Copa America 2011 - Strona 18

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 16:28

mete pisze:a dla Hulka nie ma miejsca w kadrze, bo są inni lepsi napastnicy.
I dlatego teraz Menezes będzie z ławki straszył Fredem, a nie zdobywcą 36 bramek w minionym sezonie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lip 2011, 16:31

Sytuacja jak na Mundialu gdzie na ławce straszyły takie tuzy jak Julio Baptisa, Grafite czy pomocnicy w postaci Jouse czy Kleberson. Dunga przynajmniej miał świetnie poukładaną drużynę, ale czar prysł gdy trzeba było gonić wynik z Holandią.

Hulk w tej reprezentacji powinien być czołową postacią a nie straszyć z ławki.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 16:38

mete pisze:Hulk w tej reprezentacji powinien być czołową postacią a nie straszyć z ławki.
Z tym że byłby w stanie wygryźć chyba tylko nieopierzonego Neymara, bo IMO Pato i Robinho są nie do ruszenia (fame) Z tym, że zderzyłby się ze sporą falą krytyki sadzając Neymara na ławce rezerwowych, a sam piłkarz najpewniej strzeliłby focha. To jednak absolutnie nie powód, by zabierać na turniej Freda kosztem jednego z objawień minionego sezonu w Europie, którego w składzie z wielką chęcią widziałoby wiele uznanych mark. Cóż, jak sobie pościelesz...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 lip 2011, 18:19

fieldy - Robinho zdobył w Serie A 14 bramek grając z ławki lub nie na swojej nominalnej pozycji (czyli cofniętego napastnika).Tyle najlepsi strzelcy Milanu.A ty wyskakujesz tu z Jackiem Bauerem,który jak wchodził z ławki to odbijało mu się od sęka,albo wyskakiwał z tekstami,że jest jednym z najlepszych napastników świata...
Wracając do tematu - Milan to ostatnia wielka szansa Robinho - jeśli tu nie zrobi znaczącej kariery to drugiej szansy w klubie takiego formatu nie dostanie.I zdaje chłopak sobie z tego sprawę - biega,walczy i jest go wszędzie pełno (stąd zdumiewająca łatwość do dochodzenia do sytuacji strzeleckich)...Nie twierdzę,że to kandydat na ZP,ale w formie z tego sezonu łapałby się do pierwszego składu w takim Arsenalu...Ocenianie go przez pryzmat wczorajszego meczu czy końcówki przygody z City jest niesprawiedliwe...W takim razie Messi to średniak,bo bez Xaviego czy Iniesty u boku w reprezentacji gra kupę,podczas gdy 2 jego kumple z Barcy reprezentacyjnie demolują wszystkich,którzy staną im na drodze...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2011, 18:30

MazurXIII pisze:fieldy - Robinho zdobył w Serie A 14 bramek grając z ławki lub nie na swojej nominalnej pozycji (czyli cofniętego napastnika).Tyle najlepsi strzelcy Milanu.A ty wyskakujesz tu z Jackiem Bauerem,który jak wchodził z ławki to odbijało mu się od sęka,albo wyskakiwał z tekstami,że jest jednym z najlepszych napastników świata...
zdaje się, ze nie załapałeś, że ja nie porównywałem klasy obu piłkarzy (Robinho i Nicklas) tylko wspomniałem o ich nieumiejętności kończenia akcji, co pokazuje, że zarówno jeden jak i drugi nie są napastnikami ze światowego topu, choć Robinho do niego bliżej. Ale mniejsza z tym.
Aha, jeszcze jedno - ja nie oceniam Robinho przez pryzmat wczorajszego meczu, tylko na podstawie tego co pokazywał w ostatnich latach. Dlaczego nie można oceniać Robinho na podstawie tego co grał w Man City ? Bo mu się nie chciało, to się nie liczy ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lip 2011, 18:34

Dlaczego nie można oceniać Robinho na podstawie tego co grał w Man City ? Bo mu się nie chciało, to się nie liczy ?
Jestem bliski pewności, że połowa wybitnych graczy Barcelony w City by się kompletnie nie sprawdziła. Iniesta, Villa, Messi by po prostu nie dali rady grać tak doskonale, jak w Hiszpanii, bo mają pewne braki, które gra w Anglii co tydzień by uwypukliła. (nie chcę broń boże żadnej dyskusji zaczynać). Pewnym graczom pasuje jedna liga, innym druga - Robinho Anglia nie pasowała, co było wiadome jeszcze przed podpisaniem przez niego kontraktu z City.
Dlatego uważam, że oceniać go należy raczej po dyspozycji w ligach lepszych dla niego - gra w Realu czy Milanie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 lip 2011, 18:58

oj fieldy,fieldy...porównywanie Robinho do Duńczyka nie ma sensu,nawet ze względu na dochodzenie do sytuacji strzeleckich.Dlaczego?Bo Brazylijczyk coś jednak strzela (na poziomie Zlatana i Pato) i przeważnie sam sobie te sytuacje wypracowuje (dzięki dryblingowi,zwinności i szybkości) natomiast Duńczyk...ani strzela ani kreuje i tych czystych sytuacji pewnie ma zdecydowanie mniej (wybacz - grę Arsenalu śledzę przeważnie tylko w Match of the Day).

Co do przygody z City - pierwszy sezon miał całkiem niezły,dopiero w drugim postanowił zastrajkować...bo poczuł się oszukany (obiecano mu wzmocnienia - a m.in dano ciała z Kaką).Oczywiście jest to nieprofesjonalne i chluby zawodnikowi nie przynosi...ale czy np. Ronaldo (ten jedyny) ma być oceniany przez pryzmat ostatniego sezonu w Realu Madryt?Czy jeśli Cesc zastrajkuje,a Wenger go karnie spuści do rezerw na sezon oznacza,że Hiszpan jest cienki?Sportowo Robinho wiele zarzucić nie można.Natomiast mentalnie...to już inna sprawa.Ot można by zaryzykować twierdzenie Robinho = Cassano jeśli chodzi o psychikę :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 19:01

Przewidywany skład Urugwaju na mecz z Peru:

Fernando Muslera - Maxi Pereira, Diego Lugano, Mauricio Victorino, Martín Cáceres - Diego Pérez, Egidio Arévalo Ríos, Nicolás Lodeiro - Luis Suárez, Diego Forlán, Edison Cavani

Możnaby rzec, że Tabarez ustawił drużynę tak, jak winien to zrobić trzy dni temu Batista. Dwójka defensywnych pomocników, przed którymi operować będzie Lodeiro. Podoba mi się to ofensywne ustawienie, na osłabione Peru tercet napastników Suarez - Forlan - Cavani może okazać się zabójczy.
Jako że otwarcie sympatyzuję z Celestes, liczę na pewne trzy punkty i dobry, ofensywny futbol. Czas najwyższy by ten turniej nieco się rozruszał 8)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lip 2011, 19:33

Fajnie,ze jest mlody Lodeiro,w ogole podoba mi sie ten sklad. Brakuje tylko Fucile. Mam nadzieje,ze swoja szanse (conajmniej pol godzinki) dostanie Hernandez,ktorego typowalem na odkrycie turnieju.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 04 lip 2011, 19:57

I fajnie, że Caseres gra na boku obrony, bo lubię tak ofensywnie grających obrońców. Zapowiada się pogrom, oby Cavaniego dał na szpice, a nie na bocznego napastnika.

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 04 lip 2011, 20:04

Grają dziś jakieś drużyny? A jak to o której?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 lip 2011, 20:05

Na livesporta ciężko wejść ;> ?

Urugwaj - Peru o 00.15 oraz o 02.45 Meksyk - Chile.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 04 lip 2011, 20:11

Dr.Football1 pisze:Mam nadzieje,ze swoja szanse (conajmniej pol godzinki) dostanie Hernandez,ktorego typowalem na odkrycie turnieju.
Swoje na pewno zagra, jak dla mnie jest pierwszym do wejścia za kogoś z ataku. Abreu znając życie też dostanie trochę minut, Tabarez zdaje się mieć do niego słabość :P

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 04 lip 2011, 20:19

El Loco wejdzie zapewne na pewnym wyniku. Mam też nadzieję, że Gargano wejdzie, bo fajnie też grał w Napoli. A w Peru dzis liczę na Isle, Vidala i wiadomo Alexisa :)

Awatar użytkownika
Ciaciek94
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ciaciek94 » 04 lip 2011, 20:23

EnJoy's pisze:Na livesporta ciężko wejść ;> ?

Urugwaj - Peru o 00.15 oraz o 02.45 Meksyk - Chile.
Dzięki :D Oczywiście przed zapytaniem szukałem ale nie znalazłem ;p

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”