Jones to może być sensowny transfer ale tylko jeśli Ferguson chce z niego zrobić DMF. Tam mamy ubytki a uniwersalny koleś, który może też grać na stoperze byłby wzmocnieniem. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że wywalilibyśmy taką kasę na piłkarza, który miałby być 4 w kolejce stoperem bo Smallinga w hierarchii od razu nie przeskoczy. Dla samego Jonesa to też byłoby zahamowanie rozwoju, wie jaka jest konkurencja na tej pozycji w United, biorąc pod uwagę, że mógł grać w Liverpoolu gdzie zapewne miałby pewny plac Ferguson musiał go czymś przyciągnąć. Chyba, że Szkot planuje stworzyć duet Jones - Smalling jako następców dla Vidy i Rio, którzy młodsi nie będą i rotacja w obronie byłaby dużo większa niż dotychczas. W przypadku gry Jonesa na środku obrony nie będzie miejsca dla Irlandczyka chyba, że miałby pełnić taką rolę jak Brown w tym sezonie ale wątpię żeby Evans na to przystał. Dziwne byłoby pozbycie się Evansa biorąc pod uwagę, że Fergie dawał mu grać choćby w półfinale LM. Stanął w rozwoju i to był zwyczajnie słaby sezon w jego wykonaniu ale jeszcze bym go nie przekreślał. Jeśli Jones przychodzi za Evansa, w dodatku za taką kasę to dla mnie drugi niezrozumiały ruch po przedłużeniu kontraktu z Owenem.
Wszystko wskazuje na to, że Modric nie trafi do United. Po wypowiedzi jego agenta ciężko mi sobie wyobrazić ten transfer chyba, że wywalilibyśmy jakąś wielką kasę. Ostatnio oglądałem mecz Belgii i przypomniałem sobie, że Ferguson kiedyś chciał Defoura. Ciekawe czy wciąż o nim pamięta.