Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 22 cze 2011, 19:41

Emerald pisze:Nie no to by bylo zupelnie bez sensu... skoro Barca sobie zapewnia opcje odkupu na dwa lata? To znaczy dwa lata od wykupu czy od wypozyczenia?
Nie znamy jeszcze detali bowiem deal nie jest domknięty. Nie wiem jednak co jest niezrozumiałego czy bezsensownego w tym co sugerują media. Ja natknąłem się na dwie opcje:
1. Roma wypożycza Bojan na rok, po roku może go wykupić za 10 mln. Jeżeli za dwa lata Barcelona będzie chciała go odzyskać to kosztować będzie 15 mln a więc cały ten manewr kosztowałby nas 5 mln.
2. Roma kupuje Bojana za 10-15 mln a Barcelona ma możliwość odkupienia go w trakcie dwóch kolejnych sezonów za 15-20 mln (zależnie od kwoty jaką na początku zapłaci Roma).
Urgi pisze:Kiko oficjalnie ma mieć status piłkarza rezerw, gdzie ma się ogrywać w systemie Barcy, plus grywać w pierwszym zespole. Takie zawieszenie miedzy pierwszym a drugim zespołem. Pewnie coś ala Thiago w poprzednim sezonie.
W teorii da się to zrozumieć, ale w praktyce nie wyobrażam sobie kiedy i za kogo miałby Kiko grywać. Inna sprawa, że praktycznie nic o nim nie wiem.
Sammyy pisze:Jeśli będzie się dalej rozwijał tak jak w ciągu ostatnich 2 lat to za 2-3 sezony możecie mieć następcę Alvesa.
To by było dobre :P

Wróć do „Hiszpania”