Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Zaza » 09 lip 2011, 23:27

Widzę ze trochę tematów przespałem ale to co dzisiaj dzisiaj zobaczyłem do masakra, calciopoli przy tym to afera na zasadzie sędzia boczny mówi do trenera Skorży na Ty :p Kara jaka spadła na klan Berlusconi to spisek ! Już Macierewicz poleciał :P

A tak na poważnie to zgodzę się że pewnie Silvio mógł się pewnych rzeczy spodziewać, tak wczoraj jak i rok temu, zwłaszcza że ten proces trochę trwał. O Milan się nie boje, Silvio Berlusconi to nie jest jakiś tam biznesmen który dopiero zbiera kapitał. Kasa jest konkretna, teraz nawet ostatnie odwołania, trochę medialnego nacisku. Oni wiedza o co grają. Zresztą Sylvek to jest Sylvek, w poniedziałek wjedzie do Milanello na białym koniu i powie Milan to Mistrz ! Mowa :] A potem powie Łysemu, jaki jest plan, kiedyś jeden dziennikarz powiedział mi że ja Milan przeżył moment straty władzy przez Silvo, to przeżyje wszystko ! Coś w tym jest, jestem Rossonero odkąd Baresi czyścił głową akcje rywali niczym tsunami. Wiele się działo, wokół premiera/prezydenta/właściciela/Silvio Berlusconiego. Milan to Ja :D I to jest właśnie serie A. Czasami poza boiskowi doniesienia są jak hit kolejki.

Inna kwestią jest fakt iż Galliani ma racje że Milan jest w miarę kompletny ! Może pomoc faktycznie ma jeden dwa braki w lini pomocy, ale prasa pisze Bastian, Nasri, Pastore, Ganso, Hamsik, a tu się okaże że do Milanu trafi Montolivio za 5 milionów i okaże się strzałem w "10". Nam tak naprawdę jest potrzebny piłkarz który będzie mógł zastąpić Seedorfa gdy ten zaśpi w pewnym momencie sezonu. Bo to pewnie nastąpi, ale każdy wie że Milan wybrał między Pirlo/Seedorfem. Wybór padł na Holendra i ostatnia umową na jego poziomie w karierze (nie liczą Al Dabi :) Nie jestem fanem talentu Montolivio, zaznaczam, ale jego charakterystyka jest naprawdę identyczna jak Pirlo zanim Ancelotti zrobił z niego reżysera gry Milanu.

Umowa Montolivo kończy się za rok, jest tylko jedno ale "Nie ma opcji oddania Antka", w sumiem jest dwóch takich Włoskich piłkarzy podobnego pokolenia którzy w najlepszych latach swojej gry mogli by coś dać Milanowi. Montolivo i Aqilani ! Oczywiści nie za takie pieniądze jak wynosiła umowa The Red's/Bianoneri. Oba max po 7 i gra :]

Puki mercato trwa, no nic mnie nie zdziwi. Pamietajmy że Galliani (jak każdy) dostał ważna kartę do gry - NON NON UE :d - strzał w kolano np. Udinese, Napoli i Palermo bo teraz nikt w Itali nie za więcej niż 25/30 milionów za Hamsika, czy Pastore, lub Sanheza.

Nawet jak Berlusconi powie nie ma kasy to Galliani może zakontraktować ciekawych graczy za całkowicie inne pieniądze niż Hamsiki i inni. Nawet nie mam na myśli Ganso itd. Np. gracz już grający w europie.

Także wyrok to spisek, broń Silvo swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Ale na Milan to nie wpłynie :twisted:

A tak na szybko podsumowując nowe plotki, to Vidal ciekawy piłkarz, ma coś w swojej grze. Bastian to ciężki temat, zreszta myśle że jak Bayern zdecydował by się go sprzedać to znajdą się kluby które więcej wyłożą. Szkoda ze nie chcą patrzeć np. w stronę Lazio i Hernanesa, albo Ligue 1. Ale jeszcze czas na wisienki mercato.

Wróć do „Włochy”