeba odpuscic Lige Mistrzow.
A ile macie pieniedzy na transfery? Bo jak nie tyle zeby czasami wydawac po 20 milionow ojro za gosci, którzy kopna kilka razy prosto pilka a dopiero przed chwila pojawił im sie pierwszy włos na łydce i policzku to zostanie wam liczenie na pilkarzy pokroju Montolivo. Tak czy siak ze Zlatanem w skladzie celowanie w LM to brzmi jak kolejny projekt Juve. Powodzenia.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 lip 2011, 9:25

Interista pouczający Milan jak wygrać LM...czy tylko mnie uderza komizm tej sytuacji?
Ile Milan ma kasy na transfery?Tak na prawdę nie wiadomo...Berlu prawdopodobnie sfinalizuje własnej kieszeni ewentualny transfer Pastore,a Ganso (agent wypowiada się w tonie faktów dokonanych,tylko nie wiadomo czy już teraz czy w styczniu)za kasę klubową.Nie zapominajmy o Hamsiku i Cescu :wink:
Mete - Montolivo to nie jest taki zły piłkarz do rotacji.Nie będzie się buntował na ławie jak Pirlo,jest tańszy w utrzymaniu od Pirlo i jest młodszy od Pirlo...jedyna wada - jest gorszy sportowo od Pirlo :lol: Jak się nie sprawdzi zawsze można go sprzedać z zyskiem (jeśli kwota transferu nie będzie większa niż te 7-10 mln €) tak jak np. Cassano...Z drugiej strony przyda się,kiedy trzeba będzie cisnąć ogórki + podoba się Allegriemu i jest swego rodzaju polisa ubezpieczeniowa na wypadek gdyby nic nie wyszło z wielkich nazwisk (to też pewnego rodzaju sygnał dla De Laurentisa czy Zampariniego).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2011, 9:39

Mete - Montolivo to nie jest taki zły piłkarz do rotacji.Nie będzie się buntował na ławie jak Pirlo,jest tańszy w utrzymaniu od Pirlo i jest młodszy od Pirlo...jedyna wada - jest gorszy sportowo od Pirlo :lol: Jak się nie sprawdzi zawsze można go sprzedać z zyskiem (jeśli kwota transferu nie będzie większa niż te 7-10 mln €) tak jak np. Cassano...Z drugiej strony przyda się,kiedy trzeba będzie cisnąć ogórki + podoba się Allegriemu i jest swego rodzaju polisa ubezpieczeniowa na wypadek gdyby nic nie wyszło z wielkich nazwisk (to też pewnego rodzaju sygnał dla De Laurentisa czy Zampariniego).
Ja to wiem. Dlatego napisałem, że jak do niego dołączy Pastore to to będzie naprawdę dobre mercato w którym wzmocnimy wszystkie najsłabsze pozycję z tamtego sezonu. Napisałem tylko, że w takim wypadku nie ma sensu kupować Ganso (Gracze podobni do siebie, obaj raczej mało dynamiczni i prawdopodobnie ta sama pozycja, ale Włoch tańszy, sprawdzony w Seria A) i nie chciałbym aby do Włocha dołączył Kaka to chyba wiadomo dlaczego. Ogólnie uważam, że Montolivo ma o wiele większy potencjał niż narazie pokazał i stać go na jeszcze lepszą grę.

Co do kasy to mamy miałobyć na transfery 50 mln + plus to co zarobi Galliani. W tej chwili wydaliśmy 7 na interesy z Romą płatne w ratach, 5 na Faraona i przy około 8 powiedzmy na Montolivo zostaje 30 baniek w sam raz na Pastore.

Coraz więcej informacji pojawia się, że Berlusconi ma zamiar uwolnić Milan od Fininvestu a Baśkę mianować na prezydenta. Fajna opcja. Wreszcie Marina by nam się nie wpieprzała w mercato. Wczoraj ponoć odbyło się spotkanie na szczycie(Silvio, Marina, Barbara i Galliani). Jak się pewnie wszyscy spodziewają Marina jak i Piersilvio są za tym, aby zatrzymać jakiekolwiek operacje finansowe Milanu, ale Baśka jest przeciwna takiemu rozwiązaniu tak samo jak i sprzedaży jakichkolwiek udziałów w Milanie co może doprowadzić właśnie do tego, że Milan się uwolni od Fininvestu. Oby to przeszło, bo pod wodzą Mariny czy Piersilvio nic nie osiągniemy.
Interista pouczający Milan jak wygrać LM...czy tylko mnie uderza komizm tej sytuacji?
Jak widać czasy się zmieniają :D

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lip 2011, 10:36

Czasy się zmieniają ale nie prędko nadejdzie z nowu ta chwila kiedy Moratti powącha ten puchar :wink:

Wydaje mi się że dlatego większość Milanistów jest średnio nastawiona do tego transferu bo oczekiwała faktycznie, poważnego wzmocnienia, zawodnika z odpowiednimi charakterystykami do ustawienia Maxa tymczasem Ricardo tylko pasuje na ławkę... Przy obecnej kadrze Montolivo nie robi wrażenia dodatkowo ..uj wie na jakiej pozycji miałby grać skoro nie jest ani dynamiczny i silny (lewy półskrzydłowy ) ani nie nadaje się na pozycję przed obrońcami gdzie ustawiany był Bommel i Ambro a potrzeba tam dobrego odbioru piłki, siły i mięśni ( to na pozycję pół skrzydłowego przemianował Max Pirlo bo na środku nie dałby sobie rady )

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2011, 11:08

Strasser idzie na wypożyczenie do Lecce, ale też lada moment ma podpisać kontrakt do 2015 rok, więc pewne nadzieję są z nim zapewne wiązane.

Obejrzałem sobie wczorajszy trening Milanu i Cassano wygląda na to, że jest jeszcze grubszy niż w był przychodząc do nas w zimie. Ponoć zatrudnili jego byłego trenera od przygotowania fizycznego, ale sam już nie wiem czy coś z tego wyjdzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lip 2011, 14:33

Co do kasy to mamy miałobyć na transfery 50 mln
Maksymalnie 50 milionów, konkretnie to kwota między 35 milionami a 50.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lip 2011, 14:46

Maksymalnie 50 milionów, konkretnie to kwota między 35 milionami a 50.
Wczoraj było spotkanie odnośnie przyszłości Milanu i Finvestu. Galliani po tym spotkaniu wychodził bardzo zadowolony. Podobno Barbara ma w nie dalekiej przyszłości stać się Prezydentem Milanu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 lip 2011, 15:12

I Baśka naciska na to, żeby utrzymać Milan na wysokim poziomie sportowym i to ona najbardziej się sprzeciwia Marinie i jej polityce względem Milanu. Marina naciska na sprzedaż udziałów w Milanie natomiast Baśka chce oswobodzić Milan od Fininvestu i nadal w niego inwestować.

Baśka > Marina :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lip 2011, 19:31

A, pochwalę się, pierwszy raz od dawna dołożyłem cegiełkę do strony o Milanie, tym razem do strony mete:
http://milan.sportube.pl/artykuly/czyta ... etrii.html - parę przemyśleń na temat systemu Milanu z ostatniego sezonu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lip 2011, 20:05

Wilmore pisze:A, pochwalę się, pierwszy raz od dawna dołożyłem cegiełkę do strony o Milanie, tym razem do strony mete:
http://milan.sportube.pl/artykuly/czyta ... etrii.html - parę przemyśleń na temat systemu Milanu z ostatniego sezonu.
Bardzo fajny tekst,przyjemnie sie czytalo. Dobra robota chlopaki :) Gacek to ten,ktory wypowiada sie czasami na forum ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lip 2011, 20:09

Gacek to ten,ktory wypowiada sie czasami na forum ?
Ano, jeden ze spamujących nam skrzynkę propozycjami pracy. :wink:
Sportube dodałem do listy stron, które przeglądam w poszukiwaniu informacji i po jakimś czasie wpadło mi w oko, że udziela się tam mete na stałe, bo z mojej strony to był gościnny występ.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”