Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 761

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 cze 2011, 20:47

Selekcjoner, bez doświadczenia w piłce klubowej, bez znajomości włoskiej piłki, z ultra-ofensywnym podejściem do piłki?
No ryzyko spore. Pamiętajcie jak skończył Luis Felipe Scolari w Chelsea. Niby Leonardo jest średniakiem, ale czy to wystarczający powód by ponosić takie ryzyko?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 cze 2011, 20:55

Miałem o tym pisać :wink:
Jeśli wierzyć viki,to Bielsa w klubie pracował ostatnio w 1998 roku (Espanyol)
Scolari to groźne memento

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1300

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 cze 2011, 21:17

We Włoszech takiej nie dostanie na pewno.
Daleko nie musisz szukać. Allegri w Milanie zaczyna właśnie działać jak typowy Manager. Dobiera sobie ludzi do pierwszej drużyny, wyjebanie Stropy też podobno było jego pomysłem bo nie chciał się podporządkować. Ostatnio Max był nawet na negocjacjach z Genoa. Oczywiście Łysy mówił że był tylko wolnym słuchaczem jednak coś chyba w tym jest. Dodatkowo Coach zdradził że rozmawiał z Asamoah i faktycznie to typ zawodnika o którego warto zabiegać.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 cze 2011, 21:33

gilardino11 pisze:Daleko nie musisz szukać. Allegri w Milanie zaczyna właśnie działać jak typowy Manager. Dobiera sobie ludzi do pierwszej drużyny
Teraz może i tak. Zdobył z Milanem scudetto, więc w nagrodę dostaje również większą swobodę. Ale Ibrahimovic czy Robinho to nie były zdaje sie wymysły Maxa?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2011, 21:40

Jak pisalem nie bede kruszyl kopii o Bielse, ale jakbym byl dyrektorem sportowym chetnie przesłuchalbym jaki ma pomysł na zespol, bo w tej chwili u Leo nie widze jakiejs mysli przewodniej (choc wyniki jeszcze go w miare bronia). Jesli by wierzyc mediom to Moratti juz kontaktowal sie z nim po wyrzuceniu Benia, wiec widocznie go ceni .

Argumenty typu ze chlop wie gówno o europejskiej czy włoskiej pilce pisany przez amatorow na polskim forum pilkarskim traci sporo na swojej mocy o ile takie cos mozna nazwac argumentem.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 14 cze 2011, 22:01

gumenty typu ze chlop wie gówno o europejskiej czy włoskiej pilce pisany przez amatorow na polskim forum pilkarskim traci sporo na swojej mocy o ile takie cos mozna nazwac argumentem.
A nieznajomość języka, włoskich warunków, brak doświadczenia w prowadzeniu topowych klubów można nazwać argumentacją czy jeszcze nie Pane Moderator ? :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 cze 2011, 22:02

Babel pisze:Argumenty typu ze chlop wie gówno o europejskiej czy włoskiej pilce pisany przez amatorow na polskim forum pilkarskim traci sporo na swojej mocy o ile takie cos mozna nazwac argumentem.
Kierując się takim kryterium nie wypada nam, amatorom na polskim forum oceniać pracy i umiejętności jakiegokolwiek trenera (łącznie z Leonardo) Każdy wyraża jedynie swoje opinie w oparciu o wiedzę i dane, które posiada lub jest w stanie zdobyć. Dla mnie Bielsa to trener, który swoją karierę powinien kontynuować w Ameryce Południowej. Ma już 56 lat i niemal zerowe doświadczenie w pracy w Europie. Kiepskie CV jak na potencjalnego następcę Leonardo w Interze.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 cze 2011, 22:56

No tak, hiszpański to sie strasznie rózni od włoskiego, ze wiem z autopsji ze Włosi sie bezproblemowo dogaduja z Hiszpanami. Mourinho sie ze dwa miesiace uczył włoskiego i pewnie z 1,5 tygodnia hiszpańskiego. Cale szczescie ze Bielsa nie dostał propozycji z Anglii musialby ja odrzucic ze wzgledu na lewostronny ruch. A na CV Leonardo rozklada Bielse w pierwszej rundzie.
Kierując się takim kryterium nie wypada nam, amatorom na polskim forum oceniać pracy i umiejętności jakiegokolwiek trenera
Nie wiem czy jakikolwiek trener moze sobie pozwolic na zaniechanie wlasnego rozwoju i pozwolenie sobie na nie sledzenie rozgrywke badz co badz na najwyzszym swiatowym poziomie. Ja bym sie nie odwazyl powiedziec, ze ktos nie ma pojecia o danje lidze na podstawie tego, ze w niej nie pracowal. Tak to mozna bylo skreslic samego Mou. Jezeli tak ma wygladac rzetelna ocena, to ja sobie tez wyrabiam zdanie na temat ludzi którzy takowe zamieszczaja na forum.

Widze, ze nic tu po mnie skoro w temacie pojawil sie moj najwiekszy adwersarz. Nie dam wam satysfakcji i zamiast plotki rozdrabniac na czesci pierwsze przez nastepnych 8 dni po prostu pojde spac.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 cze 2011, 23:02

Ciekawe, ciekawe.
Tylko jedno ale, Leonardo ma zrezygnowac z posady szkoleniowca Interu dla stanowiska dyrektora sportowego PSG, ja tutaj nie widze specjalnie awansu wiec nie wiem co mialoby go motywowac do takiej decyzji.

Bielsa za bardzo mi nie pasuje do Interu, ale nie ma o czym dyskutowac poki co.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 cze 2011, 23:53

Strasznie głośno zrobiło się o odejściu Leonardo do PSG :roll: Pismaki szaleją.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 cze 2011, 8:46

Aha, juz widze jego motywacje, podobno PSG zaoferowalo 5mln na sezon.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 cze 2011, 14:33

Wygląda na to że PSG podwędzi nam Leonardo :roll: Moratti jest w kontakcie z Bielsą... Niech jeszcze ManUnited podpieprzą Sneijdera i będą koncertowe wręcz wakacje :maruda:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2011, 14:59

Wczoraj to bylo takie gdybanie o Bielsie (co uczynilo mnie goracym sympatykiem Bielsy jak bylo to z Biabianym czy Leonardo :P), dzis wiemy, ze cos jest na rzeczy z Leonardo. Osobiscie jakos nie bede załowal Leo jesli wybierze fotel dyrektora sportowego w PSG, prawdopodobnie bedzie lepszym dyrektorem niz treneram. Problem w tym, ze Interowi w ostatnim czasie brakuje spokoju wewnetrzengo, którego gwarantem mialby byc trener z koncepcja na prowadznie zespolu na lata. Nie rozumiem jak mialoby to funkcjonowac, skoro w tym momencie wchodzimy w najwazniejszy okres rozmow transferowych i okazuje sie, ze w zasadzie mozemy szukac wzmocnien, ale nikt nie wie czy nowy trener bedzie chcial akurat takich a nie innych. No i zeby kluczowi zawodnicy w postaci Sneijdera nie skorzystali z tego chaosu i nie mieli dobrego pretekstu do odejscia. Zarzad stoi przed duzym problemem w razie odejscia Leonardo: decyzja musi byc szybka (zeby moc dzialac na rynku) i dobra (zeby bylo dobrze).

Wiec sprawdzmy ile mamy opcji w razie: Bielsa (poloficjalnie potwierdzone zainteresownie), Villas-Boas (kontrakt w Porto), Mancio (kontrakt w City ale tam zawsze jest sie na goracym krzesle, Van der Meyde na wiesc o tym pewnie wznowilby kariere), Spalletti (kontrakt w Zenicie), Capello (kontrakt w Anglii), Ancelotti ( :lol: ), Van Gaal (nie ma kogos z mniejsza broda?). To takie pierwsze, gazetowo-oczywiste opcje, ale istnieje jeszcze kilka alternatyw: Sinisa (pewnie nawet by sie ucieszyli we Florencji, moj ubiegloroczny faworyt, teraz bym sie zastanawiał), Guidolin (swietny sezon z Udine), Del Neri (najlepszy trener Serie A do 10 kolejki, pozniej juz nie), Ranieri (nijaki), Delio Rossi (mozna go zwalniac i zatrudniac z powrotem), Gasperini (faworyt Moggiego), Mazzarri (raczej bez szans na wyciagniecie go z Napoli). Nie wyglada to za rózowo, ale pytanie jak juz bedzie trzeba na kogos sie zdecydowac? Który jest ten wlasciwy? Moja hierarchia:

plan a) Villas-Boas/Mazzarri - zbadanie gruntu czy wyciagniecie któregos z nich jest mozliwe, z racji tego ze raczej bedzie to malo prawdopodobne to jest opcja b. Gdyby dwoch sie dalo wyjac to jednak moj wybor padłby na Waltera
plan b) Spalletti - tez ma kontrakt, pewnie nie narzeka na zarobki czy mozliwosci w Rosji, ale wydaje sie niespełniony we Włoszech. Pewnie ma swoje wady, ale jednak jak oddac zespol komus na kilka sezonow z mozliwoscia jakichs wzmocnien to mozna sie spodziewac pewnego solidnego poziomu. Włoch wiec zna realia ligi i mowi po włosku!
plan c) Guidolin/Mihajlovic/Bielsa. Dwóch z kontraktem, jeden bez. Wydaje sie, ze dla klubu z potencjalem Interu zakontraktowanie tych trenerow nie powinno stanowic problemu. Jak dla mnie kazdy z nich to pewne ryzyko, ale mozna zatrudnic tez Del Neriego czy Ranieriego od reki i to bez ryzyka.

Licze, ze sprawa zostanie szybko załatwiona i nie bedzie mialo to wpływu na kolejne przymusowe zmiany Interze. Troche niefajnie, bo jesli Leo chcial odejsc to mozna bylo to zrobic szybko i bezbolesnie po sezonie. Wliczajac odejscie Maicona licze na 4 transfery (bez Castaignosa) i zatrzymanie Wesleya. Potrzebujemy wlasnie tyle wzmocnien i kogos na dłuzsze lata u steru czyli spokoju.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 15 cze 2011, 15:05

Bielsa niby przybliżyłby nas to pozyskania Sancheza, ale Alexis i tak w większości wywiadów powtarza, że chętnie zostałby we Włoszech. 'Wystarczy' dogadać się z Pozzo, złożyć ofertę 10 mln plus Muntari i tyle :P
Villas-Boas jest naprawdę fajną opcją, ale dziwne to będzie jak najmłodszy dostępny trener będzie prowadził jedną z najstarszych drużyn na kontynencie. Ile on ma? 33 lata? Dziwnie będzie wyglądać przy Zanettim, Materazzim i Cordobie. Chociaż Leonardo nie wiele starszy jest...

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 cze 2011, 16:15

Czyli oficjalnie juz szukamy nowego trenera.

Ja nie wiem co ludzie maja z tym Boasem. Dla mnie Leonardo = Boas. Roznica polega na tym, ze Boas prowadzil Porto w antykonkurencyjnej lidze portugalskiej, ktora ma sie tak do Wloch jak Eto'o do Quaresmy. Troche patrzylem na Porto w LE i imo w defensywie to nic rewelacyjnego, w LM silne druzyny zrobia im jesien sredniowiecza.

Na ta chwile to faktycznie Bielsa wydaje sie faworytem. Troche mnie pociesza zdanie Hernana Crespo o nim, ze niby tak bardzo dba szczegoly i organizacje gry.

Aha i Leo zachowuje sie jak dzieciak w tym momencie, bo jednak podpisujac kontrakt do czegos sie zobowiazal.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”