Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 587

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 cze 2011, 14:51

Evans to jednak wychowanek....do dzisaj żałuje pewnego kapitana ze Stoke :wink:
Prawda jest taka ze facet 2 sezony gra pyte,w ostatnim był dramatyczny....może cierpliwość SAF się wyczerpała? Ja był dał Evansowi jednak szanse, jest 4 defensorem, tylko się boje że może sie chłopak zastopował. Dla mnie transfer Jonsa oznacza odejscie Evansa a jesli nie to nie rozumiem tego ruchu.
Kamil-Jones grywał też jako DM, dlatego można przypuszczać że Gibson odejdzie, jednak moim zdaniem jesli chłopak ma zrobić kariere to tylko jako środkowy obrońca.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 08 cze 2011, 15:02

Nam przede wszystkim potrzeba przecinaka w 2 linii , czysciciela . Odszedł Hargo , odszedł Scholes . Giggs zostanie przesuniety na stałe na srodek , Young bedzie hasac po lewej . I w potrzebie DMa wlasnie upatruje uzasadnienie dla transferu Jonesa

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 cze 2011, 15:11

Kamil232
A co ma przyjście Jonesa do Gibsona? :?
Choćby to że grywał też na DM. Ale i to że Evans był najbardziej jedno-pozycyjnym zawodnikiem z naszej defensywy.
Przecież MGiggs pisał, ze grał w tym sezonie tragicznie, więc po co znowu przywołujesz te mecze?
Bo odnosiłem się do innego postu, niż tu przywoływanemu przez Ciebie, gdzie wyrażał inne zdanie.
A może przypomnimy sobie jego występy na wypożyczeniu w Sunderalndzie gdzie się gorzej od Jonesa raczej nie prezentował
I jednak się nie rozwinął i wręcz zawiódł.
bądź też sezon 08/09 gdzie grał w wielu spotkaniach gdy biliśmy rekord nie puszczonego gola w lidze i świetnie zastępował Rio.
I graliśmy bardziej defensywnie. Poza tym widać że od dwóch sezonów totalnie mu nie idzie i jak gra to osłabia zespół. Jak zawodnik 2 sezony tak gra, to trzeba poszukać następców, stąd - Smalling.
Pamiętasz te mecze, czy może jeszcze wtedy nie kibicowałeś diabłom?
Idiotyczna i niepotrzebna uwaga.
Mniej za taki talent dać się nie dało to chyba jasnę, każdy kto zna reali Premiership zdaje sobie z tego sprawę.
I jak to się ma o mojej uwagi? Facet nadal będzie rezerwowym i będzie musiał o to pierwsze miejsce na ławce zawalczyć ze Smallingiem. Więc 16 mln funtów to za dużo. I to dużo za dużo. Każdy kto zna realia PL zdaje sobie sprawę z tego że SAF nie wydaje dużo i każdy kto zna realia PL wie że MU znacznie bardziej potrzebują rozgrywającego niż 4 obrońcy. Chyba że się z tym nie zgadzasz.

MGiggs
Prawda jest taka ze facet 2 sezony gra pyte,w ostatnim był dramatyczny....może cierpliwość SAF się wyczerpała? Ja był dał Evansowi jednak szanse, jest 4 defensorem, tylko się boje że może sie chłopak zastopował. Dla mnie transfer Jonsa oznacza odejscie Evansa a jesli nie to nie rozumiem tego ruchu.
Pełna zgoda.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 cze 2011, 17:29

Jones to może być sensowny transfer ale tylko jeśli Ferguson chce z niego zrobić DMF. Tam mamy ubytki a uniwersalny koleś, który może też grać na stoperze byłby wzmocnieniem. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że wywalilibyśmy taką kasę na piłkarza, który miałby być 4 w kolejce stoperem bo Smallinga w hierarchii od razu nie przeskoczy. Dla samego Jonesa to też byłoby zahamowanie rozwoju, wie jaka jest konkurencja na tej pozycji w United, biorąc pod uwagę, że mógł grać w Liverpoolu gdzie zapewne miałby pewny plac Ferguson musiał go czymś przyciągnąć. Chyba, że Szkot planuje stworzyć duet Jones - Smalling jako następców dla Vidy i Rio, którzy młodsi nie będą i rotacja w obronie byłaby dużo większa niż dotychczas. W przypadku gry Jonesa na środku obrony nie będzie miejsca dla Irlandczyka chyba, że miałby pełnić taką rolę jak Brown w tym sezonie ale wątpię żeby Evans na to przystał. Dziwne byłoby pozbycie się Evansa biorąc pod uwagę, że Fergie dawał mu grać choćby w półfinale LM. Stanął w rozwoju i to był zwyczajnie słaby sezon w jego wykonaniu ale jeszcze bym go nie przekreślał. Jeśli Jones przychodzi za Evansa, w dodatku za taką kasę to dla mnie drugi niezrozumiały ruch po przedłużeniu kontraktu z Owenem.

Wszystko wskazuje na to, że Modric nie trafi do United. Po wypowiedzi jego agenta ciężko mi sobie wyobrazić ten transfer chyba, że wywalilibyśmy jakąś wielką kasę. Ostatnio oglądałem mecz Belgii i przypomniałem sobie, że Ferguson kiedyś chciał Defoura. Ciekawe czy wciąż o nim pamięta.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 cze 2011, 18:24

Jonesa chciał też Wenger, ale chłopak stwierdził iż chce iść do nas :)

Sunderland zgłosił się po O'Shea, Gibsona i Browna, ponoć dają 12 mln funtów. Żart jeśli Ngoga wycenili na 7 mln, to maja za naszą trójkę dać co najmniej 18 mln :roll: To, że odejdzie Brown to już raczej pewne, że odejdzie, a jeśli chodzi o O'Shea to ja bym go nie sprzedawał, typ który może zagrać na tak wielu pozycja który nie marudzi, że siedzi na ławce może się przydać. A Gibson jeśli również akceptuje swoją rolę, że gra od czasu do czasu, żeby odciążyć resztę również moze być przydatny. Ogólnie to wiele zależy od naszych ruchów, ostatnie Majster zdobyliśmy również dzieki bardzo szerokiej kadrze, więc wartałoby taką utrzymać. Teraz mi tak przyszło do głowy, że jeśli odejdzie O'Shea to zostaje Evans jako uzupłenieni składu również na lewą obronę. No nic to okienko transferowe zapowiada się smakowicie, wygląda na to, że ostro przebudowujemy skład.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 cze 2011, 18:40

O'Shea jest lepszy od Evansa. Bardziej pewny, może grać na każdej pozycji w defensywie (myślę też o DM). Poza tym on nadal często gra w pierwszym składzie, a Evans nie.

Powinniśmy mieć dwa składy obronne, w ostatnim roku to wyglądało tak:

Evra-Rio-Vidić-Rafael
Fabio-Smalling-Evans-O'Shea

+Brown.

Na moje, jeśli Evans i Brown out (z czym się zgadzam), to kupujemy kogoś za 3-5 mln na 4 obrońcę, a Browna zastąpić by można młodzikiem z akademii. Wtedy i dajemy szansę nowym młodym zawodnikiem i jesteśmy do przodu z kasą.

Naprawdę widzę to tylko jeśli Jones będzie grywał na boku lub DM. Choć swoją drogą, kto wie? Może SAF chce próbować Smallinga na boku obrony?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 cze 2011, 18:45

O'Shea jest lepszy od Evansa.
W środku obrony jest lepszy? Raczysz żartować? To, że jest bardziej uniwersalny to rzecz jasna, ale i sporo starszy.

Doniesienia mówią, że zaakceptowaliśmy ofertę 12 mln za ową trójkę :? Wg. mnie cena jest zbyt niska(Gibson tylko warty 4 mln funtów jak Henderon poszedł za 20? :roll: ) szkoda mi Sheasy'ego... W ogóle to odeszli Neville, Scholes teraz lecą Brown, Gibson, O'Shea. Pięciu wychowanków tak mocno związanych z klubem...

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 08 cze 2011, 19:31

W środku obrony jest lepszy?
1.Ogólnie lepszy.
2.Bardziej uniwersalny.
3.Szczerze mówiąc, podejrzewam że różnicy by nie było, skoro Evans nie gra kompletnie nic od dwóch lat. Nic.
Doniesienia mówią, że zaakceptowaliśmy ofertę 12 mln za ową trójkę :?
Skąd masz te info? Bo to jest co tu dużo nie mówić, ale lekko tragiczne... Myślę tu o odejściu O'Shea...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 08 cze 2011, 19:43

Kamil232 pisze:
O'Shea jest lepszy od Evansa.
W środku obrony jest lepszy? Raczysz żartować? To, że jest bardziej uniwersalny to rzecz jasna, ale i sporo starszy.

Doniesienia mówią, że zaakceptowaliśmy ofertę 12 mln za ową trójkę :? Wg. mnie cena jest zbyt niska(Gibson tylko warty 4 mln funtów jak Henderon poszedł za 20? :roll: ) szkoda mi Sheasy'ego... W ogóle to odeszli Neville, Scholes teraz lecą Brown, Gibson, O'Shea. Pięciu wychowanków tak mocno związanych z klubem...
Dziwne te okienko transferowe zaczyna się robić. John O'Shea, to piłkarz, który zawsze gra na tym samym poziomie, a jego największy atut, to inteligencja na boisku. Darron Gibson zagrał pierwszy sezon, gdzie miał dużo okazji zagrać w podstawowym składzie a mimo to ma odejść? Dla mnie za wcześnie, bo potencjał ogromny ma. Wes Brown, to wypalony piłkarz, przynajmniej dla Sir Alexa Fergusona. Na Old Trafford spora wymiana piłkarzy się zapowiada. Co do ceny, to 12.000.000 funtów, to zdecydowanie za mało. Spokojnie za trójkę można 20.000.000 funtów zażądać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 cze 2011, 20:14

Oshea? :roll:

Chyba sam poprosił o transfer, swoje w zyciu wygrał i moze chce pograc wiecej bo w takim Sun bedzie pewniakiem.

Za 3 piłkarzy 12 mln w chwili gdy za 19 latka trzeb zaplacic 16 a Henderson idzie za 20? O ile popieram transfery Gibsona oraz Wesa tak Dzona nie....co to ma byc za okienko.....
Odszedł gary,scholes, odejdzie Wes Oshea gibson...5 wychowankow..... nie nie nie łapy precz od Dzona!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 cze 2011, 20:40

1.Ogólnie lepszy.
2.Bardziej uniwersalny.
3.Szczerze mówiąc, podejrzewam że różnicy by nie było, skoro Evans nie gra kompletnie nic od dwóch lat. Nic.
Przesadzasz z tym Evansem i to wszystko. Na środku obrony Evans jest od O'Shea lepszy. John jest bardziej uniwersalny i na skrzydłach obrony przentuje sie lepiej. Ale to Evans jest wciąż młody i perspektywiczny i ma potencjał i jestem przekonany, że grająć regularnie w jakimś średniaku od takeigo Shawrcrossa nie prezentowałby się gorzej.

Skąd masz te info? Bo to jest co tu dużo nie mówić, ale lekko tragiczne... Myślę tu o odejściu O'Shea...
http://www.skysports.com/story/0,,20876_6971322,00.html

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 cze 2011, 20:49

Mam podobne zdanie. Co jak co ale transfery robimy zajebiste, przepłacamy za każdego kogo kupujemy ostatnio a oddajemy piłkarzy za grosze już od dłuższego czasu (pomijając Ronaldo). Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić odejścia O'shea. Byłbym zniesmaczony taką decyzją, chyba, że prośba wypłynęłaby od samego zawodnika. To byłoby naprawdę dziwne posunięcie. Akurat dla Johna jest miejsce w kadrze bo bliźniaki często się łamią i te 20-30 meczów na boku miałby w sezonie zapewnione biorąc pod uwagę, że Ferguson mógłby trochę zluzować Evrę na lewej. Nie wierzę w ten transfer i nie spodziewam się, że Fergie odda tak uniwersalnego i zasłużonego dla Utd zawodnika.

Gibson w kontekście wzmocnienia w środku może grać jeszcze mniej a on potrzebuje występów jeśli chce grać w kadrze i Irlandczyk może sam chcieć odejść, choć też bym go nie skreślał i zostawił jeszcze na sezon. Brown wiadomo.

12 mln milionów za O'shea, Gibsona i Browna? To może jeszcze im dopłaćmy i dorzućmy naszego kosiarza trawnika. Ta oferta to jakaś kpina, szczególnie w kontekście transferów w Anglii.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 cze 2011, 15:00

Sorry za post pod postem. United dopinają transfer Younga z jego przedstawicielami. To będzie drugi transfer MU w tym okienku, to już raczej pewne.

Tak jak pisałem wcześniej, z jednej strony cieszę się z tego transferu bo Ashley powinien okazać się sporym wzmocnieniem w PL gdzie jest ograny i gra dobrze, poza tym to Anglik, jest uniwersalny i pasuje do naszego stylu, z drugiej pewnego poziomu już nie przeskoczy, kwota pewnie będzie spora, skrzydła mamy akurat dobre i jak już mamy kogoś kupować na skrzydło za taką kasę to wolałbym Hazarda, który ma papiery na jednego z najlepszych na świecie a za dwa lata pewnie będzie warty 2-3 razy tyle co teraz.

Miały być 3 transfery, nie ulega wątpliwości, że trzecim będzie bramkarz. Mam nadzieję, że nastąpiła modyfikacja planu bo nadal czekamy na poważne wzmocnienie do środka pomocy.

Awatar użytkownika
Futbolski
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Futbolski » 09 cze 2011, 15:02

Frosty pisze:Sneijder według Van der Kraana chce odejść do United i zostać następcą Scholesa. Jednak kasa jaką chce otrzymywać Holender jest piorunująca - 175tyś funtów. Posłuchajcie sami http://www.talksport.co.uk/radio/sports ... ter-united

Jednak należy to traktować jako kolejną plotę, co nie zmienia faktu że w okresie ogórkowym gdzie głównym tematem są nowe włosy Roo, jest to informacja ciekawa 8)
Co do ewentualnej pensji Sneijdera. Pamiętajmy, że inflacja postępuje. 10 lat temu chyba nikt by nie wymieniał nawet w swych marzeniach kwoty większej niż 150 tys. funtów, dziś sytuacja się zmieniła. Dziś nikt sobie nie wyobraża dać komuś 400 tys., ale za kilkanaście lat do tego dojdzie. Zmierzam do tego, by się oswajać z takimi pułapami. Czy Sneijder na to zasługuje? Nie wiem. Wszystko zależy od tego, jak bardzo wybitny rozgrywający jest potrzebny w kadrze Fergusona. Co prawda o rozgrywającym się mówi i mówi, ale niektóre propozycje, np. Modrica, są moim zdaniem niewybitne, acz mogące się takimi stać. Natomiast Wesley to wybitność od zaraz w talii Sir Alexa. Na miejscu Fergusona skusiłbym się na Sneijdera i dał mu tyle, ile chce. Lepszego rozgrywającego nie da się kupić.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 cze 2011, 15:09

Sneijder to kapitalny piłkarz, bardzo cenię sobie jego umiejętności i mocno optowałem za jego kupnem gdy odchodził za grosze z Realu. Z drugiej strony mam wątpliwości czy teraz dobrze wkomponowałby się w United i czy poradziłby sobie w Anglii. Kontuzje go nie omijają, swoje już wygrał i nie jestem przekonany czy sprostałby ogromnym oczekiwaniom jakie tu by przed nim postawiono. Zresztą taka pensja też wydaje się mało prawdopodobna jeśli chodzi o United, tu tylko Rooney był ewenementem ale sytuacja była szczególna.

Co do Younga to pamiętam jak jeszcze dwa lata temu upatrywaliśmy w nim następcy Ronaldo i liczyliśmy, że trafi na OT psiocząc na transfer Valencii a tu proszę :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”