FMy - Strona 553

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lip 2011, 0:15

Ja przestałem grać narazie Parmą w 09 i zacząłem grać Udine w 11.
Ściągnąłem Neymara za 120 mln zł(raty) i Varane z Lens.
I zacznijmy od składu.
Handanovic i Zapata trzymają obronę(tylko oni :| ). Di Natale prawie nic nie strzela. Neymar to w ogóle dramat. 1 gol na 9 meczy :roll: Sanchezem gram na OPŚ i też z chłopkiem kicha :roll: Na szczęście pomocnicy dają radę.
Ogólnie chciałbym awansować do ligi europy po sezonie. I Jak skończę sezon to dużo grajków wróci z wypożyczenia(Pepe,Motta,Pinzi,Obodo itd.).Będzie co sprzedawać.
Kupię Boubacara po sezonie i Kevina z Zaragozy.
I zobaczę co z Neymarem. Jak go ustawiacie u siebie :?:

Mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie się sprawdza jak są piłkarze zmotywowani na mecz i gdzie się sprawdza jak się rozumieją na boisku :?:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 06 lip 2011, 4:16

Z Montpellier jest swietny Abdel El Kaoutari obronca srodkowy i do tego przydatny na lewej stronie, do tego lewonozny czyli nie mazbyt wielu takich na rynku a sa przydatni.

Najlepszym stoperem jest chyba Papadopoulos z Shalke.

Chyba najdluzsza kontuzja jaka sie przydarza to 9 miesieczne zlamanie nogi a tak to wiazadla na 7-8 miesiecy i zerwania miesni na 5-6, a to jest zalezne od natezenia treningow, od trenerow ktorych sie posiada a takze od tego jak czesto owy zawodnik gra, u mnie teraz Coentrao wypadl na 8 miechow, wlasnie sie wyleczyl ale mu nie wroze powrotu do pierwszego skladu niestety, ale na lawke jak znalazl.

Mirek15 Udinese ma swietny sklad, Nigdy w zyciu nie wystawiaj Sancheza na srodku, tylko i wylacznie prawe skrzydlo, kup kogos wysokiego na atak, jak Babacar albo Lukaku, na lewe skrzydlo przerob Di Natale i Neymara, i masz napad na lata.
Ja kiedys jak gralem to nigdy na obrone Udinese nie narzekalem, Coda, Domizzi nawet nawet grali, tragedii nie bylo a powiem szczerze ze mi Zapata duzo goli zawalil, ale to kwiestia sezonu, dwoch i kupisz duzo lepszych pilkarzy na ich pozycje.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 811

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 lip 2011, 7:16

Tak z innej parafii :P który FM był ostatnim bez trybu 3D??:) od kiedy wszedł ten tryb, jakoś FM mnie zaczął nudzić, a kiedy grałem z roku na rok w każda wersje i te części miały coś w sobie co zawsze przyciągało ;)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 06 lip 2011, 8:14

o ile mnie pamięć nie myli to FM 2008 ;)
Ostatni z tych w które zagrywałem się zapominając o bożym świecie...następne to już "tylko" tygodnie wyjęte z życia :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 06 lip 2011, 11:07

Na szybko. Miał ktoś Ganso w drużynie w FM 2011? Ściągnąłem go do Malagi i mam cholerny problem z ustawieniem go. Chcę grać nim w linii pomocy - nie jako AMC. Jaką rolę mu dać?

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 06 lip 2011, 11:21

Wysunięty rozgrywający i daj mu nieograniczoną swobodę taktyczną :) U mnie zawsze tak Ganso gra, nie ważne czy na ŚP czy OŚP

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 11:22

Na szybko. Miał ktoś Ganso w drużynie w FM 2011? Ściągnąłem go do Malagi i mam cholerny problem z ustawieniem go. Chcę grać nim w linii pomocy - nie jako AMC. Jaką rolę mu dać?
Ja miałem całą karierę jego w Milanie. Od początku gry do końca jego kariery. Gram taktyką 4-3-1-2 i Ganso był ustawiony na środku pola(w tej trójce) jak wysunięty rozgrywający. Świetnie się spisywał. Przed nim ustawić jakiegoś szybkiego ofensywnego pomocnika(Ja miałem Pastore) i będzie świetnie.

Mam mały problem. Gram już 16 sezon Milanu i wciągu tego okresu miałem tylko 3 wychowanków, którzy nadawali się do pierwszego kadry. Jeden(środkowy obrońca) wyrósł na światowej klasy stopera. Drugim był lewy obrońca, który umiejętności nawet posiada by pełnić rolę zmiennika, ale często łapie kontuzji. Ostatni to napastnik - strzela około 10 goli na sezon. Od 4 lat jak dostaje juniorów to od mojego asystenta dostaje info, że nie ma piłkarza godnego polecenia. Jak zobaczę regenów, których dostaje Juve, Inter czy Roma to zdarzają się im po 2-3 perełki na rok. W czym rzecz? Siatkę wyszukiwania juniorów mam rozbudowaną, scoutów mam dużo i dobrych.

Raven d(-_-)b
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raven d(-_-)b » 06 lip 2011, 11:39

Sergek pisze:Na szybko. Miał ktoś Ganso w drużynie w FM 2011? Ściągnąłem go do Malagi i mam cholerny problem z ustawieniem go. Chcę grać nim w linii pomocy - nie jako AMC. Jaką rolę mu dać?
U mnie w Arsenalu grał jako cofnięty rozgrywający (podobnie jak wcześniej Fabregas) tyle że ja używam starej metody suwaków przy tworzeniu taktyki i polecenia są wtedy takie jak się właśnie suwakami ustawi.
Środkowy pomocnik gra u mnie z takimi ustawieniami http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... d01gr.jpg/

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lip 2011, 12:35

THEMANIEK pisze:Nigdy w zyciu nie wystawiaj Sancheza na srodku
W tym problem, że na razie nie gram skrzydłowymi :roll: Zobaczę tych dwóch grajków co ich poleciłeś 8)
Czekam na Pepe(po sezonie wróci) i zacznę grać skrzydłami.

Mete, miałem ten sam problem co ty jak grałem w Bostonie(tylko siatka była trochę gorsza). Nigdy w tym klubie nie skorzystałem z usług juniora.
Trzeba robić jak Arsenal, podkupywać innym zdolnych graczy 8)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lip 2011, 13:01

Sanchez jako środkowy napastnik (po wytrenowaniu tej pozycji na naturalną) był u mnie królem strzelców SerieA :roll: Niksie wykańczanie akcji (ale da się podnieść do 11-12 poprzez trening indywidualny),ale za to jakie atrybuty fizyczne...toż to taki mini C.Ronaldo (który po przestawieniu na CFa staje się najlepszym napastnikiem w grze).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lip 2011, 13:10

Jeszcze mam jedno pytanie. Są jakieś patche, żeby widzieć wszystkie staty zawodników :?:
Patrzyłem kilka stron wcześniej. I mówiliście o jakimś wałkowaniu gry. Gene scouty - co to jest :?:

O nie, Zapata dostał kontuzji. Obrona będzie jak szwajcarski ser :| Tylko chyba on nie skosił na karnego z moich .

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 06 lip 2011, 13:17

Ja nie mowie ze Sanchez na ataku gra slabo, powiem ze bardzo dobrze bo czesto z przymusu musial tam u mnie grac, ale po prostu jego szybkosc dynamika jest jeszcze lepiej wyorzystywana na skrzydle jak skrzydlowy napastnik.

Paulo Henrique jest swietny na AMFie ustawiam go jako wysunietego rozgrywajacego z prawie maks na strzaly z dystansu, albo na klasycznego ofensywnego pomocnika, tak i tak strzela duzo, asystuje jeszcze wiecej. Swietny gracz. Majac jego zrezygnowalem z Pastore.

W genie scout mozesz sprawdzic nawet jak bardzo kontuzjogenny jest twoj gracz a takze aplikacja ta pokazuje ci dokladnie kto sie i jak ma szanse rozwinac itp. ogolnie nie polecam ;) zbytnio ulatwia to gre.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 811

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 lip 2011, 16:04

O ile mnie pamięć nie myli to przed rozpoczęciem gry wybiera się czy pokazywać wszystkie atrybuty ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 lip 2011, 16:11

Jemu chodzi o atrybuty ukryte, takie jak ambicja, czy ważne mecze. Znalazłem coś takiego do wersji 09, nie wiem czy działa z innymi, ale różne rzeczy działały (szczególnie graficzne), więc może i to zadziała :wink:
http://www.cmrev.com/fileplanet/plik/Active-Player.html

Pamiętaj tylko, że przez takie coś możesz sobie zepsuć rozgrywkę, bo gra straci pewien urok, gdy poznasz doskonale każdego piłkarza!

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lip 2011, 16:16

BadBoy pisze:O ile mnie pamięć nie myli to przed rozpoczęciem gry wybiera się czy pokazywać wszystkie atrybuty ;)
Owszem można, lecz tych słabych grajków i tak nie pokazuje. Potrzeba wejść w nowy menedżer i tam wpisać danego piłkarz i staty widać.

Instaluje łatkę 11.3. Ściągam twarze graczy Serie A, Loga(wszystkich lig), skórkę(tą CL).
Po ściagnięciu to trzeba wypakować, a pózniej wkleić to tam gdzie mam zainstalowaną grę :?:

Tego gene scouty nie chcę używać, zapytałem tylko co to jest :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”